Πέμπτη, Ιανουαρίου 31, 2013

Δεν ήξερε

Ο πεντάχρονος Βασιλάκης προβληματιζόταν πως θα ερχόταν στον κόσμο ο αδερφούλης ή η αδερφούλα του που περίμενε η μητέρα του:
-Μπαμπά, πως θα βγει από την κοιλιά της μαμάς;
-Πρώτα θα βγει το κεφαλάκι του μωρού, απαντάει υπομονετικά ο μπαμπάς, μετά το σώμα του και τελευταία τα ποδαράκια του. Το κατάλαβες τώρα;
-Ναι!!!; και μετά θα το συναρμολογήσετε εσείς;

Ποιος είναι ο Σταν Σταφίδας και πώς θα δώσει όραση στους τυφλούς

Ποιος είναι ο Σταν Σταφίδας και πώς θα δώσει όραση στους τυφλούς
Ο ομογενής που ανακηρύχθηκε «Προσωπικότητα της Χρονιάς» από την εφημερίδα "The Age" στην Αυσταλία, βρίσκεται πολύ κοντά στο να δημιουργήσει το βιονικό μάτι.
Πριν από λίγες ημέρες μάθαμε πως η κορυφαία εφημερίδα της Αυστραλίας ανακήρυξε τον Σταν Σταφίδα, ομογενή μας, ως προσωπικότητα της χρονιάς για το 2012. Ανάμεσα στα επιτεύγματά του διαβάσαμε για ένα γενετικό τεστ που θα προβλέπει αν το παιδί διατρέχει τον κίνδυνο να γίνει αυτιστικό, για την εφεύρεση του AFH, μιας τεχνολογίας χωρίς την οποία πρακτικά δεν θα υπήρχε το Bluetooth, αλλά και για τις προσπάθειές του να δημιουργήσει βιονική όραση.
Αυτό το τελευταίο μας προκάλεσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Σε συνδυασμό με την προσωπικότητα του σπουδαίου αυτού ελληνικής καταγωγής επιστήμονα, που ελάχιστα είναι γνωστός στη χώρα μας, μας ώθησε να κάνουμε μια έρευνα για τι ακριβώς είναι το βιονικό μάτι και πώς θα αλλάξει για πάντα τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων.
Πώς λειτουργεί το βιονικό μάτι
Με τα δικά του λόγια: «Τα πάντα έχουν να κάνουν με τη λειτουργία του αμφιβληστροειδούς. Όταν βγάζουμε μια φωτογραφία με τη φωτογραφική μας μηχανή, το φως περνά μέσα από τον φακό και εστιάζεται επάνω στο φωτογραφικό φιλμ. Με αντίστοιχο τρόπο λειτουργεί ο οφθαλμός μας. Το φως περνά μέσα από τον κερατοειδή χιτώνα (πρόσθιος διαφανής χιτώνας του οφθαλμού, μοιάζει με το τζαμάκι του ρολογιού) και κατόπιν μέσα από τον κρυσταλλοειδή φακό (η θόλωσή του στα ηλικιωμένα άτομα ονομάζεται καταρράκτης). Τον ρόλο του φιλμ στον οφθαλμό μας παίζει ο αμφιβληστροειδής χιτώνας. Εκεί το φως μετατρέπεται σε ηλεκτρικά σήματα, τα οποία μέσω των οπτικών νεύρων φθάνουν στον ινιακό λοβό του εγκεφάλου».
Κοινώς, η όρασή μας έχει παρόμοια λειτουργία με αυτή μιας φωτογραφικής μηχανής. Πού όμως προκαλείται το πρόβλημα που φέρνει την τύφλωση; Όπως λέει ο Σταν Σταφίδας: «Στο κέντρο ακριβώς του αμφιβληστροειδούς βρίσκεται η ωχρά κηλίδα, η οποία είναι υπεύθυνη για την κεντρική όραση. Με την ωχρά κηλίδα επιτελούμε πολλές καθημερινές δραστηριότητες, όπως διάβασμα, γράψιμο, οδήγηση, παρακολούθηση τηλεόρασης κ.ά. Ο υπόλοιπος αμφιβληστροειδής είναι υπεύθυνος για την περιφερική όραση. Η περιφερική όραση είναι πολύ σημαντική, γιατί μας δίνει την αίσθηση του χώρου και με αυτήν αντιλαμβανόμαστε τι συμβαίνει πλάι μας. Η ωχρά κηλίδα ονομάζεται έτσι γιατί το χρώμα της είναι πιο ωχρό λόγω των χρωστικών που υπάρχουν σε αυτήν. Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι η ωχρά κηλίδα είναι μια περιοχή του οφθαλμού μας η οποία είναι καθοριστικής σημασίας για την όρασή μας. Πολλές παθήσεις μπορούν να προσβάλουν την ωχρά κηλίδα (ηλικιακή εκφύλιση ωχράς, ιδιοπαθής οπή της ωχράς, επιωχρική μεμβράνη, κυστεοειδές οίδημα κ.ά.). Η θεραπεία για καθεμία από αυτές μέχρι σήμερα μπορεί να είναι είτε φαρμακευτική είτε χειρουργική. Η συχνότερη πάθηση που προσβάλλει την ωχρά κηλίδα σε άτομα ηλικίας πάνω από πενήντα ετών είναι η ηλικιακή εκφύλιση (ΗΕΩ). Αποτελεί δε την πρώτη και κύρια αιτία τύφλωσης στις περισσότερες χώρες σε όλον τον κόσμο».
Στην ουσία, οι μελέτες του ομογενή επιστήμονα επικεντρώνονται στην ωχρά κηλίδα. Αν καταφέρει να διορθώσει τα προβλήματα που δημιουργούνται εκεί, τότε θα επαναφέρει την όραση του ασθενή. Πώς όμως θα γίνει αυτό; Ο ίδιος εξηγεί: «Η συνεργασία μεταξύ βιολογίας και ηλεκτρονικής τεχνολογίας είναι σε θέση να αναπτύσσει νέες εφαρμογές που θα ωφελήσουν όλους. Το βιονικό μάτι είναι μια νευρωνική πρόθεση που φυτεύεται στην ωχρά κηλίδα του ματιού. Αυτό που κάνει είναι ότι διεγείρει ηλεκτρικά τα κύτταρα του αμφιβληστροειδούς με σκοπό να δώσει την αίσθηση της όρασης. Ετσι, ουσιαστικά έχετε μια εξωτερική κάμερα που μπορεί να στηρίζεται στα γυαλιά σας, η οποία στέλνει ένα σήμα σε μια μονάδα επεξεργασίας, η οποία καθορίζει στη συνέχεια μια στρατηγική διέγερση που ουσιαστικά στέλνει ένα μήνυμα προς την πρόθεση που βρίσκεται στο μάτι σας και πραγματικά διεγείρει ή στέλνει ηλεκτρικούς παλμούς στους νευρώνες. Αυτοί οι νευρώνες στέλνουν ένα δυναμικό ενέργειας στον εγκέφαλο που διασχίζει τον οπτικό φλοιό και ουσιαστικά σας δίνει την αντίληψη μιας ψηφιακής εικόνας σε pixel. Αν βάλετε πολλά pixels μαζί, θα σας δώσουν μιαν εικόνα. Υπάρχουν και άλλες ομάδες σε όλο τον κόσμο που εργάζονται σε αυτήν την ιδέα, αλλά πιστεύουμε ότι έχουμε κάποια μοναδική ικανότητα να οικοδομήσουμε ένα σύστημα που έχει περισσότερα από χίλια ηλεκτρόδια και που μπορεί να μεταφέρει το ηλεκτρικό φορτίο ασύρματα στο βιονικό μάτι».
Όραση στους τυφλούς από το 2015
Όντως, πολλοί επιστήμονες αυτήν την στιγμή στον κόσμο ασχολούνται με το ίδιο θέμα και μάλιστα ακολουθώντας παρόμοιες τεχνικές με αυτήν της ομάδας του Σταν Σταφίδα. Στην ουσία επιδίδονται σε έναν αγώνα δρόμου για το ποιος θα είναι ο πρώτος που θα δώσει όραση στους τυφλούς. Πότε, λοιπόν, πιστεύει ο ομογενής επιστήμονας ότι θα είναι έτοιμη η δική του τεχνολογία, που αναπτύσσει με την εταιρεία Bionic Vision έπειτα από επιδότηση περίπου 30 εκατ. ευρώ από την αυστραλιανή κυβέρνηση;
«Υπάρχει πολλή δουλειά ακόμη να κάνουμε, αλλά οι ανθρώπινες δοκιμές δεν είναι πολύ μακριά για μια συσκευή που θα μπορούσε πραγματικά να χαρακτηριστεί τίποτα λιγότερο από θαύμα. Εάν αυτές οι δοκιμές είναι επιτυχείς, μπορούμε στη συνέχεια να προχωρήσουμε στην εμπορευματοποίηση αυτής της τεχνολογίας, αλλά θα περάσουν μερικά χρόνια πριν η συσκευή αυτή διατεθεί στο εμπόριο. Φιλόδοξος στόχος μας πάντως είναι η παροχή βιονικής όρασης μέχρι το 2012».
Η σχέση του Σταν Σταφίδα με την Ελλάδα
Γεννήθηκε το 1971 στη Μελβούρνη. Πήγε σχολείο στο ελληνορθόδοξο κολέγιο «Αγιος Ιωάννης» και συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης. Από μικρός λάτρευε την τεχνολογία. Όπως λέει: «Από παιδί, τα δώρα που ζητούσα να μου κάνουν στα γενέθλιά μου ή στην ονομαστική μου εορτή είχαν πάντα σχέση με ηλεκτρονικές μηχανές και υπολογιστές».
Παντρεύτηκε το 1994 και παρακολούθησε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο Cornell της Αμερικής. Επισκέπτεται πολύ συχνά την Ελλάδα γιατί οι περισσότεροι συγγενείς του ζουν ακόμη εδώ. «Έρχομαι στην Ελλάδα κάθε τέσσερα ή πέντε χρόνια. Και οι δύο γονείς μου είναι από την Ελλάδα. Η μαμά μου είναι από τον νομό Ηλείας και ο μπαμπάς μου είναι από την Καλαμάτα», λέει.
Έχοντας, πάντως, μεγαλώσει ως μέλος της μεγαλύτερης κοινότητας Ελλήνων μεταναστών στον κόσμο, δηλαδή στη Μελβούρνη, δεν έχει χάσει καθόλου την επαφή του με την ελληνική κουλτούρα. Οι περισσότεροι φίλοι του είναι Έλληνες, όπως ο κουμπάρος που τον πάντρεψε.
Ο Σταν Σκαφίδας τελείωσε επιτυχώς το διδακτορικό του ως ηλεκτρολόγος μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Μελβούρνης το 1997. Σήμερα ως καθηγητής νανοηλεκτρονικής και διευθυντής του Κέντρου Μηχανικής Νευρωνικής, ηγείται της έρευνας της νανοηλεκτρονικής του πανεπιστημίου -στον τομέα των ηλεκτρονικών μηχανικών αφιερωμένο στη δημιουργία μικροσκοπικών συστατικών- νέας γενιάς τρανζίστορ και τσιπ που βρίσκονται στο επίκεντρο των ασύρματων επικοινωνιών τα οποία συνεχίζουν να μετατρέπουν τον τρόπο που επικοινωνούμε και πώς ζούμε σήμερα.
 http://gr.news.yahoo.com

Νέο υπερόπλο στη μάχη εναντίον του καρκίνου

 
Νέο υπερόπλο στη μάχη εναντίον του καρκίνου (1)

Για πρώτη φορά τρεις φαρμακευτικές εταιρείες δηλώνουν έτοιμες να δοκιμάσουν μια νέα γενιά φαρμάκων που θα μπορούσαν να δρουν κατά διαφόρων μορφών καρκίνου – από το στήθος έως τον προστάτη και από το ήπαρ έως τους πνεύμονες.

Ερευνητές των φαρμακευτικών εταιρειών Merck, Roche και Sanofi εργάζονται αδιάκοπα για να προλάβουν να αναπτύξουν ένα φάρμακο που ελπίζουν ότι θα είναι ικανό να αποκαθιστά έναν μηχανισμό που εξαναγκάζει τα κατεστραμμένα κύτταρα να αυτοκαταστραφούν.
Στο κέντρο αυτών των θεραπειών βρίσκονται ασθενείς όπως ο Τζο Μπελίνο. Πριν από επτά χρόνια διαγνώστηκε με λιποσάρκωμα, μια σπάνια μορφή καρκίνου. Αυτή η μορφή καρκίνου ήταν κατάλληλη για την κλινική δοκιμή ενός φαρμάκου που είχε αναπτύξει η εταιρεία Sanofi. Παρότι φάρμακα για την αντιμετώπιση του λιποσαρκώματος δεν υπάρχουν, οι ερευνητές της Sanofi επέλεξαν να χορηγήσουν το συγκεκριμένο φάρμακο στον Μπελίνο, καθώς οι καρκίνοι σχεδόν πάντα παρουσιάζουν το ίδιο γενετικό πρόβλημα: την εμπλοκή δύο βασικών πρωτεϊνών. Αν το φάρμακο έχει αποτελέσματα, τότε η Sanofi θα το δοκιμάσει σε όλες τις μορφές καρκίνου που παρουσιάζουν την ίδια γενετική ανωμαλία. Αν αποδειχθεί αναποτελεσματικό, τότε η εταιρεία θα παραδεχτεί την αποτυχία της.
Η γενετική αλλοίωση που ελπίζουν να αντιμετωπίσουν οι επιστήμονες τους απασχολεί εδώ και δεκαετίες. Τα υγιή κύτταρα διαθέτουν έναν φυσικό μηχανισμό που τα εξαναγκάζει να αυτοκαταστραφούν σε περίπτωση που το DΝΑ τους έχει καταστραφεί. Μία συγκεκριμένη πρωτεΐνη, η p53, την οποία ερευνητές της εταιρείας Merck αποκαλούν «άγγελο του θανάτου του κυττάρου», είναι υπεύθυνη για την ενεργοποίηση του συγκεκριμένου μηχανισμού. Αλλά τα καρκινικά κύτταρα καταφέρνουν να την απενεργοποιήσουν είτε άμεσα μέσω μιας μετάλλαξης είτε έμμεσα μέσω της ένωσής της με μία άλλη πρωτεΐνη που μπλοκάρει τη λειτουργία της.
Νέο υπερόπλο στη μάχη εναντίον του καρκίνου (2)
Οι φαρμακευτικές εταιρείες άρχισαν να αναζητούν την ουσία που θα μπορούσε να ενεργοποιήσει ξανά αυτή την πρωτεΐνη. Αρχικά επέλεξαν γενετικές θεραπείες, αλλά δίχως αποτέλεσμα. Στη συνέχεια άρχισαν να μελετούν μορφές καρκίνου που αχρήστευαν την p53 μέσω μιας άλλης πρωτεΐνης, της MDM2, καθώς και ένα μόριο που θα παρεμβαλλόταν μεταξύ των δύο πρωτεϊνών. Το 1996 οι ερευνητές της Roche βρήκαν το μόριο που ήταν ικανό να μπει ανάμεσα στις δύο πρωτεΐνες και το ονόμασαν Nutlin. Αλλά αυτό δεν λειτούργησε ως φάρμακο καθώς δεν μπορούσε να απορροφηθεί από το σώμα. Κατόπιν οι εταιρείες Roche, Merck και Sanofi πειραματίστηκαν με χιλιάδες άλλα μόρια. Ο επικεφαλής γιατρός της Sanofi, ένας ερευνητής από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και μία εταιρεία βιοτεχνολογίας, η Ascenta Theraupetics, εντόπισαν μια πολλά υποσχόμενη χημική ένωση, η οποία δοκιμάστηκε σε ποντίκια που έπασχαν από σάρκωμα. Επειτα από μία εβδομάδα οι όγκοι είχαν εξαφανιστεί. Η Roche υπήρξε η πρώτη που δοκίμασε το φάρμακο με βάση την πρωτεΐνη p53 σε ανθρώπους. Υστερα από τρία χρόνια ερευνών είχε καθοριστεί η κατάλληλη δόση που θα μπορούσε να χορηγείται και σε ανθρώπους.
Είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσουν και άλλες έρευνες. Στην περίπτωση που είναι θετικές, τότε το συγκεκριμένο φάρμακο θα δοκιμαστεί και σε άλλες μορφές καρκίνου. Ανάλογες έρευνες έχει αρχίσει να πραγματοποιεί και η Sanofi: όπως ακριβώς και η Merck, θα επικεντρωθεί αρχικά σε ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με λιποσάρκωμα, όπως ο Μπελίνο. Το λιποσάρκωμα είναι σπάνιο – περίπου 2.000 περιπτώσεις τον χρόνο -, γι’ αυτό φάρμακα για την αντιμετώπισή του δεν έχουν δοκιμαστεί σε ανθρώπους. Ο Μπελίνο ήλπιζε ότι θα ήταν από τους πρώτους, αλλά στην περίπτωσή του ο χρόνος αποδείχτηκε αμείλικτος: έχασε τη μάχη στις 13 Νοεμβρίου.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ
:
http://www.otherside.gr

Γιατί στα χειρουργεία οι γιατροί φοράνε πράσινες φόρμες;


Μέχρι και πριν από 80 περίπου χρόνια, οι γιατροί φορούσαν άσπρα και στα χειρουργεία με αποτέλεσμα να δείχνουν σαν... χασάπηδες καταρρακώνοντας την ψυχολογία των ασθενών. Κάποια στιγμή διαπίστωσαν ότι το αίμα πάνω σε πράσινες μπλούζες αποκτά λιγότερο τρομακτική απόχρωση και θυμίζει περισσότερο λεκέ από καφέ ή ιδρώτα.

Τετάρτη, Ιανουαρίου 30, 2013

Ζητιάνος να σου πετύχει......

Ένας μπρατσαρας μπαίνει στο σουβλατζίδικο και παραγγέλνει δυο πιτογυρα με μπόλικο καυτερό. Τα παίρνει και κάθεται σ΄ενα παγκάκι να τα φάει.
Στην πρώτη δαγκωνιά, έχει καεί και αρχίζουν να τρέχουν τα μάτια του...
Περνάει ένας ζητιάνος,τον κοιτά και του λέει:
-Ρε φίλε, κοτζαμ άντρακλας, γιατί κλαις;
-Να, πέθανε η μάνα μου και....μου κόπηκε η όρεξη. Αν θες πάρε το άλλο πιτογυρο να φας!!!
Το παίρνει ο ζητιάνος και στην πρώτη δαγκωνιά, αρχίζει κι αυτός να κλαίει και τον ρωτά ο μπρατσαράς:
-Τώρα εσύ γιατί κλαις;
-Γιατί, πέθανε η μάνα σου και δεν έχω τι να σου γ@@@σω....

Το θαυματουργό δάκρυ του μαστιχόδενδρου

 Το θαυματουργό δάκρυ του μαστιχόδενδρου
Την ώρα που στη Χίο οι μαστιχοπαραγωγοί μετρούν τις πληγές τους από την καταστρεπτική πυρκαγιά του Αυγούστου, δύο επιστημονικές μελέτες αποκαλύπτουν νέες ιατροφαρμακευτικές δράσεις της χιώτικης μαστίχας.

Ετσι, εκτός από τη γνωστή συμβολή της στην πρόληψη δημιουργίας έλκους χάρη στη δράση της ενάντια στο ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, καταδεικνύεται πλέον και η αντιμικροβιακή και αντιμυκητιακή δράση συστατικών του μαστιχόνερου ενάντια σε ιδιαίτερα παθογόνους μικροοργανισμούς όπως είναι τα κολοβακτηρίδια και οι σταφυλόκοκκοι.

Τα καινούργια δεδομένα μπορούν να δώσουν νέα δυναμική στο ήδη αυξημένο διεθνές ενδιαφέρον για τα προϊόντα της μαστίχας. Ωστόσο με περισσότερα από 200.000 καμένα μαστιχόδενδρα το πλήγμα στην εφετινή παραγωγή αλλά και, πολύ περισσότερο, στις σοδειές των επόμενων χρόνων θα είναι βαρύ.

Το μαστιχόδενδρο της Χίου είναι θάμνος που φύεται σε όλα τα παράλια της λεκάνης της μεσογείου από τη Μικρά Ασία μέχρι την Ισπανία. Η παραγωγή όμως της μαστίχας από το μαστιχόδενδρο ήταν πάντα στενά συνδεδεμένη μόνο με τη νήσο Χίο και μάλιστα με το νότιο τμήμα αυτής.

Δημιουργεί μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι δεν υπήρξε επιτυχής καλλιέργεια και παραγωγή μαστίχας πουθενά αλλού, στην ηπειρωτική ή τη νησιωτική Ελλάδα ή ακόμη και στις γειτονικές ακτές της Ανατολής όπου φύεται το ίδιο είδος. Για παράδειγμα, στη χερσόνησο του Τσεσμέ οι συνθήκες είναι ιδανικές για το μαστιχόδενδρο, όμως, απέτυχαν πολλαπλές προσπάθειες παραγωγής μαστίχας. Αποτυχημένες προ­σπά­θειες να μεταφερθεί η καλλιέργεια του μαστιχόδενδρου αναφέρονται για την Αττική και νησιά του Αιγαίου όπως Ρόδο, Λέσβο, Αμοργό, Αντίπαρο αλλά και Κύπρο.

Στο ίδιο το νησί της Χίου η καλλιέργεια είναι δυνατή μόνο στο νότιο τμήμα το οποίο είναι ιδιαίτερα ξηρό και θερμό. Το τμήμα αυτό οριοθετείται από την βόρεια πλευρά από μία συγκεκριμένη γραμμή που ενώνει τα χωριά Λιθί, Άγιος Γεώργιος Συκούσης και Καλλιμασιά. Ο Pernot το 1856 ονόμασε αυτή τη γραμμή «φυσικό και μυστηριώδες όριο». Προσπάθειες να επεκταθεί η καλλιέργεια πέρα από αυτό το όριο απέτυχαν. Η ρητίνη του δένδρου εκτός νότιας Χίου δεν στερεοποιείται και επομένως η εκμετάλλευσή της είναι αδύνατη.

Γι΄ αυτό η Ενωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για την αναγέννηση των καλλιεργειών και της οικονομίας τους.
Το αιθέριο έλαιο της ρητίνης του μαστιχόδενδρου (γνωστό ως μαστιχέλαιο) είναι ένα από τα πιο ακριβά της αγοράς. Χρησιμοποιείται ευρέως ως πρόσθετο τροφίμων, στη ζαχαροπλαστική, στη βιομηχανία αρωμάτων, ως συστατικό σε καλλυντικά και προϊόντα υγείας, αλλά και για φαρμακευτικούς σκοπούς.

Στην ελληνική παραδοσιακή ιατρική έχει χρησιμοποιηθεί για περισσότερα από 2.500 χρόνια για τη θεραπεία πολλών ασθενειών, όπως για πόνους στο στομάχι και για τα πεπτικά έλκη. Οι ιδιότητες της μαστίχας αναφέρονται στα έργα του Ηροδότου, του Διοσκουρίδη και του Γαληνού. Αλλά και πολλοί ρωμαίοι, βυζαντινοί, άραβες και ευρωπαίοι συγγραφείς κάνουν εκτενείς αναφορές στη θεραπευτική της δράση.

Πηγή

Εξαφανιστείτε” από το Internet

“Εξαφανιστείτε” από το Internet 

Με τη νέα εφαρμογή DeleteMeMobile για το iOS

Το τελευταίο διάστημα, γίνονται πολλές συζητήσεις για τα κέρδη των ηλεκτρονικών εταιριών που βασίζονται στις διαφημίσεις, εκμεταλλευόμενες τα προσωπικά μας δεδομένα. Πρόσφατα, η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ένα νομοσχέδιο που έχει σαν στόχο την προστασία του απορρήτου και κατ' επέκταση των πολιτών.
Η νέα εφαρμογή της Abine, DeleteMeMobile, που κυκλοφόρησε στο App Store της Apple στις αρχές της εβδομάδας, έχει σαν στόχο να βοηθήσει τους χρήστες της να διαγράψουν όλα τα προσωπικά τους δεδομένα, που κατά καιρούς έχουν συλλέξει μεγάλες ιστοσελίδες, όπως η Spokeo και η Intelius.
Αυτά τα sites συλλέγουν πληροφορίες που αφορούν τις καταθέσεις σας, τις πολιτικές και θρησκευτικές σας πεποιθήσεις, τα ονόματα των συγγενικών σας προσώπων, τις ιστοσελίδες που έχετε επισκεφθεί καθώς και άρθρα που έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον σας. Στόχος τους φυσικά, το κέρδος, αφού πουλάνε τις συγκεκριμένες πληροφορίες σε εταιρίες στοχευμένης διαφήμισης.
Η Sarah Downey, αναλυτής απορρήτου στην Abine, δήλωσε πως “υπάρχουν εκατοντάδες άνθρωποι που παρακολουθούν τις κινήσεις του κόσμου και κανείς δεν τους γνωρίζει. Αυτή η μεγάλη συλλογή δεδομένων, οδηγεί στη δημιουργία ενός “ψηφιακού” ατόμου που ταιριάζει σε εσάς και με βάση αυτό το άτομο παίρνουν αποφάσεις που αφορούν στοιχεία του χαρακτήρα σας”.
Η εφαρμογή DeleteMe είναι δωρεάν, αν απλά θέλετε να δείτε τι πληροφορίες υπάρχουν για εσάς στον κόσμο τουInternet, όμως αν θέλετε να διαγράψετε αυτές τις πληροφορίες, θα πρέπει να κάνετε εγγραφή στην υπηρεσία για το ποσό των 24.99 δολαρίων (περίπου 19 ευρώ).

Από τη στιγμή που εγκαταστήσετε την εφαρμογή στη συσκευή σας, αυτή ξεκινάει την αναζήτηση των πληροφοριών που έχετε εισάγει για τον εαυτό σας,. Μόλις τελειώσει η αναζήτηση, θα εμφανιστούν περίπου 8 λίστες αποτελεσμάτων, δίνοντας σας τη δυνατότητα να διαγράψετε όποια από αυτές, θεωρείτε ότι δε σας αντιπροσωπεύει, απλά πατώντας την επιλογή “DeleteMe”.
Παρόλα αυτά, η Abine, τονίζει πως είναι πολύ δύσκολο να συγκεντρώσει όλα τα δεδομένα που σας αφορούν και υπάρχουν στο Διαδίκτυο, όμως εγγυάται ότι μπορεί να εντοπίσει τα περισσότερα από αυτά.   

Το συγκλονιστικό σχολείο της... γέφυρας!‏

Στο Νέο Δελχί, κάτω από μια γέφυρα του Μετρό, συντελείται καθημερινά ένα μικρό θαύμα.

Γύρω στα 70 παιδιά από τις γειτονικές παραγκουπόλεις παρακολουθούν μαθήματα στο υπαίθριο σχολείο που έχει στήσει εκεί ένας αφανής ήρωας: Ο 40χρονος Rajesh Kumar Sharma. Πατέρας τριών παιδιών και ο ίδιος ο Sharma.


Και όπως παρατήρησε για τι ίδιο ακριβώς συνέβαινε με πολλά παιδιά στην περιοχή. Δεν πήγαιναν σχολείο γιατί οι οικογένειές τους δεν το άντεχαν οικονομικά. «Όποτε περνούσα από την περιοχή έβλεπα παιδιά να χασομεράνε από εδώ κι από ‘κει, σπαταλώντας το χρόνο τους» είπε ο ίδιος, εξηγώντας πώς ξεκίνησε το όλο εγχείρημα. Σκέφτηκε λοιπόν να δημιουργήσει ένα δωρεάν σχολείο.



Και επειδή δεν είχε καν την οικονομική δυνατότητα να χτίσει – ή έστω να νοικιάσει – ένα μέρος για να κάνει μάθημα, έβαψε δύο τοίχους μαύρους για να τους χρησιμοποιήσει σαν πίνακα της τάξης και άρχισε να διδάσκει κάτω από μια γέφυρα. Παράλληλα, προσπάθησε να πείσει τους εργάτες και τους αγρότες της περιοχής, να επιτρέψουν στα παιδιά τους να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, αντί να δουλεύουν για να συμπληρώσουν το οικογενειακό εισόδημα.


Και πράγματι. Σύντομα, άρχισαν να καταφθάνουν στο «υπαίθριο σχολείο» παιδιά που υπό άλλες συνθήκες θα δούλευαν από εδώ και από κει, χωρίς να έχουν την παραμικρή τύχη να ξεφύγουν από την προδιαγεγραμμένη μοίρα της φτώχειας. Στο σχολείο τα μαθήματα ξεκινάνε από τα βασικά. Στόχος είναι να προετοιμαστούν τα παιδιά, για να συνεχίσουν σε κάποιο δημόσιο σχολείο. Όταν ξεκίνησε πέρσι το εγχείρημα, είχε 140 μαθητές.



Τώρα, τουλάχιστον τους μισούς από αυτούς, όπως λέει ο ίδιος, κατάφερε να τους βάλει σε κανονικά σχολεία. Για να καταφέρει να κρατήσει το «σχολείο» του σε λειτουργία, ο Sharma, αφήνει για δυο ώρες την δουλειά του σε ένα εμπορικό κατάστημα στο Shakarpur, όπου τον αναπληρώνει ο αδερφός του και πάει να διδάξει. «Ο δάσκαλός μας, μας λέει πως για να αντιμετωπίσεις τη φτώχεια, πρέπει να ανοίγεις το μυαλό σου και αυτό γίνεται μόνο με τη μόρφωση», είπε στην τοπική εφημερίδα ένας 15χρονος μαθητής του Sharma.
 http://gr.news.yahoo.com

Τρίτη, Ιανουαρίου 29, 2013

Οι ψεύτες

Ο Μανόλης που γυρίζει από το ψάρεμα συναντάει τον φίλο του Κώστα που τυχαίνει να γυρίζει από το κυνήγι.
-Τι έγινε ρε Μανόλη; ρωτάει ο Κώστας, είχαμε καμιά επιτυχία σήμερα;
-Aσε Κώστα σήμερα έπιασα μια σαρδέλα 12 κιλών αλλά επειδή την άφησα εκεί δίπλα μου μέχρι να φύγω ήρθαν κάτι γάτες και μου την φάγανε! Εσύ τι έκανες?
-Να εγώ ρε Μανόλη εκεί που περπατούσα στο δασός βλέπω πίσω από ένα θάμνο κάτι μαύρο να κουνιέται. Νόμιζα ότι είναι αγριογούρουνο και του δίνω μια και παρ' το κάτω.
-Σώπα ρε θηρίο το σκότωσες;
-Το σκότωσα αλλά τελικά δεν ήταν αγριογούρουνο αλλά κάποιος που έκανε την ανάγκη του. Το χειρότερο όμως είναι ότι εκεί που τον τραβούσα για να τον θάψω με είδε ένα ζευγάρι που έκανε πικ-νικ.
-Και τι έκανες ρε Κώστα παραδόθηκες;
-Τι είναι αυτά που λες φίλε μου τους ρίχνω από μια σφαίρα και παρ' τους κάτω.
-Σωπα ρε Κώστα τι είναι αυτά που μου λες;
-Αυτά δεν είναι τίποτα Μανόλη, όπως τους τραβούσα για να τους θάψω με είδε ένα ολόκληρο λεωφορείο που είχε σταματήσει πιο πάνω για να κάνει ο οδηγός την ανάγκη του..
-Μη μου πεις ρε Κώστα ότι τους σκότωσες και αυτούς γιατί αρχίζω να μην σε πιστεύω.
-Κώστα μου άμα δεν κόψεις κανένα κιλό από την σαρδέλα νομίζω πως δεν θα σταματήσω να σκοτώνω!!!

Η λάβα της Αίτνας στο χιονισμένο τοπίο!



Η λάβα της Αίτνας στο χιονισμένο τοπίο!
Η Αίτνα βρίσκεται στην Κατάνια της Ιταλίας και είναι το πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης ενώ σπάνια παραμένει σιωπηλή.
Την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου είχε μια περιορισμένη δραστηριότητα με το εκπληκτικό αποτέλεσμα να καταγράφεται στον φωτογραφικό φακό.
Το ηφαίστειο δεσπόζει στο χωριό Τζαφεράνα (Zafferana) και αποτελεί πάντα θέμα συζήτησης ανάμεσα στους επιστημονες γεωλόγους αλλά και χάρμα οφθαλμών για τους απλούς θεατές.
Η καυτή λάβα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το λευκό πέπλο χιονιού που έχει καλύψει την ευρύτερη περιοχή.
Η δραστηριότητα της Αίτνας απαθανατίστηκε από έναν ερασιτέχνη φωτογράφο κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες:



p://www.kaltsa.gr/

Περίεργα παιχνίδια παίζει η μνήμη του ανθρώπου

Περίεργα παιχνίδια παίζει η μνήμη του ανθρώπου
Ερευνητές του πανεπιστημίου του San Diego, ανακάλυψαν πως ο εγκέφαλος μας μπορεί πιο εύκολα να απομνημονεύσει δεδομένα που έχουν τη μορφή συζήτησης, όπως οι ενημερώσεις στο Facebook, παρά πρόσωπα ανθρώπων ή αποσπάσματα από βιβλία.
Για να επιβεβαιώσουν αυτή την υπόθεση, εφάρμοσαν μία σειρά από δοκιμές σε φοιτητές του πανεπιστημίου, που δέχθηκαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Οι φοιτητές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, με την έρευνα να γίνεται σε δύο σκέλη, το πρώτο ήταν για τη σύγκριση με των δημοσιεύσεων στο Facebook με προτάσεις βιβλίων, ενώ το δεύτερο για την σύγκριση με τα πρόσωπα ατόμων.
Αρχικά, ζητήθηκε από τη μία ομάδα φοιτητών να διαβάσουν σχετικά γρήγορα μία λίστα με status στο Facebook, ενώ στην δεύτερη ομάδα να κάνει ακριβώς το ίδιο με προτάσεις από βιβλία στην ιστοσελίδα του Amazon. Στη συνέχεια του δόθηκε μία λίστα με 200 προτάσεις από τις οποίες οι 100 ήταν είτε δημοσιεύσεις στο κοινωνικό δίκτυο είτε αποσπάσματα βιβλίων και τους ζητήθηκε να τα αναγνωρίσουν.
Στο δεύτερο μέρος της έρευνας, χρησιμοποιήθηκαν τυχαία πρόσωπα από τη βάση δεδομένων με το όνομα FERET, που έχει δημιουργηθεί από την Defence Andvance Research Projects Agency (DARPA) σε συνεργασία με το Εθνικό Ινστιτούτο Καινοτομιών και Τεχνολογίας (NIST) των Ηνωμένων Πολιτειών. Εδώ, αντίστοιχα, τους ζητήθηκε να αναγνωρίσουν πρόσωπα, μέσα σε μία σειρά από τυχαίες προβολές.
Τα αποτελέσματα και στις δύο διαδικασίες, ήταν ξεκάθαρα. Οι φοιτητές που τους ζητήθηκε να αναγνωρίσουν δημοσιεύσεις του Facebook, τα πήγαν πολύ καλύτερα από τους υπόλοιπους, με τη διαφορά στις επιδόσεις να μπορούν να παρομοιαστούν με την απόσταση που έχει ένας υγιής από έναν που πάσχει από αμνησία.    

Μουσικό μπουκάλι συλλέγει ήχους

Μουσικό μπουκάλι ή αλλιώς γυάλινο σκεύος ήχου ανακαλύφθηκε από τον Jun Fujiwara, το οποίο καταφέρνει να συλλέγει ήχους μέσα στο γυάλινο χώρο που ασφαλίζει. Έτσι απασφαλίζοντάς το ακούγεται μουσική από αυτό.
Το «Sound Bottle» είναι «πολύ εύκολο στη χρήση του αλλά πολύπλοκο στο σχεδιασμό του, που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στο λογισμικό για να πραγματοποιήσει την καταγραφή, την αποθήκευση αλλά και την αναπαραγωγή των μουσικών κομματιών», λέει ο ίδιος.

Ο χρήστης ανοίγει το μπουκάλι και αναπαράγει διάφορους ήχους ή συγκεντρώνει ήχους από το περιβάλλον. Κλείνει το μπουκάλι με τον φελλό και όποτε θελήσει βγάζει το φελλό και ακούει τους ήχους!

Οι ήχοι αναπαράγονται σαν μουσικά κομμάτια, σε έναν πρωτότυπο συνδυασμό μεταξύ τους.
video platformvideo managementvideo solutionsvideo playerhttp://www.zougla.gr

Δευτέρα, Ιανουαρίου 28, 2013

Κολλημένος με τη μάνα του...

Είναι ένας τύπος, εντελώς μαμάκιας, κολλημένος δηλαδή με τη μάνα του...
Και κάποια στιγμή αποφασίζει να παντρευτεί.

Η γυναίκα του, του μαγειρεύει, και όταν αυτός γυρίζει από το γραφείο και δοκιμάζει το φαγητό λέει:

-Καλό το φαγητό που μαγείρεψες γυναίκα αλλά της μαμάς είναι καλύτερο!

Η γυναίκα του σιδερώνει αλλά όταν αυτός γυρίζει από το γραφείο λέει:

-Καλά σιδερώνεις γυναίκα αλλά η μαμά μου τα ρούχα τα κολάριζε!

Η γυναίκα του συγυρίζει το σπίτι αλλά όταν αυτός γυρίζει από το γραφείο λέει:

-Ωραία έχεις τακτοποιήσει το σπίτι αλλά η μαμά μου όταν συγύριζε το διακοσμούσε κιόλας...!

Τα παίρνει κι η γυναίκα του μια μέρα, και πάει σε ένα μαγαζί και αγοράζει κάτι σέξι μαύρα εσώρουχα, ζαρτιέρες, στριγκ κ.λ.π.

Σκέφτεται, θα τα φορέσω, θα ανάψω κεριά, θα βάλω απαλή μουσική και θα τον περιμένω.

Τι στο καλό, θα την ξεχάσει τουλάχιστον για απόψε τη μάνα του...

Με το που γυρίζει ο τύπος από το γραφείο βλέπει τα φώτα στο σπίτι κλειστά, και τη γυναίκα του με τα μαύρα εσώρουχα και τρελαίνεται....

"Γιατί φοράς μαύρα";;; ρωτάει... Έπαθε τίποτα η μάνα μου;;;!!!!

Αυτοκόλλητα φωτοβολταϊκά υπόσχονται να καλύψουν κάθε επιφάνεια

Τα σημερινά φωτοβολταϊκά είναι συνήθως άκαμπτα και πρέπει να τοποθετούνται σε βαριές βάσεις
Στάνφορντ, Καλιφόρνια

Φωτοβολταϊκοί συλλέκτες στη μορφή λεπτών, εύκαμπτων μεμβρανών αναπτύχθηκαν στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στην Καλιφόρνια, με την προοπτική να χρησιμοποιηθούν ως αυτοκόλλητα σε επιφάνειες που θεωρούνται σήμερα ακατάλληλες για την εγκατάσταση πάνελ.

Η τεχνολογία των φωτοβολταϊκών στοιχείων εφαρμόζεται εμπορικά σε όλο και μεγαλύτερη κλίμακα, συνεχίζει όμως να πάσχει σε έναν κρίσιμο τομέα: οι περισσότεροι ηλιακοί συλλέκτες είναι άκαμπτοι και πρέπει να εγκαθίστανται σε σταθερές και βαριές βάσεις.

Φωτοβολταϊκά κύτταρα με πάχος μεμβράνης είχαν αναπτυχθεί και στο παρελθόν, έπρεπε όμως να τοποθετούνται πάνω σε σταθερά υποστρώματα από γυαλί ή πυρίτιο.

Τη λύση φαίνεται να δίνει το επίτευγμα της ομάδας του Ζιαολίνγκ Ζενγκ του Στάνφορντ, το οποίο παρουσιάζεται στην επιθεώρηση Scientific Reports.

Οι συλλέκτες που ανέπτυξαν οι ερευνητές κατασκευάζονται σαν «σάντουιτς», τοποθετημένοι ανάμεσα σε ένα άκαμπτο υπόστρωμα και ένα θερμοευαίσθητο στρώμα. Ξεκολλούν από αυτά τα δύο στρώματα όταν βυθιστούν σε νερό, οπότε απελευθερώνονται και μπορούν να κολλήσουν πάνω σε γυάλινες ή άλλες επιφάνειες.

Σε πρώτη φάση, ένα στρώμα νικελίου πάχους 300 νανομέτρων αποτίθεται πάνω σε μια πλάκα από πυρίτιο και διοξείδιο του πυριτίου. Στο επόμενο στάδιο, φωτοβολταϊκά στοιχεία λεπτής μεμβράνης σχηματίζονται πάνω στο νικέλιο με στάνταρτ τεχνικές παραγωγής και στη συνέχει καλύπτονται από ένα προστατευτικό στρώμα πλαστικού. Τέλος, μια θερμοευαίσθητη μεμβράνη τοποθετείται πάνω από το πλαστικό προκειμένου να διευκολύνει τον συλλέκτη στη νέα επιφάνεια.

Προκειμένου να ξεκολλήσει ο συλλέκτης από την πλάκα, το σάντουιτς εμβαπτίζεται σε νερό σε θερμοκρασία δωματίου, οπότε το στρώμα νικελίου αποδεσμεύεται από την πλάκα πυριτίου. Στη συνέχεια ο συλλέκτης θερμαίνεται, οπότε είναι έτοιμος να κολλήσει στην τελική του θέση με ταινία διπλής όψης. Η τελευταία κίνηση είναι να αφαιρεθεί η προστατευτική θερμοευαίσθητη επιφάνεια, οπότε ο συλλέκτης είναι έτοιμος για χρήση.

«Τώρα μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει φωτοβολταϊκά πάνω σε κράνη, κινητά τηλέφωνα, κυρτά παράθυρα, φορητές ηλεκτρονικές συσκευές, καμπυλωτές στέγες, ρούχα, οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί» υποστηρίζει ο Δρ Ζενγκ.

Επισημαίνει ακόμα ότι η ίδια προσέγγιση θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή αυτοκόλλητων ηλεκτρονικών κυκλωμάτων.
http://reviews.in.gr

Newsroom ΔΟΛ

Ανακαλύφθηκε πλανήτης που μπορεί να υποστηρίξει μορφή ζωής

 
Βρίσκεται σε απόσταση 12 ετών φωτός από τη Γη. Φιλοξενεί πέντε πλανήτες, ένας εκ των οποίων, θα μπορούσε, υπό προϋποθέσεις, να φιλοξενήσει μορφές ζωής. Ο λόγος για το αστέρι - ήλιος Τάου Σέτι (Tau Ceti).

Σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη, που δημοσιεύεται στη διαδικτυακή πύλη foxnews.com, σε έναν από τους πλανήτες που «περικυκλώνουν» το Τάου Σέτι, υπάρχουν οι συνθήκες για να βρεθεί νερό σε υγρή μορφή πάνω στην επιφάνειά του.

«Η ανακάλυψη μας ενισχύει την άποψη ότι θεωρητικά γύρω από κάθε αστέρι - ήλιο υπάρχουν πλανήτες, που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν ζωή» υπογραμμίζει ένας από τους συγγραφείς της νέας έρευνας, ο Στιβ Βογκ από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στις ΗΠΑ.

Η μάζα του συγκεκριμένου πλανήτη υπολογίζεται ότι είναι τουλάχιστον 4,3 φορές μεγαλύτερη από την αντίστοιχη της Γης. Ο πλανήτης πραγματοποιεί πλήρη περιστροφή γύρω από το αστέρι Τάου Σέτι κάθε 168 ημέρες. Όπως τονίζουν οι επιστήμονες, σε αντίθεση με τη Γη, δεν είναι βραχώδης πλανήτης.

«Δεν είναι δυνατόν να προσδιορίσει κάποιος με ακρίβεια τη σύνθεση της επιφάνειας του πλανήτη. Θεωρώ όμως ότι είναι απίθανο να έχει βραχώδη επιφάνεια» αναφέρει ο Μίκο Τουόμι, ερευνητής από το πανεπιστήμιο του Χερτφορντσάιντ στην Αγγλία. Ο ίδιος προσθέτει: «Ίσως να πρόκειται για έναν υδάτινο κόσμο αλλά αυτή τη στιγμή μπορούν να γίνουν μόνο υποθέσεις».
Το αστέρι Τάου Σέτι είναι ελαφρώς μικρότερο από τον Ήλιο. Βρίσκεται στον αστερισμό Σέτους (Cetus). Είναι ορατό με γυμνό μάτι, χωρίς δηλαδή οπτικά βοηθήματα, στο νυχτερινό ουρανό.

http://www.protothema.gr

Κυριακή, Ιανουαρίου 27, 2013

Η γάτα σου ψόφησε...

Ο Κώστας τηλεφωνεί στον αδελφό του και του ανακοινώνει απερίφραστα.
-Η γάτα σου ψόφησε.
-Εντάξει, του λέει ο αδελφός του, αλλά δεν το λένε έτσι απότομα.
-Δηλαδή πώς έπρεπε να στο πω, απορεί ο Κώστας.
-Να. Θα μπορούσες να τηλεφωνήσεις και να μου πεις. " Η γάτα σου ανέβηκε στα κεραμίδια" .Σε λίγο να μου ξανατηλεφωνήσεις και να μου πεις " Η γάτα σου έπεσε απο τα κεραμίδια, αλλά ο κτηνίατρος το παλεύει". Μετά να με ξαναπάρεις και να μου πεις "Ξέρεις...η κατάσταση της γάτας σου παραμένει δύσκολη". Μετά από λίγη ώρα να με πάρεις και να μου πεις "Δυστυχώς...η γάτα σου δεν τα κατάφερε".
-Δίκιο έχεις παραδέχεται ο Κώστας. Με συγχωρείς.
Μετά από μερικές μέρες ο Κώστας τηλεφωνεί στον αδελφό του και του λέει.
-Ξέρεις...η μαμά ανέβηκε στα κεραμίδια. Το `πιασες ή να σε πλακώσω στα τηλεφωνήματα;

Κεφαλονιά: Βρήκε γράμμα σε μπουκάλι 23 χρόνια μετά! Δείτε το!

Το γράμμα άργησε... 23 χρόνια! Το μήνυμα ταξίδευε σε μπουκάλι από το 1990 μέχρι να το βρει ένας άντρας στην Κεφαλονιά.
Ο άνδρας έκανε βόλτα στην παραλία Βλίχα της Σκάλας, βρήκε ένα μπουκάλι και το μάζεψε για να το πετάξει στα σκουπίδια...
Τότε είδε ότι είχε κάτι μέσα. Το έσπασε και βρήκε ένα γράμμα...
Αυτό:
Φωτό από kefaloniapress
Όπως αναφέρει το kefaloniapress.gr, η... αποστολέας, μια γυναίκα ονόματι Regina Exius την πρωτοχρονιά του 1990 πραγματοποιούσε κρουαζιέρα ανοικτά της Κρήτης προς την Βόρειο Αφρική.
Πάνω στο πρωτοχρονιάτικο ξεφάντωμα η γυναίκα, πήρε ένα μπουκάλι κρασί, έβαλε την κάρτα του πλοίου μέσα και έγραψε «Αν βρεις το μήνυμά μου απάντησέ μου».
Το μπουκάλι ταξίδεψε στην Μεσόγειο 23 χρόνια και κατέληξε στην παραλία της Σκάλας!
Το γράμμα έχει φύγει ήδη στην διεύθυνση από αναφέρεται (για ευνόητους λόγους την σβήσαμε) και περιμένουμε με αγωνία αν θα απαντήσει η κυρία!

Facewash: Η νέα εφαρμογή στο Facebook καθαρίζει το προφιλ σας

Facewash: Η νέα εφαρμογή στο Facebook καθαρίζει το προφιλ σας
Στη σύγχρονη εποχή η κοινωνική εικόνα επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμός και από τις αναρτήσεις του χρήστη στο διαδίκτυο, ενώ είναι συχνό φαινόμενο να δημιουργούνται προβλήματα στον εργασιακό χώρο από δημοσιεύσεις των εργαζομένων στο facebook. Τη λύση έρχεται να δώσει το Facewash.

Πρόκειται για μία νέα εφαρμογή που ανατρέχει σε όλες σας τις δραστηριότητες και σας ενημερώνει για τα στοιχεία που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη δουλειά ή τις κοινωνικές σας σχέσεις.

Μόλις το FaceWash ολοκληρώσει την διαδικασία, βάζει σε κατηγορίες τα αποτελέσματα και κάνει μία κριτική για το ποια από αυτά είναι ακίνδυνα και ποια όχι.

Η εφαρμογή αυτή είναι εντελώς δωρεάν και όταν τελειώσετε με το ψάξιμο των δημοσιεύσεών σας, μπορείτε να ανακαλέσετε τη λειτουργία του μέχρι να το χρειαστείτε ξανά.

http://gr.news.yahoo.com

Βικτώρια: 5.000 νεκροί κάθε χρόνο στην πιο επικίνδυνη λίμνη του κόσμου


Την μοιράζονται τρεις χώρες στην Ανατολική Αφρική - Ουγκάντα, Τανζανία και Κένυα - και είναι επί αιώνες πηγή ζωής για τα εκατομμύρια των ανθρώπων που ζουν στις όχθες της. Η λίμνη Βικτώρια, η μεγαλύτερη στην Αφρική και δεύτερη σε μέγεθος παγκοσμίως, κρύβει όμως και τεράστιους κινδύνους.
Δεν είναι μόνο το βάθος των νερών που αυξομειώνεται απότομα και απειλεί τους ψαράδες. Είναι και το μικροκλίμα που δημιουργεί έναν φονικό συνδυασμό από απρόβλεπτα καιρικά φαινόμενα - ξαφνικούς ανέμους και βροχές που μπορούν να παρασύρουν πλεούμενα και να πνίξουν σπίτια και χωράφια.

«Μερικές φορές τα νερά είναι απολύτως ήρεμα όταν φεύγεις από την όχθη. Και μόλις φτάσεις παρά έξω αρχίζει τρικυμία, βροχές, άνεμοι, σύννεφα. Πολλές φορές δεν αντέχουν τα καϊκια μας, και σπάνε. Αλλα βυθίζονται», λέει ο Σαμ Καμπόνγκε, ψαράς στο νησί Μπουγκάλα, ένα από τα 80 στο αρχιπέλαγος της λίμνης.
Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους, 5.000 άνθρωποι χάνουν την ζωή τους κάθε χρόνο στην Βικτώρια, θύματα των επικίνδυνων καιρικών συνθηκών, της κακής επικοινωνίας και της έλλειψης πόρων για την πολιτική προστασία.

Η λίμνη, που βρίσκεται στον Ισημερινό, επηρεάζει το κλίμα ολόκληρης της περιοχής. Επειδή τα νερά είναι θερμά και υπάρχει μεγάλη υγρασία, δημιουργούνται νέφη και ξαφνικές, επικίνδυνες καταιγίδες.
Μετεωρολόγοι από την Ουγκάντα ανέπτυξαν τώρα ένα νέο σύστημα προειδοποίησης για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με μηνύματα που αποστέλλονται γραπτώς σε κινητά τηλέφωνα. Στόχος είναι να βοηθήσουν τις μικρές κοινότητες των ψαράδων, που είναι οι πιο ευάλωτοι, να παίρνουν εγκαίρως μέτρα προστασίας.
Με το δωρεάν πιλοτικό πρόγραμμα, οι ντόπιοι λαμβάνουν κάθε ημέρα γραπτό μήνυμα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις στο κινητό τους, έκτακτες προειδοποιήσεις για επικίνδυνα φαινόμενα, και συμβουλές για την προστασία τους
tovima.gr

Η Γη ξεκινά το 2013 στην ελάχιστη απόστασή της από τον Ήλιο

Ο Ήλιος φαινόταν την Τετάρτη 3,4% πιο μεγάλος από ό,τι θα φαίνεται στις 5 Ιουλίου -εικόνα αρχείου
Αθήνα

Δεδομένου ότι βρισκόμαστε σχεδόν στη μέση του χειμώνα, δύσκολα θα φανταζόταν κανείς ότι η Γη βρέθηκε την Τετάρτη στο περιήλιο, το σημείο της τροχιάς της που βρίσκεται στην ελάχιστη δυνατή απόστασή της από τον Ήλιο.

Στις 2 Ιανουαρίου, το κέντρο του πλανήτη βρέθηκε σε απόσταση 147.098.290 χιλιομέτρων από το κέντρο του Ήλιου, ο οποίος φαινόταν έτσι πιο μεγάλος στον ουρανό από ό,τι οποιαδήποτε άλλη εποχή του έτους.

Η απόσταση στο περιήλιο είναι πάντως μόλις 5 εκατομμύρια χιλιόμετρα μικρότερη από ό,τι όταν η Γη βρίσκεται στο αφήλιο, δηλαδή στο μέγιστη απόστασή της από το μητρικό της άστρο. Αυτό συμβαίνει επειδή η τροχιά της Γης είναι ένας σχεδόν τέλειος κύκλος, σε αντίθεση με τις τροχιές του Άρη και του Ερμή, οι οποίες παρουσιάζουν τη μέγιστη εκκεντρικότητα, έχουν δηλαδή πιο έντονο «οβάλ» σχήμα.


Στο επόμενο αφήλιο, το οποίο θα φτάσουμε στις 5 Ιουλίου, ο Ήλιος θα φαίνεται ουρανό 3,4% μικρότερος από ό,τι στις 2 Ιανουαρίου και η Γη θα δέχεται 6,9% λιγότερη ηλιακή ενέργεια.

Θα περίμενε λοιπόν κανείς ότι οι θερμοκρασίες στη Γη είναι υψηλότερες στο περιήλιο από ό,τι στο αφήλιο. Αυτό πράγματι συμβαίνει στο νότιο ημισφαίριο που απολαμβάνει τώρα το καλοκαίρι, όχι όμως και στο βόρειο ημισφαίριο.

Στην πραγματικότητα, οι θερμοκρασίες στο βόρειο ημισφαίριο επηρεάζονται περισσότερο από την κλίση του άξονα της Γης παρά από την απόσταση του πλανήτη από τον Ήλιο. Όταν βρισκόμαστε στο περιήλιο ο Βόρειος Πόλος παραμένει στο σκοτάδι όλο το 24ωρο και το υπόλοιπο βόρειο ημισφαίριο δέχεται τη λιακάδα υπό μεγάλη γωνία, γι΄αυτό και έχει χειμώνα.

Σίγουρα όμως ο χειμώνας στο δικό μας ημισφαίριο θα ήταν πιο δριμύς αν η Γη δεν έφτανε στο περιήλιο αυτή την εποχή.

Αυτός εξάλλου είναι ο λόγος που οι χειμώνες στο βόρειο ημισφαίριο τείνουν να είναι πιο ήπιοι από ό,τι στο νότιο ημισφαίριο, το οποίο τυχαίνει να διανύει την πιο ψυχρή εποχή του έτους όταν η Γη βρεθεί στη μέγιστη απόσταση από τη ζέστη του Ήλιου. 
http://news.in.gr

Newsroom ΔΟΛ

Σάββατο, Ιανουαρίου 26, 2013

O τελειόφοιτος και ο παππούς

Ένας τελειόφοιτος της Ψυχολογίας έπρεπε να κάνει μια εργασία για τα δυνατά συναισθήματα . Ο επιβλέπων καθηγητής του σύνεστησε να αποφύγει τους ανθρώπους των πόλεων , πολλά λόγια και λίγη ουσία , και να ψάξει για πήγες στην ύπαιθρο . Μια και δυο , παίρνει τα βουνά και σ ένα χωριό στην Κρήτη στο όρος Αφέντης και εντοπίζει ένα γεροντάκι που καθόταν μονάχο του .
- Γεια σου παππού ... μπλα μπλα μπλα ... θυμάσαι να μου πεις μια φορά που να σου τύχε κάτι και να χάρηκες ΠΟΛΥ ;
Ο γεράκος σκέφτεται , σκέφτεται ...
- Μια φορά , πριν πολλά χρόνια ένας γείτονας - Θεός σχωρέστον - έχασε ένα πρόβατο στο βουνό . Μαζευτήκαμε λοιπόν καμία δεκαριά νοματαίοι , βγήκαμε στο βουνό , βρήκαμε το πρόβατο , το γαμ***με , και το φέραμε πίσω .
- Ωραία... μήπως θυμάσαι καμία ΑΛΛΗ φορά , που να έγινε κάτι ΑΛΛΟ και να
χάρηκες ΠΟΛΥ ;
Ξανασκέφτεται ο γεράκος ....
- Μια άλλη φορά , ένας άλλος γείτονας - Θεός σχωρέστον κι αυτόν - έχασε την κόρη του στο βουνό . Ε , μαζευτήκαμε καμία εικοσαριά άντρες , βγήκαμε στο βουνό , ψάξαμε , τη βρήκαμε , τη γαμ***με και τη φέραμε πίσω .
- Ωραία , παππού ... τώρα να σε ρωτήσω κάτι άλλο ... θυμάσαι να μου πεις αν σου
έτυχε ποτέ τίποτα που να ντράπηκες ΠΟΛΥ ;
Ο γεράκος πέφτει σε βαθιά περισυλλογή ... το βλέμμα χαμηλωμένο ... και τελικά , με ύφος μεγάλης ένοχης :
- Μια φορά χάθηκα στο βουνό ........

Το πολικό ψύχος πάγωσε ακόμα και τις φλόγες!


Το πολικό ψύχος πάγωσε ακόμα και τις φλόγες!
Απίστευτες εικόνες μας έρχονται από το Σικάγο, όπου το πολικό ψύχος πάγωσε μέχρι και τις φλόγες!

Η πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης κλήθηκε να κατασβέσει τη μεγαλύτερη πυρκαγιά των τελευταίων ετών, που είχε εκτυλιχθεί σε μια εγκαταλελειμμένη αποθήκη.

Με τον υδράργυρος να δείχνει -23 βαθμούς Κελσίου, τόσο το νερό που έριχναν οι πυροσβέστες στο κτίριο, όσο και οι φλόγες πάγωσαν!
Star.gr

Τσάι ή καφές ?

Τσάι ή καφές; Τσάι από... καφέ

Νέο ρόφημα ιδιαίτερα ευεργετικό για τον οργανισμό.
Ειδικοί από τη Βρετανία και τη Γαλλία υποστηρίζουν ότι έδωσαν λύση στο δίλημμα «καφές ή τσάι». Δημιούργησαν ένα ρόφημα που συνδυάζει και τα δύο. Πρόκειται για ένα τσάι που παρασκευάζεται από φύλλα καφεόδεντρου. Οι αναλύσεις που έγιναν σε αυτό το νέο είδος ροφήματος δείχνουν ότι περιέχει συστατικά ιδιαίτερα ωφέλιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό.
  • Υγιεινό τσαγοκαφεδάκι
Στη δημιουργία του νέου ροφήματος συμμετείχαν ειδικοί των Βασιλικών Βοτανικών Κήπων Kew στο Λονδίνο, σε συνεργασία με γάλλους ερευνητές από την Κοινή Ερευνητική Μονάδα για την Ανάπτυξη, Ποικιλία και Προσαρμογή Γεωργικών Καλλιεργειών του Μονπελιέ.
Δημιούργησαν ένα τσάι από τα φύλλα και όχι τους κόκκους του καφεόδεντρου από τους οποίους δημιουργείται ο καφές. Ετσι το ρόφημα περιέχει λιγότερη καφεΐνη και η γεύση του είναι ήπια, όχι τόσο πικρή όσο του τσαγιού ούτε τόσο δυνατή όσο του καφέ. Βέβαια στόχος της ομάδας των ειδικών δεν ήταν η δημιουργία ενός ροφήματος με διαφορετική γεύση από τον καφέ και το τσάι αλλά ενός ροφήματος ωφέλιμου για την υγεία του ανθρώπου.
  • Οι ωφέλειες
Η ομάδα των ειδικών διαπίστωσε ότι τα φύλλα του καφεόδεντρου (Coffea) περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις αντιοξειδωτικών ουσιών οι οποίες έχει φνεί σε διάφορες έρευνες ότι μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπαθειών και διαβήτη. Διαθέτουν επίσης υψηλές συγκεντρώσεις μιας χημικής ουσίας που υπάρχει επίσης στα μάνγκο και η οποία έχει διαπιστωθεί ότι καταπολεμά τις φλεγμονές.
Κάποιες φυλές στην Αιθιοπία και στο Νότιο Σουδάν έφτιαχναν ένα ρόφημα από τα φύλλα του καφεόδεντρου και μάλιστα κάποιοι έμποροι προσπάθησαν να το εξαγάγουν στη Βρετανία τον 19ο αιώνα προμοτάροντας το μάλιστα ως το «νέο τσάι», αλλά τελικά η προσπάθεια τους απέτυχε.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

iLumi: λάμπα LED με διάρκεια ζωής 20 χρόνια προγραμματίζεται από κινητό και γίνεται φωτορυθμικό

H iLumi είναι μια λάμπα εξοικονόμησης ενέργειας (LED) που έχει διάρκεια ζωής 20 χρόνια και ελέγχεται από ένα smartphone.
Εξοπλισμένη με την τεχνολογία HyperLux η iLumi επιτρέπει στο χρήστη να την προγραμματίσει και αλλάξει το χρώμα του φωτισμού, ενώ η φωτεινότητα βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα.
Η iLumi bluetooth κυκλοφορεί σε τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις και τη τιμή της ξεκινάει από τα 59 δολάρια.
Η συγκεκριμένη λάμπα δεν χρειάζεται καλώδια, καθώς ελέγχεται μέσω bluetooth από λογισμικά Android και iOS. Εκμεταλλεύεται δε το κόκκινο, πράσινο, γαλάζιο και άσπρο του λαμπτήρα LED για να παράξει ζωντανό, χρωματιστό φως σε μια σειρά αποχρώσεων.
Οι λάμπες iLumi μπορούν να προγραμματιστούν ώστε να αλλάζουν ένταση και χρώμα στο φωτισμό ανάλογα με την ώρα της ημέρας, σύμφωνα με τις επιθυμίες του χρήστη, ενώ έχουν ακτίνα λήψης σήματος 30 μέτρα.
Μπορούν επίσης να λειτουργήσουν με αισθητήρες κίνησης, αλλά και να παίξουν ρόλο φωτορυθμικού συγχρονιζόμενες με τη μουσική.
econews

Παρασκευή, Ιανουαρίου 25, 2013

ανέκδοτo

Σ' ένα μπαρ, δούλευε ένας μαύρος μπάρμαν.
Μπαίνει μέσα μία ξανθιά γκομενάρα και του λέει:
- Αγάπη...
Τρελαίνεται ο μαύρος:
- Ωχ ωχ ωχ για μένα λέει! Την κάναμε λαχείο...!
Και συμπληρώνει η ξανθιά:
- Φέγε μια μπίγα...

Γυναίκες οδηγοί, σου λέει μετά!




Σκέτη... καταστροφή
Το πρωί ήμουνα στην Εθνική Οδό, κοιτάω αριστερά και τι να δω!
Μια τύπισσα, με μια αυτοκινητάρα, με πατημένα 120, να κοιτάζεται στον πλαϊνό καθρέφτη και να βάζει κραγιόν..

Και φυσικά, έτσι αφηρημένη όπως ήταν, είχε αρχίσει να μπαίνει στη λωρίδα μου! Τρόμαξα τόσο που μου έπεσε η ξυριστική μηχανή απ' το ένα χέρι και το σάντουιτς από το άλλο.
Προσπάθησα να κουμαντάρω το τιμόνι με τα γόνατα, μου φεύγει και το κινητό όπως το κρατούσα με τον ωμό και μιλούσα, πέφτει μέσα στον καφέ που είχα ανάμεσα στα πόδια μου, έγιναν τα πλήκτρα του laptop σκατά!
Πάλι καλά που δε βράχηκε η εφημερίδα που είχα πάνω στο τιμόνι!
Γυναίκες οδηγοί, σου λέει μετά!

Oymyakon, το πιο κρύο χωριό στον κόσμο

 
Tο μικρό ρωσικό χωριό Oymyakon έχει μια εντυπωσιακή πρωτιά: είναι το πιο κρύο κατοικημένο σημείο του πλανήτη. Με τη μέση θερμοκρασία του για τον Ιανουάριο να διαμορφώνεται κατά μέσο όρο στους... -50C, δεν είναι να απορεί κανείς γιατί.

Η πιο χαμηλή θερμοκρασία που έχουν καταγράφει τα θερμόμετρα στο Oymyakon, γνωστό και ως «Πόλος Ψύχους», είναι -71,2°C και το ρεκόρ αυτό αποτελεί και την χαμηλότερη καταγεγραμμένη θερμοκρασία για κατοικημένη περιοχή στο Βόρειο Ημισφαίριο.

Στο χωριό κατοικούν περίπου 500 άνθρωποι, ενώ τη δεκαετία του '20 και του '30 αποτελούσε μια ενδιάμεση στάση για τους εκτροφείς ταράνδων. Σήμερα στην περιοχή δεν φυτρώνει τίποτα.Τα περισσότερα σπίτια στο Oymyakon καίνε ακόμα ξύλα στα τζάκια ενώ τρώνε κρέας ταράνδου και αλόγου.

Οι γιατροί που έχουν εξετάσει τους κατοίκους του χωριού αναφέρουν ότι δεν υποφέρουν από υποσιτισμό και αυτό οφείλεται στο γεμάτο ιχνοστοιχεία γάλα που καταναλώνουν αλλά και την ανθεκτική κράση τους, καθώς έχουν σκληραγωγηθεί σε αυτές τις καιρικές συνθήκες.

Το χωριό βρίσκεται περίπου 750 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσα ενώ η διάρκεια της ημέρας κυμαίνεται από 3 ώρες το Δεκέμβριο έως 21 ώρες το καλοκαίρι.

Παρά τις πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν το χειμώνα στο χωριό, τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αυτές μπορεί να αγγίξουν και τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Μπαταρίες από φυτικά χρωστικά υλικά

Το τελευταίο μέρος στο οποίο θα περιμέναμε να βρούμε προϊόντα φυτικής προέλευσης είναι η μπαταρία ιόντων-λιθίου ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Ωστόσο, ερευνητές του Πανεπιστημίου Rice και του City College της Νέας Υόρκης αποδεικνύουν ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό.

Συγκεκριμένα, έδειξαν πως η ρουβία η βαφική μπορεί να μετατραπεί σε φυσική κάθοδο μπαταριών.

Η βασική χρήση της ρουβίας της βαφικής (Rubia tinctorum ή κοινώς ριζάρι) είναι η παραγωγή χρωστικών ουσιών, όπως η πουρπουρίνη.

Σε αντίθεση με τις μπαταρίες νέας τεχνολογίας, η ρουβία δεν βελτιώνει τον χρόνο φόρτισης και την απόδοση ούτε μειώνει το βάρος, παρά μόνο συμβάλλει σε περιβαλλοντικά φιλικότερα προϊόντα.

Οι μπαταρίες ιόντων-λιθίου θεωρούνται περιβαλλοντικά επιβαρυντικές, ενώ χρησιμοποιούν καθόδους οξειδίου του λιθίου-κοβαλτίου που είναι πολύ ακριβά υλικά.

Παρότι οι μπαταρίες ιόντων-λιθίου είναι ανακυκλώσιμες, η απομάκρυνση του κοβαλτίου και η διαδικασία ανακύκλωσής του απαιτούν υψηλές ποσότητες ενέργειας.

Η διαπίστωση ότι η πουρπουρίνη αποτελεί κατάλληλο εναλλακτικό ως κάθοδος ήρθε κατόπιν πειραμάτων πάνω στην αλληλεπίδραση διαφορετικών οργανικών ουσιών με τα ιόντα λιθίου.

Η πουρπουρίνη από το ριζάρι «δένει» αποτελεσματικότερα τα ιόντα λιθίου, ενώ προσθέτοντας 20% άνθρακα οι επιστήμονες κατόρθωσαν να ενισχύσουν την αγωγιμότητα και να κατασκευάσουν την κάθοδο σε θερμοκρασία δωματίου. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να μειώσουν κι άλλο το κόστος της μπαταρίας αξιοποιώντας μεταξύ άλλων γεωργικά απόβλητα.

Η ερευνητική ομάδα εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη ανόδων από οργανικά υλικά και εκτιμούν ότι σε λίγα χρόνια θα έχει αναπτυχθεί μια εξολοκλήρου οργανική μπαταρία.

«Οι πράσινες μπαταρίες είναι κάτι που έχουμε ανάγκη αυτή τη στιγμή, όμως το ζήτημα δεν έχει τεθεί πραγματικά επί τάπητος. Το θέμα χρήζει άμεσης προσοχής και διαρκούς ώθησης, όμως δεν μπορείς να ανακαλύψεις μια βιώσιμη τεχνολογία από τη μία μέρα στην άλλη», λέει ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Αραβα Λίλα Μοχάνα Ρέντι.

Το Ριζάρι (Rubia tinctorum) είναι αυτοφυής θάμνος που φύεται στη νότια Ευρώπη και την νοτιοδυτική Ασία. Το επίσημο όνομά του είναι Ερυθρόδανο το βαφικό ή Ρούβια η βαφική (Rubia tinctorum).

Το φυτό είναι αγγειόσπερμο, δικοτυλήδονο και ανήκει στην οικογένεια των Ερυθροδανοειδών (Rubiaceae).

Το ριζάρι ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο στο παρελθόν γιατί από την ρίζα του παραγόταν μία κόκκινη χρωστική, κατάλληλη για βαφή νημάτων. Η βαφή που προέκυπτε από το ριζάρι έχει ως κύριο συστατικό την αλαζαρίνη και τη πουρπουρίνη.

Η χρήση του ριζαριού εγκαταλείφθηκε όταν η χημική βιομηχανία παρήγαγε την ένωση ανιλίνη που έδινε το ίδιο αποτέλεσμα.

Σημειώνεται πως για χιλιάδες χρόνια, οι λαοί της Ασίας και της Μέσης Ανατολής έβραζαν τις ρίζες του ριζαρίου για να βάψουν υφάσματα.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Η ΝASA αντιγράφει μυστικά της αρχαίας Ελλάδας για τα διαστημοπλοιά της


Το περίφημο μελανό υάλωμα των αττικών αγγείων που κανείς  ως τώρα δεν έχει καταφέρει να μιμηθεί,….

προσέλκυε το ενδιαφέρον των επιστημόνων της NASA, οι οποίοι ενδιαφέρονται να το αναπαράγουν και να το χρησιμοποιήσουν για τη μόνωση των διαστημοπλοίων τους,
Όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, το υάλωμα αυτό είναι ουσιαστικά ένα νανοϋλικό με ιδιαίτερες μηχανικές και χημικές ιδιότητες και η NASA αναζητά σε αυτό τα μυστικά που θα μπορούσαν να τη βοηθήσουν να βελτιώσει την ανθεκτικότητα των κεραμικών που χρησιμοποιεί για τη μόνωση των διαστημοπλοίων της.
Σύμφωνα με τις έρευνες, το μυστικό της ανθεκτικότητας βρίσκεται στο άργιλο, που υπήρχε σε αφθονία στο ελληνικό χώμα και προμήθευε στους κεραμείς τις πρώτες ύλες για να πετύχουν ένα υάλωμα εξαιρετικής αντοχής και ποιότητας.
Πρόκειται ουσιαστικά για ένα  αλκαλοαργιλοπυιτικό γυαλί, με νανοκρυστάλλους μαγνητίτη, , το οποίο έχει υψηλό οξείδιο του αργιλίου, το οποίο συμμετέχει στη διαμόρφωση του γυαλιού εξίσου με τηο οξείδιο του πυριτίου, γεγονός που του προσδίδει μεγάλη ανθεκτικότητα στη διάβρωση και ιδιαίτερη μηχανική αντοχή.
Δεν είναι τυχαίο λοιπόν το γεγονός ότι η NASA αποφάσισε να στραφεί στα μυστικά της αρχαιοελληνικής κεραμοποιείας προκειμένου να βελτιώσει τις δικές της τεχνολογίες.
http://a-pistefto.blogspot.gr

Πέμπτη, Ιανουαρίου 24, 2013

Ξανά Μάυροι

 
  - Παρουσιάζεται μια μέρα ο Θεός σε τρία άτομα δύο μαύρους και έναν λευκό και τους λεει να εκπλιρώσει ο καθένας απο μια ευχή.
Και Λενε λοιπόν οι δύο μάυροι οτι θα ήθελαν να γίνουν λευκοί για να είναι ίδιοι με ολους τους άλλους. Και τους κάνει. Μετά ρωτάει τον λευκό τί θα ήθελε, και αυτός του λέει
- Θα ήθελα να ξανακάνεις αυτους τους δύο ετσι όπως ήταν!

Πες αντίο στο κρυολόγημα σε 24 ώρες!

 cold
Κρυολόγησες; Πώς θα καταπολεμήσεις τα ενοχλητικά συμπτώματα όπως η βουλωμένη μύτη, ο βήχας κι ο πονοκέφαλος;
Ο καθηγητής Ron Eccles από το πανεπιστήμιο του Cardiff, μιλώντας στη Daily Mail δίνει τις συμβουλές του και μας αποκαλύπτει πώς μπορούμε να καταπολεμήσουμε το κρυολόγημα μέσα σε μόλις ένα 24ωρο!

7.00 π.μ. - Ώρα για ξύπνημα και ζεστό μπανάκι!
Το ζεστό μπανάκι είναι γιατρικό! Βοηθά τους μύες να χαλαρώσουν ενώ ανακουφίζει ενώ ο ατμός είναι αποτελεσματικός ακόμη και για τα ιγμόρεια!

8.00 π.μ. - Ώρα για πρωινό με κουάκερ και πορτοκάλι
Η διατροφή είναι απαραίτητη για την ανάκαμψη του οργανισμού! Πιες χυμό πορτοκαλιού, πλούσιο σε βιταμίνη C και φάε λίγο κουάκερ με μούρα!

10.00 π.μ. - Ώρα για «κούρα» … κρυολογήματος

Τα πιο συχνά ενοχλητικά συμπτώματα του κρυολογήματος είναι η μπουκωμένη μύτη, ο πονοκέφαλος και ο βήχας. Για να αντιμετωπίσεις τα συμπτώματα πάρε σιροπάκι για το βήχα και παστίλιες για το λαιμό! Μην αφήσειw το πρόβλημα να επιδεινωθεί. Όσο για το μπούκωμα, δοκίμασε το τρiκ με το καυτό νετό. Βράσε νερό και βάλε το πρόσωπό σου πάνω από τον ατμό για πέντε λεπτά για να ανοίξουν οι αεραγωγοί.

12.00 μ.μ. - Ώρα για περίπατο

Ένας μικρός περίπατος πριν το μεσημεριανό θα βελτιώσει τη διάθεσή σου και θα ενισχύει το ανοσοποιητικό σου σύστημα.

13 μ.μ. - Ώρα φαγητού!

Κοτοπουλάκι και σαλάτα – ο ιδανικός συνδυασμός. Η πρωτεΐνη βοηθά την ανοσολογική απόκριση.

3 μ.μ. - Ώρα για τσαγάκι

Τσάι από βότανα κι άλλα ζεστά ροφήματα βοηθούν το κρυολόγημα. Εκτός από το τσαγάκι πιες άλλο ένα ποτηράκι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού που θα τονώσει το ανοσοποιητικό σου.

18 μ.μ. – Ώρα για πικάντικο δείπνο

Συστατικά όπως το τζίντζερ, το κάρι, το τσίλι, οι πιπεριές και το σκόρδο και διάφορα καυτερά μπαχάρια φημίζονται για τις αντιιικές και αντιβακτηριακές ιδιότητές τους αλλά και την ικανότητά τους να «ανοίγουν» τα ιγμόρεια! Άλλωστε στο κρύωμα, τα καυτερά ίσως είναι τα μόνα τρόφιμα που μπορείς να γευτείς.

20:00 μ.μ – Ώρα για χαλάρωση

Δώσε στον εαυτό σου την πολυτέλεια ενός ζεστού – χαλαρωτικού μπάνιου. Ο ατμός του ζεστού νερού θα χτυπήσει το κρύωμα στη ρίζα του!

22.00 μ.μ. - Ώρα για έναν καλό υπνάκο
Ο καλός ύπνος είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για να ανακτήσεις τις δυνάμεις σου και να τονώσεις το ανοσοποιητικό σου. Απόφυγε λοιπόν την κατανάλωση καφέ ή αλκοόλ και μην παρακολουθήσεις τηλεόραση μέχρι αργά διότι το κρυολόγημα περνάει με ξεκούραση!

ΠΗΓΗ

Πυγμαίοι με πόδια πιθήκου!

Μια σπάνια ιδιομορφία τους επιτρέπει να σκαρφαλώνουν στα δέντρα σαν μαϊμούδες

Πυγμαίοι με πόδια πιθήκου!
Επιστήμονες ερεύνησαν τοποθεσία σε μια από τις επαρχίες της Δημοκρατίας του Κονγκό, όπου σύμφωνα με τις φήμες οι ντόπιοι ιθαγενείς ζουν μεγάλο χρονικό διάστημα στα δέντρα αναζητώντας μέλι. Το αποτέλεσμα των ερευνών ήταν η διαπίστωση ότι οι άνθρωποι από τη φυλή των πυγμαίων «Τβα» διαθέτουν μοναδικής διαμόρφωσης πόδια, τα οποία τους επιτρέπουν να μετακινούνται πάνω στα κλαδιά με την ίδια ευκολία, όπως οι χιμπατζήδες.
Οι επιστήμονες διευκρίνισαν ότι οι πτέρνες των πυγμαίων μπορούν να κάμπτονται και να διπλώνουν σε γωνία 45 μοιρών, που είναι απίστευτα μεγάλο μέγεθος, καθώς οι πτέρνες του συνηθισμένου ανθρώπου κάμπτονται κατά μέσο όρο μόνο κατά 15 μοίρες. Κατ' αυτόν τον τρόπο οι πυγμαίοι μπορούν να μετακινούνται πάνω στα δέντρα ουσιαστικά όρθιοι.
http://www.news.gr

Αναψυκτικό έσκασε στο πρόσωπο παιδιού


Σε όλους έχει συμβεί να βάλουν τα αναψυκτικά στην κατάψυξη για να κρυώσουν πιο γρήγορα και να τα ξεχάσουν....Ένα παιδί από την Κίνα φαίνεται πως ξέχασε το αναψυκτικό του περισσότερη ώρα με αποτέλεσμα αυτό να παγώσει υπερβολικά και όταν πήγε να το ανοίξει αυτό έσκασε στο πρόσωπό του.

Το άτυχο παιδί χρειάστηκε 38 ράμματα στο πρόσωπο, εφτά εκ των οποίων στο στόμα.

http://www.gkourou.com

Τετάρτη, Ιανουαρίου 23, 2013

Τα άλογα κι οι φαντάροι

   Ένας δεκανέας πάει τη Δευτέρα το πρωί να επιθεωρήσει στο θάλαμο και δε βλέπει κανέναν. Όλοι είχαν πάρει άδειες για το ΠΣΚ και κανείς δεν είχε
επιστρέψει. Εκεί που περίμενε, μπαίνει ο πρώτος στρατιώτης:
- Που ήσουν ρε στραβάδι;
- Συγγνώμη κύριε δεκανέα αλλά είχα ένα καυτό ραντεβού με μια πολύ ωραία κοπέλα και ξεχάστηκα λίγο και έχασα το λεωφορείο . Πήγα και βρήκα ένα ταξί αλλά όπως ερχόμουν χάλασε η μηχανή και μείναμε στο δρόμο. Πήγα σε ένα αγρόκτημα εκεί κοντά και αγόρασα ένα άλογο για να φτάσω πιο γρήγορα, αλλά στο δρόμο το άλογο πέθανε! Και έτσι τελικά έκανα τα υπόλοιπα 15 χλμ. τρέχοντας για να έρθω στην ώρα μου.
Ο λοχαγός βέβαια δεν τον πίστεψε αλλά επειδή ήταν ο πρώτος που εμφανίστηκε του τη χάρισε.
Μετά από λίγο φτάνει και ο δεύτερος στρατιώτης.
- Πού έχεις εξαφανιστεί ρεεεεεεεεεεεεε;
- Συγγνώμη κύριε δεκανέα αλλά είχα ένα καυτό ραντεβού με μια πολύ ωραία κοπέλα και ξεχάστηκα λίγο και έχασα το λεωφορείο . Πήγα και βρήκα ένα ταξί αλλά όπως ερχόμουν χάλασε η μηχανή και μείναμε στο δρόμο . Πήγα σε ένα αγρόκτημα εκεί κοντά και αγόρασα ένα άλογο για να φτάσω πιο γρήγορα, αλλά στο δρόμο το άλογο πέθανε! Και έτσι τελικά έκανα τα υπόλοιπα 15 χλμ. τρέχοντας για να έρθω στην ώρα μου.
Ολόιδια η δικαιολογία αλλά είπε ο δεκανέας να μη το κάνει θέμα.
Για να μην τα πολυλογούμε, έρχονται οι 9 από τους 10 με την ίδια δικαιολογία και ο δεκανέας δεν είπε τίποτα. Έρχεται μετά και ο δέκατος:
- Α, ήρθες; (πολύ πιο ήπια, ξέρει τι θ' ακούσει);
- Συγγνώμη κύριε δεκανέα αλλά είχα ένα καυτό ραντεβού με μια πολύ ωραία κοπέλα και ξεχάστηκα λίγο και έχασα το λεωφορείο. Πήγα και βρήκα ένα ταξί...
- Ναι, ναι, ξέρω, χάλασε η μηχανή και έμεινες στο δρόμο.
- Όχι, κύριε δεκανέα. Αλλά είχε τόσα πολλά πεθαμένα άλογα στο δρόμο που μέχρι να τα μετακινήσουμε στην άκρη με τον ταξιτζή κάναμε πολύ ώρα!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);