Σάββατο, Αυγούστου 31, 2013

Νέα εφαρμογή δημιουργεί αντίγραφα κλειδιών εύκολα και γρήγορα

Νέα εφαρμογή δημιουργεί αντίγραφα κλειδιών εύκολα και γρήγορα 
Σίγουρα θα έχετε ακούσει το μύθο σχετικά με την ικανότητα των παλιών κλειδαράδων που μπορούν να φτιάξουν ένα αντικλείδι απλά κοιτώντας το πρωτότυπο. Αν και αυτός ο μύθος διαψεύδεται από τους συναδέλφους τους, μια εφαρμογή κινητού έρχεται να τον εφαρμόσει. Μια δημιουργία της KeyMe από τη Νέα Υόρκη για το iPhone, η οποία παίρνει τις κατάλληλες πληροφορίες για ένα κλειδί ούτως ώστε ο κλειδαράς να ξέρει τι κενά και κοψίματα να κάνει στο αντικλείδι και να σας σώσει σε περίπτωση που κλειδωθείτε έξω από το σπίτι σας.

Αυτό που χρειάζεται να έχετε κάνει βέβαια είναι να έχετε φωτογραφίσει το κλειδί σας με την εφαρμογή και να σώσετε δωρεάν τις πληροφορίες. Όταν χρειαστεί να κατεβάσετε τις πληροφορίες, θα χρεωθείτε με $9.99 και όσα σας ζητήσει ο κλειδαράς επιπλέον για την εργασία του. Υπάρχει όμως και η εναλλακτική για τους κατοίκους της Νέας Υόρκης, καθώς η εταιρεία έχει παρουσιάσει στο παρελθόν μικρές μηχανές, τοποθετημένες σε διάφορα σημεία της πόλης, στις οποίες μπορεί κανείς να φορτώσει τις πληροφορίες και να πάρει έτοιμο ένα κλειδί. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, το κόστος θα είναι μικρότερο από αυτό που θα κληθείτε να πληρώσετε αν καλέσετε κλειδαρά να σας ανοίξει την πόρτα. Επιπλέον, μπορείτε να μοιραστείτε τις πληροφορίες αυτές με ένα νέο συγκάτοικο ή ένα μέλος της οικογενείας σας, χρήστη iPhone πάντα, καθώς το Android δεν υποστηρίζεται ακόμα, όπως δηλώνει ο ιδρυτής της KeyMe, Greg Marsh.

Οι οδηγίες χρήσης της εφαρμογής είναι αρκετά συγκεκριμένες και πρέπει να ακολουθηθούν κατά γράμμα. Τοποθετείτε το κλειδί σε ένα λευκό χαρτί και το φωτογραφίζετε. Το λευκό χαρτί είναι απαραίτητο, καθώς οτιδήποτε άλλο, όπως τσαλακωμένο χαρτί ή γυαλιστερή επιφάνεια, μπερδεύουν την εφαρμογή και δεν επιτρέπουν τη σωστή καταγραφή των πληροφοριών του κλειδιού. Επίσης, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παλιά φωτογραφία.

Η εταιρεία του Marsh δεν ήταν η πρώτη που εφάρμοσε την ιδέα αυτή, καθώς ερευνητές του Πανεπιστημίου του San Diego στην Καλιφόρνια έφτιαξαν ένα πρόγραμμα που μπορούσε να καταγράψει πληροφορίες κλειδιού από φωτογραφία τραβηγμένη σε απόσταση 60 μέτρων. Ο Benjamin Laxton εργάστηκε σε αυτό το πρόγραμμα και δημοσίευσε μια εργασία σχετικά με αυτό. Πολλοί ενδιαφέρθηκαν για την εξέλιξη του προγράμματος και ο ίδιος δεν εξεπλάγη από την εφαρμογή της KeyMe, θεωρώντας την αναμενόμενη. Συνεχίζοντας, ο Laxton δηλώνει πως και παλιότερα ήταν δυνατό για κάποιον να αντιγράψει ένα κλειδί, έχοντας τα κατάλληλα προσόντα, και τελειώνει αναφέροντας πως θα έπρεπε να προσέχει ο καθένας το μέρος που αφήνει τα κλειδιά του.http://www.news.gr

Δημιουργήθηκαν τεχνητοί οφθαλμοί τύπου "εντόμου"

Δημιουργήθηκαν τεχνητοί οφθαλμοί τύπου
Την κατασκευή των πρώτων τεχνητών οφθαλμών, βασισμένων στα πρότυπα των ματιών των εντόμων,  ανακοίνωσαν επιστήμονες από την Ελβετία, τη Γερμανία και τη Γαλλία.
Αφού ερεύνησαν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα μάτια των εντόμων,  στη συνέχεια σχεδίασαν και κατασκεύασαν τους πρώτους μικροσκοπικούς, πλήρως λειτουργικούς, κυρτούς τεχνητούς σύνθετους οφθαλμούς (φωτ), οι οποίοι παρουσιάζουν μεγάλες βιομηχανικές δυνατότητες στην κινητή ρομποτική, τα "έξυπνα" ενδύματα και τις ιατρικές εφαρμογές.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία χρηματοδότησε το έργο Curvace με 2 εκατομμύρια ευρώ, ανακοίνωσε ότι στο μέλλον, οι τεχνητοί σύνθετοι οφθαλμοί θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε τομείς όπου είναι πρωταρχικής σημασίας η πανοραμική ανίχνευση της κίνησης. 
Για παράδειγμα, ένας ευέλικτος τεχνητός σύνθετος οφθαλμός θα μπορούσε να τοποθετηθεί στην περίμετρο των αυτοκινήτων ώστε να ανιχνεύονται με επιτυχία τυχόν εμπόδια (π.χ. κατά τους ελιγμούς στάθμευσης, για αυτοματοποιημένη καθοδήγηση οχημάτων ή για την ανίχνευση οχημάτων ή πεζών που πλησιάζουν επικίνδυνα το όχημα), ή να εφαρμοστούν σε μικροσκοπικά εναέρια οχήματα (Micro Air Vehicles - MAV) για οπτική πλοήγηση χωρίς σύγκρουση (π.χ. κατά την προσγείωση ή την αποφυγή εμποδίων, όπως στο πλαίσιο επιχειρήσεων διάσωσης). 
Χάρη στο  μικρό πάχος και την ευελιξία τους, οι οφθαλμοί αυτοί θα μπορούσαν επίσης να ενσωματωθούν σε υφάσματα, με σκοπό τη δημιουργία "έξυπνων" ενδυμάτων, όπως έξυπνα καπέλα με συστήματα συναγερμού για αποφυγή συγκρούσεων προοριζόμενα για άτομα με προβλήματα όρασης.
Ευέλικτοι τεχνητοί σύνθετοι οφθαλμοί θα μπορούσαν επίσης να τοποθετηθούν στους τοίχους και τα έπιπλα "έξυπνων" σπιτιών με σκοπό την ανίχνευση της κίνησης (π.χ. για ηλικιωμένους σε περιπτώσεις διαβίωσης υποβοηθούμενης από το περιβάλλον ή για παιδιά με σκοπό την πρόληψη ατυχημάτων).

Υπερ-αρουραίος περπατούσε στη γη πριν από 160 εκατομμύρια χρόνια


Υπερ-αρουραίος περπατούσε στη γη πριν από 160 εκατομμύρια χρόνιαΠρόσφατα ανακαλύφθηκε στην Κίνα ένα απολίθωμα του παλαιότερου γνωστού προγόνου των σημερινών αρουραίων-ένα ευκίνητο τρωκτικό που μπορούσε να σκαρφαλώνει σε δέντρα, να τρυπώνει παντού και να τρώει σχεδόν τα πάντα. Η Κινεζική Ακαδημία Γεωλογικών Επιστημών, έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του προϊστορικού αρουραίου, ο οποίος υπολογίζεται πως είχε μήκος 17 εκατοστών και ζύγιζε 80 γραμμάρια.
Το νέο είδος ονομάζεται Rugosodon eurasiaticus και χάρη στις προσαρμοστικές του ικανότητες διέθετε ευλύγιστες αρθρώσεις για να κινείται με άνεση, καθώς και κοφτερά δόντια για να καταβροχθίζει σχεδόν ο,τιδήποτε. Η προσαρμοστικότητά του αυτή του χάρισε τον τίτλο ενός από τα πιο μακρόβια θηλαστικά στην ιστορία, καθώς πιστεύεται πως το είδος υπάρχει εδώ και 160 εκατομμύρια χρόνια, ενώ επέζησε και της εποχής των δεινοσαύρων, μέχρι να δώσει τη σκυτάλη στα σημερινά τρωκτικά.
Η ανάπτυξη και η διαφοροποίησή τους δημιούργησε διάφορες υπο-ομάδες, από τις οποίες άλλες είχαν προσαρμοστεί με την πάροδο των γενεών στη ζωή στα κλαδιά και άλλες στη ζωή στο έδαφος. Η επίκτητη ικανότητα να μπορούν να γυρίζουν τα πίσω πόδια τους σε εύρος σχεδόν 360 μοιρών, τους χάρισε εξαιρετική ευλυγισία και προσαρμοστικό πλεονέκτημα.
Τα απολιθώματα χρονολογούνται την εποχή του Ιουρασίου και συγκεκριμένα του Σχηματισμού Tiaojishan, στην ανατολική Κίνα. Τέλος, για την ιστορία, το όνομα του είδους προέρχεται από τη λατινική λέξη “rugosus” (που σημαίνει "ρυτίδες", εξαιτίας των ρυτίδων που φαίνεται να έχει η έκφρασή του) και την ελληνική "οδόντας".

Παρασκευή, Αυγούστου 30, 2013

Ο "γαμήλιος χορός" των πυγολαμπίδων

Ο Ένα μαγικό θέαμα προσφέρουν κάθε άνοιξη και καλοκαίρι οι πυγολαμπίδες στην Κίνα. 
Μόλις σουρουπώνει, χιλιάδες μικροσκοπικά έντομα πετούν πάνω  από το  ποτάμι της κινεζικής επαρχίας Χεϊλοντζιγιάνγκ, σε έναν "γαμήλιο χορό" (φωτ).
Καθώς οι πυγολαμπίδες ζευγαρώνουν και αναπαράγονται, φωσφορίζουν τόσο έντονα που προσφέρουν ένα σχεδόν απόκοσμο θέαμα.
 Το ίδιο μαγικές εικόνες έχουν απαθανατιστεί από την "γαμήλια πτήση " των πυγολαμπίδων και στην Ιαπωνία, στα δάση  των πόλεων Maniwa και Okayama.
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι πυγολαμπίδες φωσφορίζουν ιδιαίτερα έντονα για να προσελκύσουν το  άλλο φύλο. Ωστόσο είναι λίγο πιο περίπλοκο από αυτό: Υπάρχουν περισσότερα από  2.000 καταγεγραμμένα είδη πυγολαμπίδας κι έτσι προκειμένου να ξεχωρίζουν μεταξύ  τους εκπέμπουν διαφορετικό φωτισμό.
Η αρσενική πυγολαμπίδα θα φωτίσει την κοιλιά  της σε ένα συγκεκριμένο μήκος κύματος, και όταν η θηλυκή πυγολαμπίδα βλέπει ένα  αρσενικό του είδους της "απαντάει" ανάβοντας και την δική της κοιλιά.

Μια σφήκα… πάντα!

Η οικογένεια Mutillidae περιλαμβάνει περισσότερα από 3.000 είδη σφηκών, τα θηλυκά των οποίων θυμίζουν μεγάλα, τριχωτά μυρμήγκια, λόγω του τριχώματος, αλλά και τα συμπαθή πάντα, εξαιτίας του ασπρόμαυρου χρώματός τους. Σε αυτούς ακριβώς τους δύο λόγους οφείλουν και την κοινή ονομασία τους «panda ant» (σ.σ. μυρμήγκι πάντα), μόνο που δεν πρόκειται για μυρμήγκια αλλά για σφήκες χωρίς φτερά, το τσίμπημα των οποίων είναι εξαιρετικά επώδυνο.



Το τρίχωμά τους είναι ιδιαίτερα σκληρό, κάτι που τις βοηθά να εισχωρούν στις φωλιές των θηραμάτων τους χωρίς να τραυματίζονται, ενώ οι ομοιότητές τους με το αρσενικό είναι σχεδόν ανύπαρκτες, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν συνδέει, οπτικά τουλάχιστον, το ένα φύλο με το άλλο. Οι αρσενικές έχουν συνήθως κόκκινο χρώμα στο τρίχωμα, διαθέτουν φτερά και βέβαια δεν τσιμπάνε. Οι θηλυκές, μάλιστα, είναι γνωστές και με το προσωνύμιο «σφήκες δολοφόνοι»!



Πηγή: perierga

Πέμπτη, Αυγούστου 29, 2013

Η Ακρόπολη στον υπολογιστή σας με ένα κλικ


Η εκπαίδευση αλλάζει και όλα πλέον τείνουν να γίνουν ψηφιακά. Το δρόμο της ψηφιοποίησης ακολούθησε και η Ακρόπολη, για την οποία πλέον μπορούμε να πληροφορηθούμε και να ενημερωθούμε για τα μνημεία, την ιστορία ανάλογα με το τι μας ενδιαφέρει και με το ποιο είναι το εκπαιδευτικό μας επίπεδο.
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το «Ψηφιακό Αποθετήριο Εκπαιδευτικού Περιεχομένου για την Ακρόπολη», το οποίο υλοποίησε το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) για την Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων της Ακρόπολης (ΥΣΜΑ).
Σε αυτή την ιστοσελίδα οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και όλοι όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για το ιστορικό μνημείο της Ακρόπολης θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν και να διαβάσουν έντυπα, εργασίες, να δουν φωτογραφίες και όλα αυτά ανάλογα με τον τύπο περιεχομένου (βιβλία, έντυπα, CD-ROM, διαδραστική εφαρμογή, βίντεο, φωτογραφία, αφίσα κ.α.).
Επιπλέον, όσοι επισκεφθούν τον ιστότοπο έχουν τη δυνατότητα να πλοηγηθούν ανά μάθημα και ανά εκπαιδευτικό επίπεδο (προσχολική εκπαίδευση, πρωτοβάθμια εκπαίδευση, δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τριτοβάθμια εκπαίδευση, διά βίου εκπαίδευση και κατάρτιση), ανά θέμα (αρχιτεκτονική, Θεά Αθηνά, καθημερινή ζωή, λατρεία/θεοί, Ιστορία/αρχαίες πηγές, αναστήλωση, γλυπτική) όπως επίσης και ανά Μνημείο (Ακρόπολη, Παρθενώνας, Ερέχθειο, Ναός Αθηνάς Νίκης, Προπύλαια κ.α.).
Επισκεφθείτε εδώ: http://repository.acropolis-education.gr/acr_edu/ το Ψηφιακό Αποθετήριο Εκπαιδευτικού Περιεχομένου για την Ακρόπολη».

Πώς να καταλάβεις αν μία μπαταρία είναι άδεια

 Πώς να καταλάβεις αν μία μπαταρία είναι άδεια
Στο παρακάτω video μπορείτε να δείτε έναν εύκολο τρόπο για να αναγνωρίσετε αν μία μπαταρία είναι άδεια ή όχι. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να την ρίξετε από μικρό ύψος (λίγων εκατοστών) και να δείτε αν θα παραμείνει όρθια ή θα πέσει. Αν παραμείνει όρθια, τότε η μπαταρία δεν είναι άδεια!

Τετάρτη, Αυγούστου 28, 2013

Φρικτό έγκλημα με θύμα 6χρονο αγόρι στην Κίνα – Εμποροι οργάνων το απήγαγαν και του έβγαλαν τα μάτια

Κίνα: Εβγαλαν τα μάτια από 6χρονο για να τα πουλήσουνTο πιο σκληρό πρόσωπο του κόσμου γνώρισε μόλις στα έξι χρόνια του ένα παιδί από την Κίνα. Το αγόρι έπεσε θύμα απαγωγής από έμπορους οργάνων, οι οποίοι του έβγαλαν και τα δύο μάτια για να πάρουν τους κερατοειδείς χιτώνες.
Το παιδί εξαφανίστηκε ενώ έπαιζε έξω από το σπίτι. Επειτα από τρεις ώρες αναζήτησης οι γονείς το εντόπισαν στην περιοχή και αρχικά πίστεψαν πως είχε χτυπήσει όταν είδαν το πρόσωπό του γεμάτο αίματα. Με τρόμο όμως άκουσαν τι πραγματικά είχε συμβεί, όταν μετέφεραν το παιδί στο νοσοκομείο και εξετάστηκε από γιατρούς. Η αστυνομία βρήκε τα μάτια στο σημείο που βρέθηκε το αγόρι, αλλά διαπιστώθηκε πως έλειπαν οι κερατοειδείς.
Το εμπόριο οργάνων οργιάζει στην Κίνα. Περίπου 300.000 ασθενείς χρειάζονται μεταμοσχεύσεις κάθε χρόνο, αλλά μόνο οι 10.000 κάνουν τελικά την επέμβαση καθώς υπάρχει έλλειψη δωρητών. Στη μαύρη αγορά τα παιδικά όργανα είναι πιο ακριβά, καθώς- όπως αναφέρουν τα κινέζικα ΜΜΕ- οι περισσότεροι θεωρούν πως όσο νεαρότερος είναι ο δωρητής, τόσο καλύτερη είναι η κατάσταση των οργάνων.
Η αστυνομία πρόσφερε αμοιβή 10.000 γιουάν- περίπου 16.000 δολάρια- για όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη της γυναίκας, που θεωρείται η βασική ύποπτη στην υπόθεση.http://gr.news.yahoo.com

Μυκητας ξεραινει τα πλατανια στη Νεδα


Ενας παραδεισένιος τόπος, το οικοσύστημα της Νέδας, του θηλυκού ποταμού που χωρίζει τη Μεσσηνία και την Ηλεία, κινδυνεύει να μείνει χωρίς πλατάνια από τον μύκητα του μεταχρωματικού έλκους, έναν τύπο καρκίνου που ξεραίνει τα πλατάνια. Ηδη έχουν ξεραθεί δύο πλατάνια, ένα μικρό και ένα μεγάλο, στην κολυμπήθρα του μεγάλου καταρράκτη.

Ο επικίνδυνος μύκητας απειλεί να απογυμνώσει το παραδεισένιο οικοσύστημα της Νέδας

Η ασθένεια μεταδίδεται πανεύκολα, γι' αυτό και έχει πάρει χαρακτηριστικά επιδημίας σε μερικές περιπτώσεις. Ο διευθυντής Δασών Μεσσηνίας, Γιώργος Σωτηρόπουλος, σε δηλώσεις του στο «Εθνος», σημείωσε ότι είναι πολύ πιθανό τα δέντρα να έχουν ξεραθεί από την ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους, κάτι όμως που για να επιβεβαιωθεί 100% πρέπει να γίνει η σχετική ανάλυση στο εργαστήριο. Οπως τόνισε, η Μεσσηνία και ειδικότερα περιοχές στο κέντρο και στα δυτικά του Νομού είναι από τις πρώτες που επλήγησαν από τον συγκεκριμένο μύκητα.

Δεν υπάρχει φάρμακο
 

Φάρμακο για την αντιμετώπισή του δεν υπάρχει και η λύση ώστε να μη μεταδίδεται η ασθένεια από ένα μολυσμένο πλατάνι στα επόμενα, είναι η εκρίζωσή του και το κάψιμό του. Τέτοιο πράγμα όμως είναι αδύνατο να γίνει, γιατί στην Ελλάδα τα πλατάνια είναι βασικό είδος της χλωρίδας και φύονται παντού.
Ο μύκητας μεταδίδεται από ένα άρρωστο δέντρο σε ένα άλλο είτε μέσα από το νερό είτε με εργαλεία και αγροτικά μηχανήματα. Γι' αυτό και με ρυθμιστική απαγορευτική διάταξη των δασικών υπηρεσιών έχει απαγορευτεί η πραγματοποίηση εργασιών σε πλατάνια με μηχανήματα που προηγουμένως δεν έχουν απολυμανθεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης επιβάλλεται πλέον και κατά την εκτέλεση διαφόρων δημόσιων έργων. 
ethnos.gr

Πως θα ήταν η ατμόσφαιρα αν μπορούσαμε να δούμε τα δίκτυα Wi Fi [εικόνες]

Το Wi Fi είναι η αόρατη δύναμη που καταλαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Η ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο είναι σχεδόν παντού, δίχως κανείς να μπορεί να την αντιληφθεί. Ο visual artist Νικολάι Λαμ επιχείρησε να οπτικοποιήσει τα δίκτυα που μας περιβάλλουν δημιουργώντας μια εντυπωσιακή γραφιστική παρουσίαση της Ουάσινγκτον... πλημμυρισμένης από ασύρματα ραδιοκύματα.







http://www.iefimerida.gr

Τρίτη, Αυγούστου 27, 2013

Ντομάτες και πιπεριές στην έρημο

Ντομάτες και πιπεριές στην έρημοΓια αιώνες οι νομάδες της ερήμου ζούσαν περιπλανώμενοι με λιγοστό νερό και λιτή τροφή. Ο μύθος της άγονης γης τείνει να καταρριφθεί, χάρη σε μια ανακάλυψη του ισραηλινού μηχανολόγου, Σίμχα Μλας, το 1930, στην καρδιά της ερήμου Νεγκέβ, στο νότιο Ισραήλ.
Ο Μλας παρατήρησε ότι ένα δέντρο, από τα λιγοστά που ευδοκιμούσαν στην άγονη γη της Νεγκέβ, μεγάλωνε γρηγορότερα από τα άλλα. Μετά από προσεκτικότερη μελέτη έφθασε στο συμπέρασμα ότι αυτό οφειλόταν σε έναν αγωγό ύδρευσης που περνούσε από εκεί και ο οποίος σε ένα σημείο είχε μία μικρή, σχεδόν ασήμαντη ρωγμή. Οι σταγόνες του νερού σχημάτισαν μία μικρή λακκούβα με νερό, ακριβώς δίπλα στις ρίζες του μοναχικού δέντρου. Το δέντρο με τη βοήθεια του λιγοστού νερού μπορούσε να αναπτυχθεί καλύτερα.
Πίσω από αυτή την απλή παρατήρηση, κρύβεται η ιδέα μιας ολόκληρης μεθόδου ύδρευσης, η οποία χρησιμοποιείται κατά κόρον σήμερα σε άγονες περιοχές. Η λεγόμενη "στάγδην ύδρευση" στηρίζεται στην βασική αρχή ότι το απευθείας πότισμα στις ρίζες των δέντρων με μικρές ποσότητες νερού, μέσω σωληνώσεων είναι εξίσου αποτελεσματικό με τα παραδοσιακά υπέργεια συστήματα ποτίσματος. Για τις άγονες περιοχές, κρίνεται μάλιστα ιδανικό, οικονομικό και εξαιρετικά αποτελεσματικό.
Πιπεριές και ντομάτες της ερήμου
To σύστημα της "στάγδην άρδευσης", σύμφωνα με ρεπορτάζ της Deutsche Welle,  χρησιμοποιείται σήμερα σε πολλές περιοχές του Ισραήλ, που αντιμετωπίζουν προβλήματα παρατεταμένης ξηρασίας. Το νερό που χρησιμοποιείται για το πότισμα καλλιεργειών σε άγονα εδάφη προέρχεται συνήθως από οάσεις ή από κοντινές πόλεις και αγροτικές περιοχές, ενώ πρόσφατα πειράματα έχουν δείξει πως αντίστοιχα αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει και η άρδευση με θαλασσινό νερό χαμηλής όμως περιεκτικότητας σε αλάτι, όπως αναφέρε ο καθηγητής Γκίντεον Ορόν από το Πανεπιστήμιο Μπεν Χουριόν του Ισραήλ.
Οι έρημοι μπορούν, έτσι, να μετατραπούν σε γόνιμα εδάφη, όπου μπορούν να καλλιεργηθούν πολλών ειδών οπωροκηπευτικά, "ακόμη κι αν αρχικά κάτι τέτοιο ακούγεται παράδοξο", λέει ο Μίκαελ Χέρμαν από τον ΜΚΟ "Καλλιέργειες του Μέλλοντος".
Η φωτοσύνθεση γίνεται γρηγορότερα κι έτσι πολλά φυτά που χρειάζονται ήλιο, όπως οι ντομάτες και οι πιπεριές μπορούν να ευδοκιμήσουν και εδώ. Αυτές οι κλιματικές συνθήκες προσφέρονται επίσης και για την καλλιέργεια σιτηρών, τα οποία έχουν ήδη αυξημένη ζήτηση στις τοπικές αγορές λόγω του χαμηλού κόστους παραγωγής και μεταφοράς.
Ωστόσο, οι παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες ενδέχεται να προκαλέσουν "σοκ" σε ξενόφερτες καλλιέργειες. Καλλιέργειες εσπεριδοειδών, για παράδειγμα, οι οποίες χρειάζονται ήπιες θερμοκρασίες, δεν ενδείκνυνται για τέτοιες περιοχές.
Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη μέθοδος άρδευσης, μπορεί να αποβεί προσοδοφόρα και σε άλλες ξηρές αγροτικές περιοχές ανά τον κόσμο.
Αντίστοιχες μέθοδοι εφαρμόζονται σήμερα και σε άλλες χώρες, από την Αφρική ως τη Λατινική Αμερική, ακόμη και στην Ευρώπη, στην Ιταλία αλλά και την Ελλάδα. http://www.news.gr

Τι κάνει το τσίμπημα του κουνουπιού μέσα στο σώμα μας (Video)

Τσίμπημα κουνουπιού


Αυτό που κάνει ο καλοκαιρινός εφιάλτης που ονομάζουμε κουνούπι μέσα στο δέρμα μας, ίσως δεν είναι ακριβώς όπως το είχατε φανταστεί.
Η «προβοσκίδα» του ενοχλητικού εντόμου δεν είναι τόσο ίσια σαν βελόνα όσο φαίνεται με γυμνό μάτι. Στην πραγματικότητα είναι εξαιρετικά ευλύγιστη, εύκαμπτη και διαιρούμενη καθώς τρυπάει τα δερματικά κύτταρα ψάχνοντας για τροφή.
Στο πρώτο βίντεο, βλέπουμε την προβοσκίδα ενός κουνουπιού να διαπερνά και να σπρώχνει τα κύτταρα του δέρματος ενός (αναισθητοποιημένου) ποντικιού αναζητώντας για ένα αγγείο προκειμένου να ρουφήξει αίμα.


Και στο δεύτερο βίντεο, βλέπουμε τι ακριβώς συμβαίνει όταν το κουνούπι βρίσκει αυτό που έψαχνε…

http://www.otherside.gr

Εικόνες από τον τάφο του... Μεγάλου Αλεξάνδρου (;) στις Σέρρες! - ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ!

Την πεποίθησή τους ότι βρίσκονται κοντά σε μια από τις μεγαλύτερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις εκφράζουν οι αρχαιολόγοι στην Αμφίπολη Σερρών, καθώς πιστεύουν ότι βρίσκονται πολύ κοντά στην ανεύρεση της τελευταίας κατοικίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου.


Οι αρχαιολόγοι βρήκαν έναν αρχαίο τάφο 498 μέτρων ο οποίος παραπέμπει σε δημιούργημα που θα κατασκευαζόταν μόνο για βασιλιά.


Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, ο τάφος, έχει επενδυθεί εξωτερικά με άριστης ποιότητας μάρμαρο, έχει πυραμιδωτό σχήμα, ενώ στην κορυφή του φαίνεται πως είχε τοποθετηθεί ένα λιοντάρι, το οποίο είναι και το χαρακτηριστικότερο σύμβολο του Μακεδονικού Βασιλείου.


Ο Μακεδόνας βασιλιάς ο οποίος κατέκτησε όλο τον τότε γνωστό κόσμο της εποχής του,πέθανε το 323 π.Χ. Στη μακρινή Ασία και η ανεύρεση του τάφου του, αποτελεί όνειρο ζωής για όλο τον αρχαιολογικό κόσμο.


Αν και είναι νωρίς ακόμη για συμπεράσματα καθώς δεν έχει ανακαλυφθεί μέχρι στιγμής η είσοδος του ταφικού συγκροτήματος, εντούτοις υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι πρόκειται για την τελευταία κατοικία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ή της γυναίκας του Ρωξάνης με τον γιο του.





ΠΗΓΗ
http://periergaa.blogspot.com

Δευτέρα, Αυγούστου 26, 2013

Κίνα: H μεγάλη απόδραση ενός εκατομμυρίου κατσαρίδων

 

Εκατοντάδες χιλιάδες κατσαρίδες «απέδρασαν» από εκτροφείο της ανατολικής Κίνας, όταν άγνωστος κατέστρεψε το πλαστικό θερμοκήπιο, στο οποίο αναπτύσσονταν για να χρησιμοποιηθούν σε σκευάσματα της παραδοσιακής ιατρικής.
Όπως μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, το περιστατικό σημειώθηκε στο Νταφένγκ, στην επαρχία Τζιανγκσού, πριν από μερικές ημέρες. Οι κατσαρίδες διέφυγαν με προορισμό τις καλλιέργειες αραβοσίτου της περιοχής, όπου οι αρμόδιες αρχές έστειλαν πενταμελές κλιμάκιο με στόχο την εκπόνηση σχεδίου για την εξουδετέρωση των εντόμων.
Ο ιδιοκτήτης του εκτροφείου, Ουάνγκ Πενγκσένγκ, δήλωσε ότι είχε επενδύσει πάνω από 16.000 δολάρια για να αγοράσει 102 κιλά αυγών κατσαρίδων του είδους Periplaneta Americana. Σύμφωνα με το Ουάνγκ, όταν ο «άγνωστος δράστης» έσκισε το θερμοκήπιο, πάνω από 1,5 εκατομμύριο έντομα είχαν ήδη επωαστεί και τρέφονταν καθημερινά με «φρούτα και μπισκότα».
Οι υπέρμαχοι της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής, στην οποία χρησιμοποιούνται είδη ζώων και φυτών – απειλούμενων σε κάποιες περιπτώσεις – πιστεύουν ότι το εκχύλισμα της συγκεκριμένης κατσαρίδας έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, μπορεί να καταπολεμήσει φλεγμονές και να ενισχύσει τη γενικότερη άμυνα του οργανισμού.
Οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να παραμείνουν ψύχραιμοι, διαβεβαιώνοντας ότι θα προχωρήσουν σε «μεγάλης κλίμακας απολύμανση» στην περιοχή. Αξιωματούχοι ωστόσο ανέφεραν ότι προετοιμάζονται για «μακρά μάχη» εναντίον των εντόμων, καθώς οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των κατσαρίδων που διέφυγαν είναι συντηρητικές, ενώ τα έντομα πολλαπλασιάζονται με ταχείς ρυθμούς.
Εκτός από αναστάτωση στους κατοίκους, η είδηση έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στο Ουάνγκ, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με απώλειες χιλιάδων δολαρίων, αφού περίμενε να κερδίζει πάνω από 160 δολάρια ανά κιλό κατσαρίδων.
http://www.naftemporiki.gr/

Τυπώστε το εκκαθαριστικό, αλλιώς πρόστιμο

Τυπώστε το εκκαθαριστικό, αλλιώς πρόστιμοΔεν έφτανε η ταλαιπωρία που έχουν ήδη υποστεί φέτος τα εκατομμύρια  των φορολογουμένων με τις καθυστερήσεις και τα προβλήματα στο TAXIS,τώρα ήρθε να προστεθεί και η ανακοίνωση του υπ Οικονομικών , η οποία τους καλεί να αναζητήσουν από μόνοι τους στο διαδίκτυο το φόρο που πρέπει να πληρώσουν, ώστε να μην επιβαρυνθούν με προσαυξήσεις. 
Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να επιδοθούν στο  διαδικτυακό... σαφάρι επειδή "κάποια σημειώματα ενδεχομένως να μην φτάσουν ταχυδρομικά στους αποδέκτες μέχρι τις 30 Αυγούστου, όποτε και λήγει η προθεσμία της 1ης δόσης, ή επειδή ενδέχεται κάποιοι φορολογούμενοι να βρίσκονται μακριά από τη δηλωμένη διεύθυνση αλληλογραφίας τους".
Την νέα ταλαιπωρία ανακοίνωσε το υπουργέιου Οικονομικών σε ανακοίνωσή του, με τίτλο "Εναλλακτικές δυνατότητες ενημέρωσης εκκαθάρισης" .
Σύμφωνα με αυτή: 
"Το Υπουργείο Οικονομικών υπενθυμίζει τη δυνατότητα που έχουν οι φορολογούμενοι να ενημερωθούν και να εκτυπώσουν τα εκκαθαριστικά του Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (ΦΕΦΠ) 2013 καθώς και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) 2011 και 2012 από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.
Συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα http://www.gsis.gr επιλογή "Υπηρεσίες προς Πολίτες", και, στη συνέχεια, επιλογές "Υποβολή δήλωσης φορολογίας Εισοδήματος Ε1" και "Υποβολή Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων Ε9" μπορούν να δουν και να εκτυπώσουν τα εκκαθαριστικά που τους έχουν αποσταλεί.
Οι άμεσοι, απευθείας σύνδεσμοι είναι:
Οι κωδικοί πληρωμής (που αντιστοιχούν σε Βεβαιωμένες Οφειλές Δ.Ο.Υ.) και τα ποσά πρώτης δόσης ή ολικής εξόφλησης είναι τα στοιχεία που χρειάζονται για να πραγματοποιηθεί η εξόφληση των υποχρεώσεων στις Τράπεζες ή στα ΕΛ.ΤΑ.http://www.news.gr

Αυτά είναι τα δικαιώματά μας αν μας πιάσουν χωρίς εισιτήριο!!!



Τι κάνουμε στην περίπτωση που μας πιάσει ο ελεγκτής στα Μ.Μ.Μ χωρίς εισιτήριο;

1 Αν δεν θέλω να δώσω τα στοιχεία μου στους ελεγκτές, είναι νόμιμο δικαίωμα μου και δεν διαπράττω κανένα ποινικό αδίκημα



2. Οι ελεγκτές δεν έχουν δικαίωμα να με συλλάβουν.

3. Αν μου ζητήσει τα στοιχεία μου οποιοσδήποτε αστυνομικός (ακόμα και εκτός υπηρεσίας), τα δίνω γιατί είμαι υποχρεωμένος, προκειμένου να μην έχει δικαίωμα να με κρατήσει.

4.Δεν είμαι υποχρεωμένος να περιμένω την άφιξη της αστυνομίας.

5.Ζητάω από τον οδηγό ν’ ανοίξει την πόρτα στην επόμενη στάση κι από τους ελεγκτές να με αφήσουν να κατέβω και τους δηλώνω ρητά, ότι δεν θέλω να παραμείνω στο λεωφορείο.

6.Δεν πηγαίνω σε καμία περίπτωση, με την θέλησή μου, στο αστυνομικό τμήμα, μαζί με τους ελεγκτές, ούτε δέχομαι να με οδηγήσουν με το λεωφορείο, εκεί που θέλουν αυτοί.


7.Αν μου κλείσουν την πόρτα και μου περιορίσουν την έξοδο, καλώ αμέσως το 100, καταγγέλλοντας, ότι κρατούμαι παράνομα, χωρίς την θέληση μου και ζητάω την άμεση επέμβαση της αστυνομίας, γιατί διαπράττεται αυτόφωτο αδίκημα σε βάρος μου.

8.Ζητώ ονόματα και τηλέφωνα συνεπιβατών μου, για να έχω μάρτυρες.

9.Καλώ αμέσως στα τηλέφωνα των «ΕΠΙΒΑΤΩΝ» ζητώντας νομική βοήθεια και αλληλεγγύη.

10.Όταν έρθουν οι αστυνομικοί, απαιτώ να συλλάβουν αμέσως, τους ελεγκτές ή και τον οδηγό, γιατί με κράτησαν παράνομα και χωρίς την θέληση μου και ζητώ να κρατήσουν τα στοιχεία όλων των μαρτύρων συνεπιβατών μου.

11. Στην ερώτηση των αστυνομικών «αν θέλω να καταθέσω μήνυση», απαντώ, ότι δεν είμαι υποχρεωμένος να το κάνω, αντίθετα αυτοί, είναι υποχρεωμένοι να ενημερώσουν αμέσως τον Εισαγγελέα και να συντάξουν έκθεση σύλληψης και βεβαίωσης του αδικήματος, γιατί το αδίκημα της παράνομης κατακράτησης, είναι αυτόφωρο πλημμέλημα και διώκεται αυτεπάγγελτα, αλλιώς κάνουν παράβαση καθήκοντος.

12. Αν οι αστυνομικοί δεν ενεργούν τα νόμιμα, τους υπενθυμίζω ότι διαπράττουν παράβαση καθήκοντος, γι’ αυτό ζητάω τα στοιχεία τους, προκειμένου να τους αναφέρω.

13. Η πληρωμή ή μη του προστίμου, που θα επιβληθεί από τον ΟΑΣΘ, αποτελεί προσωπική επιλογή του κάθε ατόμου.

Διαδώστε το για να μην θρηνήσουμε κι άλλους.


ΠΗΓΗ
http://periergaa.blogspot.com

Ιπτάμενο μαγικό χαλί κατάφεραν να κατασκευάσουν Ελβετοί σχεδιαστές

Ιπτάμενο μαγικό χαλί κατάφεραν να κατασκευάσουν Ελβετοί σχεδιαστές

Οσοι έχετε δει τον Αλαντιν τις Ντίσνεϊ και ευχηθήκατε να είχατε το δικό σας μαγικό χαλί, τώρα μία Σουηδική εταιρεία, έρχεται να κάνει τα παιδικά σας όνειρα πραγματικότητα.
Το Ελβετικό Design Studio MiCasa Lab κατασκεύασε το πρώτο μαγικό χαλί που πετάει πραγματικά και μάλιστα είναι ικανό να σηκώσει σε ύψος 7 εκατοστών, ένα κατοικίδιο βάρους μέχρι 2,5 κιλών.
Το μυστικό του χαλιού, είναι η μαγεία... της Φυσικής, αφού ο σχεδιασμός του βασίζεται σε πολύ ισχυρό μαγνητικό πεδίο που απωθεί το έδαφος σηκώνοντας το χαλί στον αέρα.
Οι σχεδιαστές σκοπεύουν τώρα να αναπτύξουν την ιδέα τους και ο επόμενος στόχος τους είναι το χαλί να «πετάει» σε ύψος 10 εκατοστών και να μπορεί να σηκώσει έως και 20 κιλά, ενώ μελλοντικά να αντέχει και ανθρώπους.


http://www.iefimerida.gr

Κυριακή, Αυγούστου 25, 2013

Τόνοι νεκρά ψάρια κοντά στο Ολυμπιακό Πάρκο του Ρίο Ντε Τζανέιρο

Τόνοι νεκρά ψάρια κοντά στο Ολυμπιακό Πάρκο του Ρίο Ντε Τζανέιρο
Χιλιάδες νεκρά ψάρια βρέθηκαν να επιπλέον  σε μια λίμνη,  κοντά στο σημείο όπου χτίζεται το Ολυμπιακό Πάρκο για τους Αγώνες στο Ρίο της Βραζιλίας το 2016
Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση, τα νεκρά ψάρια φτάνουν τους 10 τόνους και οι βιολόγοι πιστεύουν ότι για τον θάνατο των ψαριών πιθανότατα ευθύνεται η μόλυνση των υδάτων της λίμνης με την ρίψη ανεπεξέργαστων λυμάτων.
Το Ρίο ντε Τζανέιρο έχει πολλά προβλήματα με τη ρύπανση των υδάτων. Πολλές εγκαταστάσεις που θα διεξαχθούν Ολυμπιακά αγωνίσματα υγρού στίβου έχουν μολυνθεί και η ποιότητα των νερών κρίνεται ακατάλληλη.
Πριν πέντε μήνες, περισσότεροι από 65 τόνοι νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο. Τότε ο θάνατος τους αποδόθηκε στη σήψη των φυκιών της λιμνοθάλασσας, εξαιτίας των εκτεταμμένων βροχοπτώσεων.
Όμως, οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα, δέιχνει ξεκάθαρα την μόλυνση των υδάτων, από ανθρώπινο παράγοντα.http://www.news.gr

Θαλάσσιο σαλιγκάρι εκκολάφτηκε μέσα από πληγή στο πόδι ενός τετράχρονου αγοριού!!!


Οταν ο τετράχρονος Πολ Φράνκλιν έπεσε και χτύπησε το γόνατό του κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, η μητέρα του, η Ρέιτσελ δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα γινόταν έπειτα από τρεις εβδομάδες.

Το χτύπημα δεν ήταν τέτοιο που ενέπνεε ανησυχία. Ηταν απλώς μια μικρή πληγή, την οποία η μάνα του μικρού καθάρισε με αντισηπτικό και έβαλε τσιρότο για να μην μολυνθεί. Μία εβδομάδα μετά, ο μικρός Πολ χτύπησε και πάλι στο ίδιο σημείο όταν έκανε πατινάζ. Το γόνατό του πρήστηκε. Ο γιατρός τον οποίο επισκέφτηκαν είπε πως το πόδι του Πολ είχε μολυνθεί και πήρε δείγμα ιστού για να το εξετάσει. Παράλληλα, έγραψε στο παιδί μια αγωγή με αντιβίωση και το έστειλε σπίτι.

Επειτα από δέκα μέρες το τραύμα είχε σημειώσει μεγάλη βελτίωση, αλλά – τι έκπληξη – ο Πολ χτύπησε και πάλι, εννοείται το ίδιο σημείο. Η πληγή γέμισε με πύον και η μητέρα του πήρε την πρωτοβουλία να πιέσει την πληγή για να το αδειάσει. Κάτι που ήξερε πως δεν θα τις επέτρεπαν να κάνει οι γιατροί.

Τι συνέβη μόλις πίεσε το τραύμα; Μαζί με το πύον από το πόδι του Πολ βγήκε κι ένα μικρό μαύρο θαλάσσιο σαλιγκάρι. Μαμά και γιος στην αρχή το πέρασαν για πετρούλα, μέχρι που το είδαν να κουνιέται μέσα στο κοχύλι του. Ο πατέρας του μικρού θεωρεί ότι την πρώτη φορά που χτύπησε ο γιος του, στην πληγή μπήκε το αυγό από το σαλιγκάρι που έπειτα από τρεις εβδομάδες εκκολάφτηκε. Το σαλιγκαράκι που πλέον ακούει στο όνομα Τούρμπο ζει πια στο ενυδρείο της οικογένειας.





ΠΗΓΗ
ΠΗΓΗ
http://periergaa.blogspot.com

Μαγικό δαχτυλίδι με τεχνολογία NFC ανοίγει πόρτες και ξεκλειδώνει κινητά

Μαγικό δαχτυλίδι με τεχνολογία NFC ανοίγει πόρτες και ξεκλειδώνει κινητά [βίντεο 

Μία πρωτοποριακή και διακριτική συσκευή κυκλοφορεί το τελευταίο διάστημα στο Kickstarter και υπόσχεται να σας λύσει κυριολεκτικά τα χέρια.
Πρόκειται για ένα «μαγικό» δαχτυλίδι το οποίο ανοίγει πόρτες, ξεκλειδώνει κινητά και συνδέεται στο διαδίκτυο. Το NFC Ring, όπως προδίδει και το όνομά του είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία NFC (Near Field Communicaton), δηλαδή χρησιμοποιεί την Επικοινωνία Κοντινού Πεδίου, προκειμένου να συνδεθεί με άλλες συσκευές.
Το δαχτυλίδι δεν τραβάει τα βλέμματα αφού είναι απλό στο σχεδιασμό του και μοιάζει σαν ένα απλό κόσμημα, ενώ δε χρειάζεται φόρτιση.
Το NFC Ring κυκλοφορεί ήδη στο Kickstarter και κοστίζει 22 δολάρια, ωστόσο ήδη το όλο πρότζεκτ έχει ξεπεράσει τρεις φορές τον αρχικό στόχο των £30.000.


iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr

Σάββατο, Αυγούστου 24, 2013

Πώς φτιάχνεται το μελάνι

Πώς φτιάχνεται το μελάνι
Αν είχετε ποτέ απορία για το πώς φτιάχνετε το μελάνι, τότε δείτε το παρακάτω video για να σας λυθεί!

Νέο smartphone διερμηνέας: Μιλάς στη γλώσσα σου και ο συνομιλητής ακούει στη δική του

Νέο smartphone διερμηνέας: Μιλάς στη γλώσσα σου και ο συνομιλητής ακούει στη δική του

Όπως φαίνεται οι καινοτομίες της Google δεν έχουν σταματημό, αφού η δημοφιλής εταιρεία εργάζεται τώρα στην ανάπτυξη ενός νέου smartphone το οποίο θα μεταφράζει σε πραγματικό χρόνο.
Η διαδικασία είναι απλή: με το Babel Fish όπως ονομάζεται η έξυπνη συσκευή, θα μπορείτε να μιλάτε στη γλώσσα σας και ο συνομιλητής θα ακούει αυτά που λέτε στη δική του.
Η μετάφραση διατίθεται ήδη ως υπηρεσία στα κινητά τηλέφωνα με το Google Translate να αποτελεί μια από τις δημοφιλέστερες online εφαρμογές αλλά και το πιο πρόσφατο S Translate της Samsung να αποτελεί μια ικανοποιητική για πολλούς λύση.
Η διαφορά όμως με το Babel Fish είναι ότι η μετάφραση θα πραγματοποιείται σε ελάχιστα μόλις δευτερόλεπτα με αποτέλεσμα οι συνομιλία να είναι πιο φυσικές. Σύμφωνα με τη Google μάλιστα, θα μπορείτε να παίρνεται τη συσκευή μαζί όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό αφού λειτουργεί ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές.


iefimerida.gr



Παρασκευή, Αυγούστου 23, 2013

Δεν θα το πιστεύετε, αυτό που θα εμφανιστεί μέσα από σπηλιά! [VIDEO]


Δεν θα το πιστεύετε, αυτό που θα εμφανιστεί μέσα από σπηλιά! [VIDEO]

Πραγματικά, δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας μ’ αυτό που θα εμφανιστεί μέσα από αυτή τη σπηλιά
Θα πρέπει να έχετε μεγάλη φαντασία για να βρείτε την απάντηση. Είστε μόλις ένα κλικ μακρυά από το coolαριστό βίντεο που θα σας λύσει την απορία…
http://www.deite-to.com

Η «σκιά» του Τσερνόμπιλ αποτυπώνεται στα δέντρα της περιοχής

Αν και έχουν περάσει πάνω από 27 χρόνια από το πυρηνικό δυστύχημα του Τσερνόμπιλ, η έκθεση στη ραδιενεργή ακτινοβολία συνεχίζει, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα, να αποτελεί μια βαριά κληρονομιά για τη χλωρίδα της περιοχής. Αμερικανοί, Oυκρανοί και Γάλλοι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Τιμ Μουσότου πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνας, διαπίστωσαν ότι οι χειρότερες συνέπειες καταγράφηκαν κατά τα πρώτα χρόνια μετά το συμβάν, όμως μέχρι σήμερα τα δέντρα που έχουν επιβιώσει, ειδικά τα νεότερα, συνεχίζουν να είναι ευάλωτα σε περιβαλλοντικές συνέπειες, όπως η ξηρασία. Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Trees» κι είναι η μεγαλύτερη του είδους της (περιέλαβε πάνω από 100 δέντρα, κυρίως πεύκα, σε 12 διαφορετικά σημεία), έρχεται να επιβεβαιώσει τις διαπιστώσεις προηγούμενων μελετών, που είχαν γίνει σε πολύ μικρότερα δείγματα δέντρων της περιοχής. Συμφωνούν επίσης με άλλες επιστημονικές εκθέσεις για τις επιπτώσεις της ραδιενέργειας στα δέντρα, όπως για τον θάνατο του λεγόμενου «κόκκινου δάσους», δηλαδή πεύκα που καταστράφηκαν πολύ γρήγορα και έγιναν κόκκινα αμέσως μετα το δυστύχημα.
«Πολλά δέντρα εμφανίζουν ιδιαίτερα αφύσικες μορφές ανάπτυξης λόγω των συνεπειών των μεταλλάξεων και του κυτταρικού θανάτου, εξαιτίας της έκθεσής τους στην ακτινοβολία»,δήλωσε ο Μουσό, προσθέτοντας πως «μέχρι σήμερα η πιο μεγάλη μελέτη αφορούσε μόνο εννέα δέντρα και είχε εστιαστεί κυρίως στις επιπτώσεις της ραδιενέργειας στη δομή του ξύλου και όχι στην ανάπτυξή τους». Η ομάδα του Μουσό, η οποία από το 1999 διεξάγει επιτόπιες έρευνες στην ζώνη αποκλεισμού των 30 χιλιομέτρων γύρω από το κατεστραμμένο πυρηνικό εργοστάσιο, σκοπεύει να κάνει ανάλογη έρευνα γύρω από το άλλο μεγάλο πυρηνικό ατύχημα της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία, όπου πάντως, σύμφωνα με τις πρώτες παρατηρήσεις, η επίπτωση στα δέντρα φαίνεται να είναι μικρότερη σε σχέση με το ατύχημα του ουκρανικού πυρηνικού σταθμού. «Αντιθέτως, έχουμε παρατηρήσει σημαντική καταστροφή κλαδιών και βλαστών σε κάποιες περιοχές, που υποδηλώνει την ύπαρξη επιπτώσεων στην ανάπτυξη των δέντρων», καταλήγει ο Μουσό.

Κολυμπώντας μαζί με τις... αγελάδες!

Κολυμπώντας μαζί με τις... αγελάδες!


Στο μικρό νησάκι St-Florent της Κορσικής, η παραλία de Saleccia κλέβει τις εντυπώσεις από τις υπόλοιπες για έναν βασικό λόγο: Οι αγελάδες είναι η μόνιμη παρέα των λουομένων! Σε μια μεγάλη έκταση, το μάτι χάνεται στη λευκή άμμο της παραλίας αλλά και στα πρασινογάλαζα νερά της. Και κάπου εκεί το βλέμμα σταματά σε κάτι παράδοξο που αντικρίζει. Η ακτή είναι γεμάτη από αγελάδες που κάνουν τη μεσημαριανή (ή πρωινή) σιέστα τους δίπλα στο νερό και κάτω από τον ζεστό ήλιο.
Η ακτή de Saleccia είναι μία από τις πιο γραφικές του νησιού, αν και η πρόσβαση είναι δύσκολη, μετά από αρκετές ώρες περπάτημα πάνω στους αμμόλοφους που βρίσκονται κατά μήκος της. Το αποτέλεσμα πάντως αξίζει τον κόπο αφού θεωρείται μία από τις καθαρότερες ακτές αλλά και η συναναστροφή με τις αγελάδες δεν περνά απαρατήρητη από κανέναν. Η συνάντηση αυτή αξίζει τον κόπο, καθώςτα ζωντανλα συχνάζουν εδώ όλον τον χρόνο, αλλά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που ο κόσμος είναι περισσότερος δεν ξεκολλάνε από την ακτή. Έχουν ανάγκη κι αυτά προφανώς από μια διαφορετική κοινωνικοποίηση!

perierga.gr - Κολυμπώντας μαζί με τις... αγελάδες!
perierga.gr - Κολυμπώντας μαζί με τις... αγελάδες!

perierga.gr - Κολυμπώντας μαζί με τις... αγελάδες!
perierga.gr - Κολυμπώντας μαζί με τις... αγελάδες!
perierga.gr - Κολυμπώντας μαζί με τις... αγελάδες!

perierga.gr - Κολυμπώντας μαζί με τις... αγελάδες!
πηγη: perierga.gr

Πέμπτη, Αυγούστου 22, 2013

102 πιστοποιητικά, βεβαιώσεις και άλλα δημόσια έγγραφα που μπορείτε να βγάλετε από τον υπολογιστή του σπιτιού σας

102 πιστοποιητικά, βεβαιώσεις και άλλα δημόσια έγγραφα που μπορείτε να βγάλετε από τον υπολογιστή του σπιτιού σας

Ηλεκτρονικά, από το σπίτι τους, θα μπορούν να «συναλλάσσονται» με τη Δημόσια Διοίκηση οι πολίτες για τη διεκπεραίωση 102 υπηρεσιών, όπως η έκδοση διαφόρων πιστοποιητικών. Ετσι απαλλάσσονται από την υποχρέωση να επισκεφθούν αυτοπροσώπως οποιαδήποτε υπηρεσία, είτε για να υποβάλουν αίτηση, είτε για να παραλάβουν έγγραφο. Οι τυποποιημένες αυτές διαδικασίες του ΕΡΜΗ βρίσκονται στην αρχική σελίδα (http://www.ermis.gov.gr/portal/page/portal/ermis/) κάτω από τον τίτλο «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες».
Μοναδική προϋπόθεση είναι ότι ο πολίτης πρέπει να έχει εγγραφεί ως χρήστης στην πύλη ΕΡΜΗΣ και να μεταβεί στη συνέχεια για επιβεβαίωση της ταυτότητάς του σε οποιοδήποτε ΚΕΠ.
Εκεί θα πρέπει να βεβαιώσει -προσκομίζοντας και την αστυνομική του ταυτότητα- ότι είναι ο κάτοχος συγκεκριμένου ηλεκτρονικού «λογαριασμού» στη συγκεκριμένη πύλη. Η διαδικασία της εγγραφής και επιβεβαίωσης ταυτότητας γίνεται μία και μόνη φορά για κάθε πολίτη, ο οποίος στη συνέχεια μπορεί να πραγματοποιεί πολλαπλές συναλλαγές με το Δημόσιο από οποιονδήποτε υπολογιστή, χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη και τον κωδικό του. Ο πολίτης αποκτά μία ηλεκτρονική θυρίδα στην ΕΡΜΗΣ, στην οποία τοποθετούνται από τις αρμόδιες, κατά περίπτωση, υπηρεσίες τα αιτούμενα έγγραφα.
Ο πολίτης μπορεί να αξιοποιήσει περαιτέρω τα ηλεκτρονικά έγγραφα που θα λαμβάνει στη θυρίδα του, προωθώντας τα όπου χρειάζεται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
Οι 102 υπηρεσίες που παρέχονται μέσω του ΕΡΜΗ είναι οι εξής:
1. Αίτηση – δήλωση συνταξιούχου για αλλαγή διεύθυνσης (Γ.Λογιστήριο του Κράτους/Συντάξεις Δημοσίου)
2. Αίτηση καταγγελίας καταναλωτή στα ΚΕΠ
3. Αντίγραφο πιστοποιητικού σπουδών (ΙΕΚ, ΚΕΚ, Μαθητείας, ΤΕΕ Α” Κύκλου, ΤΕΕ Β” Κύκλου)
4. Αντικατάσταση απωλεσθέντος βιβλιαρίου κλάδων σύνταξης και πρόνοιας από το ΤΣΑΥ
5. Βεβαιώσεις περί τροποποίησης ή μη καταστατικών Α.Ε., περί μη ανάκλησης άδειας σύστασης Α.Ε., περί του ισχύοντος Δ.Σ., περί καταβεβλημένου κεφαλαίου Α.Ε. και λοιπών στοιχείων καταχωρημένων στο Μητρώο Α.Ε.
6. Βεβαίωση για το χρόνο επιδότησης ανεργίας από τον ΟΑΕΔ
7. Βεβαίωση καταβολής εισφορών για φορολογική χρήση από ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ
8. Βεβαίωση μη οφειλής για συμμετοχή σε διαγωνισμούς από ΟΑΕΕ-πρώην ΤΕΒΕ
9. Βεβαίωση περί μη ασφάλισης ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ)
10. Βεβαίωση περί μη συνταξιοδότησης ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ)
11. Βεβαίωση ταμειακής ενημερότητας Ν. 2084/92, για θεώρηση βιβλίων και στοιχείων από τη ΔΟΥ (ΟΑΕΕ – πρώην ΤΕΒΕ)
12. Βεβαίωση του ποσού της επιδοτούμενης ανεργίας από τον ΟΑΕΔ
13. Βεβαίωση χορήγησης επιδόματος καυσίμων
14. Βεβαίωση χορήγησης επιδόματος σε απροστάτευτα παιδιά
15. Βεβαίωση χορήγησης επιδόματος σε μοναχικά άτομα άνω των 65 ετών και ανασφάλιστα άτομα
16. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης ανασφάλιστων τετραπληγικών – παραπληγικών και ακρωτηριασμένων
17. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης Βαριά Νοητικά Καθυστερημένων (Β.Ν.Κ.)
18. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης κωφαλαλίας
19. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης σε άτομα με βαριά αναπηρία
20. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης σε άτομα πάσχοντα από AIDS
21. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης σε άτομα πάσχοντα από αιμορροφιλία
22. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης σε άτομα πάσχοντα από μεσογειακή αναιμία
23. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης σε σπαστικά άτομα
24. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης τετραπληγικών – παραπληγικών ασφαλισμένων του δημοσίου
25. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης τυφλότητας
26. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης χανσενικών
27. Βεβαίωση χρόνου μη επιδοτούμενης ανεργίας ΟΑΕΔ
28. Βεβαίωση χρόνου υπηρεσίας στο διπλάσιο στους Αστυνομικούς που υπηρετούν στην Ε.Κ.Α.Μ. και στο Τ.Ε.Ε.Μ (Ν. 1813/1988, άρθρα 20 παρ. 3 και 47 παρ.1)
29. Δήλωση συμμετοχής στις εξετάσεις ιατρικής του ΔΟΑΤΑΠ της εξεταστικής περιόδου του εκάστοτε έτους
30. Διεκπεραίωση αίτησης – δήλωσης ασφαλισμένου για αλλαγή διεύθυνσης
31. Διεκπεραίωση αίτησης – δήλωσης μερισματούχου για έκδοση βεβαίωσης χορήγησης μερίσματος
32. Διεκπεραίωση αίτησης – δήλωσης μερισματούχου για προεξόφληση μερισμάτων
33. Διεκπεραίωση αίτησης – δήλωσης μετόχου για τη χορήγηση βεβαίωσης εξόφλησης οφειλής (ΜΤΠΥ)
34. Έγγραφή –Πιστοποίηση Εργοδότη για χρήση Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών προκειμένου να υποβληθεί ηλεκτρονικά μέσω Κ.Ε.Π. η Αναλυτική Περιοδική Δήλωση (Α.Π.Δ.)
35. Εγγραφή στα μητρώα ασφαλισμένων του ΚΕΑΔ δικηγόρων ή ασκούντων δικηγόρων
36. Έκδοση βεβαιώσεων αδειών καταλληλότητας οχημάτων μεταφοράς προϊόντων ζωικής προέλευσης
37. Έκδοση βεβαίωσης εγγραφής στο ΤΣΑΥ
38. Έκδοση βεβαίωσης περί μη ασφάλισης στο ΙΚΑ
39. Έκδοση βεβαίωσης περί μη συνταξιοδότησης από το ΙΚΑ
40. Έκδοση κτηνιατρικών υγειονομικών πιστοποιητικών προϊόντων ζωικής προέλευσης
41. Ενημέρωση καταναλωτή για τις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών και γενικά δικαιώματα καταναλωτή για την προστασία του
42. Καταχώρηση εγκατάστασης εκτροφής, προμήθειας, πειραματισμού Π.Δ. 160/91 (64, Α΄)
43. Πιστοποιητικό Σπουδών (ΙΕΚ, ΚΕΚ, Μαθητείας, ΤΕΕ Α” Κύκλου, ΤΕΕ Β” Κύκλου)
44. Πτηνοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις δυναμικότητας μικρότερης των 2 ισοδύναμων ζώων (πλην των οικοσίτων)
45. Χορήγηση άδειας εισαγωγής ζώντων ζώων από τρίτη χώρα
46. Χορήγηση ακριβούς αντιγράφου βαθμολογικής αντιστοιχίας – πράξης αναγνώρισης (ΔΟΑΤΑΠ)
47. Χορήγηση αντιγράφου άδειας επάρκειας διδασκαλίας γλώσσας (λόγω απώλειας, καταστροφής της ήδη εκδοθείσας)
48. Χορήγηση αντιγράφου αποσπάσματος του διαγράμματος καθώς και του πίνακα που συνοδεύει μία κυρωμένη πράξη εφαρμογής (τελική ιδιοκτησία, υποχρεώσεις εισφοράς σε γη και χρήμα του ν. 1337/83)
49. Χορήγηση αντιγράφου πιστοποιητικού γέννησης
50. Χορήγηση αποσπάσματος πρακτικών Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΟΑΤΑΠ)
51. Χορήγηση βεβαίωσης αναπηρίας (Ν. 1579/1950)
52. Χορήγηση βεβαίωσης αποδοχών για υπηρετούντες δασκάλους ή νηπιαγωγούς
53. Χορήγηση βεβαίωσης αποδοχών για υπηρετούντες καθηγητές
54. Χορήγηση βεβαίωσης ασφάλισης για ειδικό λογαριασμό πρόσθετων παροχών (ΤΣΜΕΔΕ)
55. Χορήγηση βεβαίωσης ασφάλισης για κύρια σύνταξη ΤΣΜΕΔΕ
56. Χορήγηση βεβαίωσης ασφάλισης για τον κλάδο υγείας ΤΣΜΕΔΕ
57. Χορήγηση βεβαίωσης ασφαλιστικής ενημερότητας (ΤΣΜΕΔΕ)
58. Χορήγηση βεβαίωσης βαθμολογίας εξετάσεων πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.)
59. Χορήγηση βεβαίωσης βαθμολογικής αντιστοιχίας (ΔΟΑΤΑΠ)
60. Χορήγηση βεβαίωσης για έγκριση ασφάλισης από τον ΟΓΑ – προώθηση δελτίου απογραφής για έκδοση βιβλιαρίου υγείας
61. Χορήγηση βεβαίωσης για το ομοταγές πανεπιστημίων που περιλαμβάνονται στον κατάλογο με τα αναγνωρισμένα ΑΕΙ της αλλοδαπής (ΔΟΑΤΑΠ)
62. Χορήγηση βεβαίωσης για το ύψος των μηνιαίων αποδοχών κύριας και επικουρικής σύνταξης από το ΝΑΤ
63. Χορήγηση βεβαίωσης εκπλήρωσης υπηρεσίας υπαίθρου ιατρού
64. Χορήγηση βεβαίωσης επιτυχούς συμμετοχής σε εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.)
65. Χορήγηση βεβαίωσης Ζώνης Επιχειρήσεων Ν. 1854/1951
66. Χορήγηση βεβαίωσης κατάθεσης δικαιολογητικών από το ΔΟΑΤΑΠ
67. Χορήγηση βεβαίωσης μη συνταξιοδότησης από το ΝΑΤ
68. Χορήγηση βεβαίωσης περί μη ασφάλισης στον ΟΓΑ
69. Χορήγηση βεβαίωσης περί μη συνταξιοδότησης από τον ΟΓΑ
70. Χορήγηση βεβαίωσης περί συνταξιοδότησης – διακοπής / αναστολής της συνταξιοδότησης και λοιπές βεβαιώσεις για τη συνταξιοδότηση από τον ΟΓΑ.
71. Χορήγηση βεβαίωσης ποσού σύνταξης ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ)
72. Χορήγηση βεβαίωσης προϋπηρεσίας Αστυνομικών Υπαλλήλων
73. Χορήγηση βεβαίωσης προϋπηρεσίας για αναπληρωτές δασκάλους ή νηπιαγωγούς
74. Χορήγηση βεβαίωσης προϋπηρεσίας για αναπληρωτές καθηγητές
75. Χορήγηση βεβαίωσης συνταξιούχου (ΤΣΜΕΔΕ)
76. Χορήγηση βεβαίωσης του Ν. 142/1974
77. Χορήγηση βεβαίωσης χρόνου υπηρεσίας στο διπλάσιο, στους χειριστές ελικοπτέρων της Ελληνικής Αστυνομίας (Π.Δ. 1041/1979, άρθρα 41 και 43)
78. Χορήγηση ενημερωτικού σημειώματος ΚΕΑΝ
79. Χορήγηση πιστοποιητικού αποφοίτησης από Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) με ή χωρίς αναλυτική βαθμολογία
80. Χορήγηση πιστοποιητικού εγγραφής στα μητρώα αρρένων
81. Χορήγηση πιστοποιητικού εντοπιότητας
82. Χορήγηση πιστοποιητικού θαλάσσιας υπηρεσίας
83. Χορήγηση πιστοποιητικού νοσηλείας ανηλίκων
84. Χορήγηση πιστοποιητικού νοσηλείας ή εξέτασης σε εξωτερικά ιατρεία ενηλίκων
85. Χορήγηση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης
86. Χορήγηση πιστοποιητικού υπηρεσιακής κατάστασης και μεταβολών για δασκάλους ή νηπιαγωγούς
87. Χορήγηση πιστοποιητικού υπηρεσιακής κατάστασης και μεταβολών για καθηγητές
88. Χορήγηση πιστοποιητικού φοίτησης σε Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) με ή χωρίς αναλυτική βαθμολογία
89. Χορήγηση υπηρεσιακού σημειώματος για την ανανέωση βιβλιαρίου υγείας στο διάστημα που δεν έχει εκδοθεί απόφαση συνταξιοδότησης
90. Χορήγησηςβεβαίωσης χρόνου υπηρεσίας Αστυνομικών (Αστυφυλάκων – Αρχ/κων – Ανθυπαστυνόμων), Συνοριακών Φυλάκων και Ειδικών Φρουρών ( Ν. 2690/1999, άρθρα 4,5 και 12)
91. Απόσπασμα ατομικού λογαριασμού ΙΚΑ
92. Βεβαίωση καταβολής αποζημιώσεων ΕΛΓΑ στους παραγωγούς
93. Χορήγηση ανάλυσης αποζημιώσεων ΕΛΓΑ που καταβλήθηκαν στους παραγωγούς
94. Χορήγηση αντιγράφου ληξιαρχικής πράξης γάμου (Ειδικό Ληξιαρχείο)
95. Χορήγηση αντιγράφου ληξιαρχικής πράξης γέννησης (Ειδικό Ληξιαρχείο)
96. Χορήγηση αντιγράφου ληξιαρχικής πράξης θανάτου (Ειδικό Ληξιαρχείο)
97. Χορήγηση βεβαίωσης ασφαλιστικής ενημερότητας (για επιχειρήσεις – εργοδότες)
98. Χορήγηση βεβαίωσης γέννησης (Εθνικό Δημοτολόγιο)
99. Χορήγηση βεβαίωσης ενισχύσεων ΠΣΕΑ σε παραγωγούς (ΕΛΓΑ)
100. Χορήγηση βεβαίωσης ιθαγένειας (Εθνικό Δημοτολόγιο)
101. Χορήγηση βεβαίωσης οικογενειακής κατάστασης για ΟΓΑ (Εθνικό Δημοτολόγιο)
102. Χορήγηση βεβαίωσης οικογενειακής κατάστασης (Εθνικό Δημοτολόγιο)
[via]

Πεζοδρόμια που «τρώνε» τη ρύπανση δημιούργησαν Ολλανδοί επιστήμονες

Πεζοδρόμια που «τρώνε» τη ρύπανση δημιούργησαν Ολλανδοί επιστήμονεςΣτα πλαίσια της πράσινης μεταμόρφωσης των μεγάλων αστικών κέντρων, Ολλανδοί ερευνητές, δημιούργησαν πρωτοποριακά πεζοδρόμια που καθαρίζουν τον αέρα «τρώγοντας» την ατμοσφαιρική ρύπανση.
Συγκεκριμένα, οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Αϊντχόφεν χρησιμοποίησαν ειδικό τσιμέντο που καθαρίζει τον αέρα για την ανάπλαση οικοδομικού τετραγώνου στην περιοχή Χένγκελο στην Ολλανδία και σύντομα διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα των οξειδίων του αζώτου στον αέρα μειώθηκαν ως και 45% σε ιδανικές καιρικές συνθήκες, ενώ η ατμοσφαιρική ρύπανση γενικά μειωνόταν κάθε μέρα κατά 19%.
Τα πρωτοποριακά πεζοδρόμια, είναι κατασκευασμένα από ειδικό τσιμέντο, το οποίο ψεκάζεται με οξείδιο του τιτανίου, που εξουδετερώνει τους ρυπαντές του αέρα.
«Το τσιμέντο που καθαρίζει τον αέρα θα μπορούσε να αποτελέσει εφικτή λύση για περιοχές που μαστίζονται από ρύπανση» υποστηρίζουν οι ερευνητές.


 http://www.iefimerida.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);