Κυριακή, Ιουλίου 31, 2011

Πονάτε; Σταυρώστε τα χέρια και θα περάσει!



Μία ενδιαφέρουσα διαπίστωση έκανε ομάδα επιστημόνων στο University College του Λονδίνου, σχετικα με το πώς ο εγκέφαλος μπορεί να ξεγελαστεί και εμείς να αποφύγουμε τον πόνο.
Για την ακρίβεια βρήκαν ότι σε περίπτωση που το χέρι μας πονάει, το να σταυρώσουμε τα χέρια μπροστά στο σώμα βοηθά να μην νιώθουμε τον πόνο.
Στην έρευνα πήραν μέρος 20 άτομα, στα οποία οι επιστήμονες άσκησαν ακτινοβολία με λέιζερ για να προκαλέσουν πόνο. Αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι όταν τα χέρια ήταν σταυρωμένα οι άνθρωποι πονούσαν λιγότερο από ό,τι όταν ήταν κανονικά στα πλευρά του σώματος.
Αυτό συμβαίνει σύμφωνα με τους επιστήμονες γιατί ο εγκέφαλος μπερδεύεται.
Ο δρ. Τζιαντομένικο Ιανέτι αναφέρει: “Στην καθημερινή ζωή χρησιμοποιούμε το δεξί χέρι για να αγγίξουμε αντικείμενα στα δεξιά μας και το αριστερό αντιστοίχως. Αυτό σημαίνει ότι οι περιοχές του εγκεφάλου που “καταγράφουν” τον εξωτερικό χώρο που βρίσκεται π.χ. στα δεξιά ενεργοποιούνται παράλληλα με αυτές που καταγράφουν τα ερεθίσματα στη δεξιά μεριά του σώματος. Αν σταυρώσουμε τα χέρια οι δύο αυτές περιοχές δεν ενεργοποιούνται μαζί πλέον και τα ερεθίσματα δεν φτάνουν σωστά στον εγκέφαλο – μεταξύ αυτών και ο πόνος”.
Σύμφωνα με τον ερευνητή το εύρημα αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του πόνου, χωρίς φάρμακα μάλιστα.

Σοκ στην ΑΘήνα! Θερίζει το AIDS στο κέντρο

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία για τη μετάδοση του AIDS στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Ερευνα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων καταγράφει πρωτοφανή αύξηση των λοιμώξεων από τον ιό HIV κατά 580% μέσα σε μόλις έναν χρόνο, σημαίνοντας συναγερμό στις υγειονομικές αρχές της χώρας!

Η ραγδαία αύξηση του αριθμού των οροθετικών είναι μόνο ένα από τα πολλά, εξαιρετικά ανησυχητικά συμπεράσματα που προκύπτουν από τα στοιχεία τα οποία έχουν συλλέξει οι ειδικοί τον τελευταίο ενάμιση μήνα. Από τις 9 Ιουνίου τρία κλιμάκια του ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν εγκατασταθεί σε τρεις υποβαθμισμένες περιοχές της πρωτεύουσας (στον Βοτανικό και στις πλατείες Αμερικής και Βικτωρίας) όπου κάνουν βασικές ιατρικές εξετάσεις σε μετανάστες, χρήστες ουσιών και εκδιδόμενα άτομα.......


Νωρίτερα, τον περασμένο χειμώνα, είχε προηγηθεί ένα αντίστοιχο πιλοτικό πρόγραμμα που είχε δείξει ότι στο ιστορικό κέντρο υπάρχει μια «υγειονομική βόμβα» έτοιμη να εκραγεί. Οπως φαίνεται τώρα, η έκρηξη έχει αρχίσει.
«Τα πράγματα είναι χειρότερα απ’ ό,τι περιμέναμε» δηλώνει στην «Espresso» ο Βαγγέλης Λιάπης, γιατρός του τμήματος Παρέμβασης στην Κοινότητα του ΚΕΕΛΠΝΟ και ένας από τους ειδικούς που εργάζονται στο εν λόγω πρόγραμμα. Αν και η στατιστική επεξεργασία των ευρημάτων θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο, ο κ. Λιάπης δίνει μια πρώτη εικόνα της κατάστασης, αποκαλύπτοντας ότι «αυτή τη στιγμή παρατηρείται έξαρση στην HIV λοίμωξη κατά 580% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, κάτι που είναι εξαιρετικά ανησυχητικό».
Οπως επισημαίνει, η έξαρση αυτή οφείλεται στην αύξηση της πορνείας (γυναικείας και ανδρικής) και, κυρίως, του αριθμού των ατόμων που κάνουν χρήση ενδοφλέβιων ουσιών. Η έξαρση του AIDS αφορά τόσο Ελληνες όσο και αλλοδαπούς, αλλά η έως τώρα έρευνα έχει δείξει ότι «στη λοίμωξη έχουν επικρατήσει τα εισαγόμενα στελέχη του ιού HIV».
Το χειρότερο είναι ότι ανάλογη είναι η κατάσταση και σε άλλες μεταδοτικές ασθένειες. «Τα έως τώρα δεδομένα μάς δείχνουν ότι υπάρχει έξαρση λοιμωδών νοσημάτων, όπως είναι οι ηπατίτιδες, η φυματίωση, η ψώρα και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα» λέει ο κ. Λιάπης και προσθέτει: «Εξαιρετικά ανησυχητικό είναι ότι υπάρχει έξαρση και της σύφιλης. Επίσης, αυτό που μας έχει σημάνει συναγερμό είναι ότι ο μέσος όρος εκείνων που παρουσιάζουν αφροδίσιο νόσημα αυξάνει πολύ ηλικιακά και βλέπουμε άτομα άνω των 55 ετών να παρουσιάζουν για πρώτη φορά τέτοιο νόσημα».

Τα αρνητικά αποτελέσματα της έρευνας δεν σταματάνε εδώ: Οπως αναφέρει ο γιατρός του ΚΕΕΛΠΝΟ, «ένα πολύ δυσοίωνο εύρημα που έχουν βγάλει όλα τα κλιμάκια είναι ότι υπάρχει εξαιρετικά χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη των πληθυσμιακών αυτών ομάδων». Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μέσω των μεταναστών υπάρχει ο κίνδυνος «να επανεμφανιστούν νοσήματα που είχαμε εξαλείψει ή είχαμε ελέγξει στην Ελλάδα και να έρθουν άλλα νοσήματα που προλαμβάνονται με εμβολιασμό» λέει ο κ. Λιάπης, φέρνοντας ως παράδειγμα την πολιομυελίτιδα και την ιλαρά. Μάλιστα, αναμένει τη διάγνωση ενός περιστατικού πιθανής ελονοσίας που εντόπισε και παρέπεμψε ο ίδιος. Ακόμη, μεταξύ μεταναστών έχουν παρατηρηθεί πολλά κρούσματα παρασιτώσεων.

Προκειμένου να υπάρξει ένας στοιχειώδης υγειονομικός έλεγχος της περιοχής, σύντομα τα κλιμάκια του ΚΕΕΛΠΝΟ θα αυξηθούν σε πέντε και θα ξεκινήσει ειδικό πρόγραμμα εμβολιασμών. Επίσης, για τoν περιορισμό της μετάδοσης του AIDS μεταξύ των τοξικομανών, τον Σεπτέμβριο αρχίζει πρόγραμμα ανταλλαγής χρησιμοποιημένων συριγγών με καινούργιες. «Το άμεσο ζητούμενο είναι μην ξεφύγει η κατάσταση» τονίζει ο κ. Λιάπης και προειδοποιεί: «Απαξ και ξεφύγει, τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα»

http://apolitistosteki.blogspot.com

Ρομπότ-ναυαγοσώστης θα περιπολεί τις παραλίες της Κρήτης

Ενα αυτοσχέδιο... μη επανδρωμένο τηλεκατευθυνόμενο σκάφος αναμένεται να αποτελέσει τον "φύλακα άγγελο" των λουόμενων στις παραλίες της Κρήτης. Το σκάφος-ρομπότ σε περίπτωση κινδύνου γίνεται? σίφουνας και σε χρόνο μηδέν μοιράζει σωσίβια και σώζει ανθρώπινες ζωές.

Πρόκειται για μία διεθνή εφεύρεση του 48χρονου Κρητικού ηλεκτρολόγου Μανόλη Μηναδάκη, ο οποίος, όπως λέει, φιλοδοξεί να φανεί χρήσιμο στην κοινωνία και να αποκτήσουν όλες οι παραλίες της χώρας μας το σωτήριο ναυαγοσωστικό σκάφος...

Ο Κρητικός πολυτεχνίτης αποκαλύπτει στο "Εθνος" την τεχνολογική του ανακάλυψη, λέγοντας παράλληλα ότι είναι δοκιμασμένη και έχει πάρει άδεια κατοχύρωσης. Την Τετάρτη 27 Ιουλίου, στις 5.30 το απόγευμα, στην παραλία Γουρνών, θα γίνει και επίσημα η παρουσίαση.

Το τηλεκατευθυνόμενο ναυαγοσωστικό σκάφος έχει μήκος 120 εκατοστά, ζυγίζει 20 κιλά και κινείται με πράσινη ενέργεια (φωτοβολταϊκά). Εχει εμβέλεια τριών χιλιομέτρων, διαθέτει πομπό, δέκτη, αισθητήρες , ανακλαστήρες, φώτα πλοήγησης, φάρο, σειρήνες, αλλά και μεγάφωνο για οδηγίες σε όσους κινδυνεύουν. Το σκάφος είναι αβύθιστο και αντέχει ακόμα και στα εννέα μποφόρ. Κατευθύνεται από ειδικό ναυαγοσώστη, ο οποίος, από την παραλία, μέσω τηλεχειριστηρίου, δίνει εντολές ανάλογα με την περίπτωση. Μπορεί να τραβήξει τους λουόμενους προς την ξηρά ή να τους μοιράσει σωσίβια. Η σωτήρια προσφορά του σκάφους εντοπίζεται στο γεγονός ότι σε ελάχιστα δευτερόλεπτα βρίσκεται κοντά στον άνθρωπο που χρειάζεται βοήθεια. Πέρα από τις παραλίες, το ναυαγοσωστικό, σύμφωνα με τον δημιουργό του, μπορεί να χρησιμοποιείται και στα πλοία, καθώς σε ένα πιθανό ναυάγιο μπορούν να το κατεβάσουν στη θάλασσα και αυτό αμέσως να απαγκιστρώσει σωσίβια. 

http://texnologiatoyayrio.blogspot.com

Σαράντα χρόνια για ένα κλίκ


Για να έχεις την τέλεια φωτογραφία πρέπει μερικές φορές να προσπαθήσεις πολύ και σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες… Να σταθείς με τις ώρες δίπλα σε ένα παράθυρο και αν είσαι τυχερός να έχεις ένα αποτέλεσμα που θα εντυπωσιάσει.
Ο 58χρονος Τζέι Φάιν πέρασε σχεδόν δυο ώρες στη καταιγίδα που έπληξε την Νέα Υόρκη στις 22 Σεπτεμβρίου για να φωτογραφίσει το Άγαλμα της Ελευθερίας τη στιγμή που το χτύπα ένας κεραυνός.
Ο φωτογράφος εδώ και σαράντα σχεδόν χρόνια προσπαθεί να συλλάβει μια τέτοια φωτογραφία. Στις 22 Σεπτεμβρίου ήταν η τυχερή του ημέρα.
«Είχα ήδη παρακολουθεί όλα  τα δελτία καιρού έτσι ήξερα ότι μια  θύελλα ερχόταν. Ήταν μεγάλη ευκαιρία.» και πρόσθεσε
«Ήμουν έτοιμος, περίμενα τον  κεραυνό. Όταν τον είδα στο βάθος, μέσα στη νύχτα εστίασα τον φακό μου. Έβγαλα τουλάχιστον 81 φωτογραφίες. Σοκαρίστηκα όταν συνειδητοποίησα τι είχε συμβεί.»
Ο Τζέι θεώρει ότι «Ήταν καθαρή τύχη, μια μοναδική ευκαιρία ζωής. Είναι η πρώτη φωτογραφία του είδους του που έχω δει ποτέ.»
(πηγή: news247.gr)

Σάββατο, Ιουλίου 30, 2011

O αχινός βλέπει με όλο του το σώμα !!




Φοβάστε ότι θα πατήσετε αχινό και είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν κολυμπάτε σε παραλίες που κολυμπούν κι αυτοί. Ξέρετε ότι δεν έχουν μάτια και καλά κάνετε. Σύμφωνα, με μια νέα έρευνα όμως, μπορείτε να χαλαρώσετε. Ο αχινός είναι όλος ένα τεράστιο μάτι!

Οι αχινοί είναι υπερβολικά «ανοιχτομάτηδες», αφού βλέπουν με όλο το σώμα τους, σύμφωνα με μια νέα ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα.

Πολλά ζώα έχουν απίστευτα πολύπλοκα μάτια και άλλα τα βγάζουν πέρα μια χαρά χωρίς καθόλου όργανα της όρασης. Ειδικότερα οι αχινοί έχουν οδηγηθεί, από την εξέλιξη του είδους τους, να βλέπουν χωρίς εξειδικευμένα όργανα, αλλά μέσα από ολόκληρο το σώμα τους, το οποίο, κατά κάποιο τρόπο, συνιστά ένα τεράστιο μάτι.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «όλος ο ενήλικος αχινός μπορεί να λειτουργήσει σαν ένα πελώριο μάτι, ενώ η σκιά που ρίχνει ο σκελετός του ζώου πάνω στα φωτοευαίσθητα κύτταρα του σώματός του, μπορεί να του προσδώσει κατευθυντική όραση».

Τα περισσότερα ζώα αντιδρούν στο φως και έχουν αναπτύξει ένα άκρως εξελιγμένο τρόπο να βλέπουν πολύπλοκες εικόνες, έτσι ώστε να είναι σε θέση να επιβιώσουν στο περιβάλλον τους. Τα μάτια των ανθρώπων και των εντόμων ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Και οι αχινοί όμως αντιδρούν στο φως, παρόλο που δεν διαθέτουν μάτια.

Η έρευνα μελέτησε κατά πόσο η οψίνη, μια ευρέως διαδεδομένη πρωτεΐνη της όρασης, είναι εντοπισμένη σε συγκεκριμένα σημεία, οπότε θα μπορούσαν να ανιχνευθούν ορισμένοι φωτο-υποδοχείς, δηλαδή αισθητηριακές δομές που αντιδρούν στο φως. Με άλλα λόγια, οι επιστήμονες έθεσαν το ερώτημα από πού ακριβώς βλέπει ο αχινός.

Η απάντηση που προέκυψε από την μελέτη του θέματος, είναι ότι οι υποδοχείς του φωτός δεν είναι εντοπισμένοι, όπως στα συμβατικά μάτια, αλλά βρίσκονται διάσπαρτοι τόσο στην κορυφή όσο και στη βάση ζώου, κυρίως στα «πόδια» του, με συνέπεια η ικανότητα «όρασης» του αχινού να βρίσκεται κατανεμημένη σε όλο ουσιαστικά τον οργανισμό του.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Συγκλονιστικό βίντεο από έκρηξη υγραερίου σε σπίτι

Οι πυροσβέστες προσπαθούν να εκκενώσουν τον χώρο όταν η μπροστινή πλευρά του σπιτιού ανατινάζεται.

Συγκλονιστικό βίντεο από έκρηξη υγραερίου σε σπίτι
Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα παρά μόνο τραυματίες. Το περιστατικό έγινε στο Castleford του West Yorkshire.

Η πυροσβεστική δέχθηκε κλήση για διαρροή υγραερίου σε ένα συγκρότημα κατοικιών στην περιοχή. Αμέσως πήγαν στον χώρο και έβγαλαν τους κατοίκους από τα σπίτια. Την ώρα που ετοιμάζονταν να ελέγξουν τον χώρο κλείνει η πόρτα του σπιτιού όπου υπήρξε η διαρροή και γίνεται η έκρηξη.

Γυαλιά ηλίου που «διαβάζουν» τη σκέψη

Η νέα καινοτομία που ερευνάται στο MIT
Ερευνητές του MIT βρίσκονται πολύ κοντά στη δημιουργία μιας φορητής συσκευής που μπορεί να διαβάζει τη σκέψη των ανθρώπων. Πρόκειται για τα “Social X-Ray” γυαλιά ηλίου τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να «εκμυστηρευτούν» σ’ αυτόν που...τα φοράει, τι νιώθει και σκέφτεται αυτός που κάθεται απέναντί του.

Στον σκελετό των γυαλιών έχει τοποθετηθεί μια μικροσκοπική κάμερα(στο μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού) η οποία θα διαβάζει<…>

τις εκφράσεις του συνομιλητή και θα τις αντιστοιχεί σε μια βάση δεδομένων. Εκεί θα συγκρίνεται με 24 δυνατές περιπτώσεις συναισθημάτων και θα ταυτοποιείται με την πιο όμοια από αυτές.

Ο χρήστης της συσκευής θα καταλαβαίνει το αποτέλεσμα του «σκαναρίσματος» μέσω μιας χρωματικής ένδειξης που θα προβάλλεται μπροστά στα μάτια του. Η ένδειξη μοιάζει πολύ με φανάρι οδικής κυκλοφορίας. Το κόκκινο χρώμα συμβολίζει πως ο συνομιλητής βαριέται ή δεν περνάει καλά, το κίτρινο ότι η συζήτηση του περνά αδιάφορη και το πράσινο ότι είναι χαρούμενος.

Τα “Social X-Ray” βρίσκονται ακόμα σε πειραματικό στάδιο, όμως το πρωτότυπο που δοκιμάζεται αυτή τη στιγμή έχει δώσει πολύ ελπιδοφόρα αποτελέσματα(64% επιτυχία).

Η εφεύρεση αυτή προοριζόταν αρχικά να χρησιμοποιηθεί από αυτιστικούς ανθρώπους ώστε να τους βοηθά στην επικοινωνία με τους γύρω τους. Παρόλα αυτά, μέσω των επιτυχημένων αποτελεσμάτων, οι ερευνητές έχουν συνειδητοποιήσει πως η χρησιμότητα των “social X-Ray” μπορεί να είναι πολύ πιο ευρεία.

Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2011

Τσιγάρα μόνο… στα φαρμακεία και με συνταγή γιατρού !

MΗΝ ΣΑΣ ΚΟΒΕΤΕ Η …ΑΝΑΣΑ ΘΕΡΙΑΚΛΗΔΕΣ ΠΡΟΣ
ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑ!!
Μπορεί στην Ελλάδα να είναι πολύ εύκολο να βρει κάποιος τσιγάρα αφού και στα περίπτερα πωλούνται και στα μινι- μάρκετ και στα ψιλικατζίδικα δε συνέβη όμως το ίδιο και στην Ισλανδία. Εκεί τα τσιγάρα όχι μόνο πωλούνται αποκλειστικά στα φαρμακεία αλλά χορηγούνται και με συνταγή γιατρού!
Σε μεγάλους ...μπελάδες μπαίνουν οι καπνιστές της χώρας αφού εκτός του ότι πρέπει να τρέξουν σε γιατρό προκειμένου να πάρουν χαρτί που να επιβεβαιώνει πως έχουν εθισμό στη νικοτίνη, σε περίπτωση που τα φαρμακεία έχουν απεργία δεν μπορούν από πουθενά να αγοράσουν τσιγάρα!
Στην Ισλανδία αξίζει να σημειώσουμε πως για να προμηθευτεί κάποιος τσιγάρα θα πρέπει να είναι άνω των 20 ετών.Αυτό -μεταξύ μας- δεν είναι κακό αφού έτσι δεν εθίζονται τα παιδιά στο κάπνισμα από νωρίς…
http://totefteri.blogspot.com

Υπό προστασία η πολική αρκούδα

Προστατευόμενο είδος αναμένεται να ανακηρυχθούν οι πολικές αρκούδες, σύμφωνα με νέο νόμο που αναμένεται να ψηφισθεί στον Καναδά, ώστε να αντιμετωπιστεί η απειλή εξαφάνισής τους, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.
Στον Καναδά ζει το 60% των πολικών αρκούδων και οι κλιματικές αλλαγές έχουν μειώσει τον πληθυσμό τους. Ωστόσο ομάδες Αυτοχθόνων στο Βορρά αντιδρούν σε αυτή την προοπτική, της ένταξης των πολικών αρκούδων στα προστατευόμενα είδη, αντιτείνοντας πως ο πληθυσμός τους αυξάνεται.http://www.newsbomb.g

Ένα κινητό που... βέλαζε διέκοψε τη δίκη!

Απίστευτα πράγματα στα δικαστήρια της πόλης...
Την ώρα που εκδικάζονταν στα δικαστήρια Τρικάλων, η πολύκροτη υπόθεση της διαμάχης του νυν Δημάρχου Φαρκαδόνας Κώστα Οικονόμου με τον πρώην Δήμαρχο Οιχαλίας Αθανάσιο Ζιώγκο, ο Πρόεδρος της έδρας, αναγκάστηκε να αποβάλλει από την αίθουσα άτομο που παρακολουθούσε την δίκη.

Το συγκεκριμένο άτομο είχε προσέλθει με ανοιχτό κινητό το οποίο, σύμφωνα με το thebest.gr, δεν κουδούνιζε αλλά…βέλαζε!
Ο ήχος του προβάτου μέσα στην δικαστική αίθουσα, προκάλεσε δικαιολογημένα την οργή του Προέδρου που απέβαλε από την αίθουσα τον κάτοχο του κινητού.

http://www.lamiareport.gr

Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2011

Αφηνιασμένο άλογο σκότωσε αναβάτη- Τον έσερνε μέχρι να ξεψυχήσει!

Αφηνιασμένο άλογο σκότωσε αναβάτη- Τον έσερνε μέχρι να ξεψυχήσει!
Θύμα ένας 31χρονος που εργαζόταν σε στάβλο στο Βόλο- Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του αλόγου, γιατί όπως διαπιστώθηκε τον απασχολούσε παράνομα...
Όλα ξεκίνησαν όταν ο άτυχος εργαζόμενος στον στάβλο, προσπάθησε να ιππεύσει ένα από τα άλογα. Κατάφερε να ανέβει στη σέλα, αλλά κάποια στιγμή έχασε την ισορροπία του και έπεσε. Για κακή του τύχη όμως, το πόδι του πιάστηκε στον αναβολέα, το άλογο αφηνίασε και η συνέχεια ήταν φρικτή...
Το άλογο άρχισε να καλπάζει και να σέρνει τον 31χρονο, που σφάδαζε στους πόνους. Από τις φωνές πετάχτηκε ο 66χρονος εργοδότης του άτυχου αλλοδαπού και προσπάθησε απεγνωσμένα να ανακόψει την ξέφρενη πορεία του αλόγου και να απεγκλωβίσει τον άτυχο αναβάτη.
Όταν όμως το κατάφερε, ήταν ήδη αργά για τον υπάλληλό του που είχε αφήσει την τελευταία του πνοή, από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα του κεφαλιού του στο έδαφος!
Ο ιδιοκτήτης του αλόγου συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη απασχόληση αλλοδαπού, καθώς διαπιστώθηκε ότι ο άτυχος νεαρός βρισκόταν παράνομα στη χώρα.

Κεραυνός σκοτώνει πατέρα και γιο με 48 χρόνια διαφορά

«Μην ανησυχείτε η αστραπή δε χτυπάει ποτέ δύο φορές», αυτά έμελλε να είναι και τα τελευταία λόγια του 54χρονου Stephen Rooney.
Τραγική ειρωνεία πριν από 48 χρόνια έχασε τον πατέρα του, ο οποίος σκοτώθηκε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, τον χτύπησε κεραυνός, ενώ ψάρευε.
Ο Stephen Rooney ήταν μόλις 5 ετών. 48 χρόνια μετά βρισκόταν για πικ νικ με την οικογένειά του και διαβεβαίωνε τη σύζυγό του πως δεν πρόκειται να έχει την ίδια μοίρα με τον πατέρα του. Δεν πρόλαβε όμως να ολοκληρώσει τη φράση του και ένας κεραυνός του έκοψε το νήμα της ζωής του.http://www.newsbomb.gr

Από τις 3 Οκτωβρίου η φοροκάρτα

Η διάθεση της φοροκάρτας σε όλους τους φορολογούμενους θα ξεκινήσει απο τις τράπεζες στις 3 Οκτωβρίου, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών. Πρόκειται για την ειδική κάρτα, την οποία θα χρησιμοποιουν οι φορολογούμενοι στις αγορές τους, προκειμένου να καταγράφονται σε αυτήν τα ποσά των δαπανών τους, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία συλλογής των αποδείξεων που απαιτούνται για το χτίσιμο του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος.

Με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, ορίζονται 27 τραπεζικά ιδρύματα και δύο εταιρείες, στις οποίες θα μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες για να πάρουν τη φοροκάρτα τους.

Στην εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών που έχει ήδη δημοσιευθεί και αφορά τη χρήση της φοροκάρτας προβλέπονται τα ακόλουθα:
 
- Η χρήση της είναι καθαρά προαιρετική.
-ο χρήστης της είναι υποχρεωμένος να δηλώσει στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του Υπουργείου Οικονομικών τον αριθμό της κάρτας μέσω του διαδικτύου ή με τη χρήση μηνυμάτων κινητής τηλεφωνίας (SMS).

- σε κάθε Αριθμό Φορολογικού Μητρώου μπορούν να συνδεθούν έως και τρεις κάρτες προκειμένου να χρησιμοποιείται από τα μέλη της ίδιας οικογένειας
- για τη χρήση της φοροκάρτας απαιτείται η επιχείρηση να διαθέτει τερματικό Point of Sales (POS), δηλαδή τα γνωστά μηχανάκια χρέωσης των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.
- Η συναλλαγή μέσω του POS αποστέλλεται ηλεκτρονικά στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών η οποία καταχωρεί στη συνέχεια τα βασικά στοιχεία απόδειξης (ΑΦΜ επιχείρησης, ημερομηνία και ποσό στην προσωπική μερίδα αποδείξεων φορολογουμένου).
   
Οι τράπεζες απο τις οποιες οι φορολογούμενοι θα μπορούν να προμηθευτούν τη φοροκάρτα είναι οι ακόλουθες:

    1. Εθνική

    2. Eurobank

    3. Alpha

    4. Πειραιώς

    5. Αγροτική

    6. TBANK

    7. Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

    8. Γενική

    9. Marfin

    10.
Attica Bank

    11. Emporiki

    12. Millenium

    13.
Τράπεζα Κύπρου

    14. Proton

    15. Probank

    16. FBB

    17.
Ελληνική

    18.
Πανελλήνια

    19. Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα

    20. Συνεταιριστική Τράπεζα Δυτικής Μακεδονίας

    21. Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου

    22. Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου

    23. Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας

    24. Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου - Λήμνου

    25. Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα

    26. Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών

    27. Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων

    28. Hellas Pay Υπηρεσίες Πληρωμών Α.Ε

    29. Ν. Πετρακόπουλος ΑΕΒΕ



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2011

Κυνηγώντας το όνειρο μακριά από την πατρίδα


Της Ρούλας Κοτσέτα
Ένα νέο κύμα μετανάστευσης αρχίζει να αναπτύσσεται λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα, ενώ οι Ομογενείς που γύρισαν στην πατρίδα, επιλέγουν και πάλι τον δρόμο της επιστροφής.
Κι αν το κύμα μετανάστευσης των Ελλήνων προς άλλες χώρες είχε σταματήσει από την δεκαετία του 90 και μετά, σήμερα διαπιστώνουμε μετά λύπης πως οι νέοι «βομβαρδίζουν» την Αμερική κι άλλες ηπείρους με τα βιογραφικά τους.
‘Εχοντας στις αποσκευές τους εφόδια που δεν είχαν οι πρώτοι Ελληνες μετανάστες, οι νέοι ονειρεύονται ένα καλύτερο αύριο. Όπως και οι πρόγονοι τους μετανάστες κυνηγούν το όνειρο μακριά από την Ελλάδα.

Η Αμερική
Η Αμερική, μπορεί να μην είναι πλέον η Γη της Επαγγελίας, αφού η οικονομική κατάσταση στην χώρα είναι στο «κόκκινο». Εν τούτοις, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, υπάρχουν πόλεις της Ηπείρου, που έχουν ανάπτυξη.
Συγκεκριμένα, το μακρινό Τέξας είναι μια από τις πόλεις των ΗΠΑ που αναπτύσσεται σταθερά, ενώ στην ίδια κατηγορία βρίσκεται η Νέα Ορλεάνη που μετά την καταστροφή που υπέστη κατόρθωσε να ανοικοδομηθεί και να αποκτήσει και πάλι τον τουρισμό της.
Η Νέα Ορλεάνη που είναι σε όλους μας γνωστή από τα εκπληκτικά μπαράκια με τζάζ μουσική αλλά και το τζάζ φέστιβαλ που γίνεται κάθε χρόνο, προς μεγάλη έκπληξη πολλών έχει σημαντικά σημάδια ανάκαμψης. Η πόλη έχασε το 11% του πληθυσμού της και σχεδόν 16% των θέσεων απασχόλησης κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας.
Αλλά τώρα κατάφερε να δημιουργήσει και πάλι θέσεις εργασίας, ξανακέρδισε τον τουρισμό της, ενώ αυξάνεται συνέχεια ο αριθμός των Ισπανόφωνων μεταναστών, που σύμφωνα με τα στοιχεία του οικονομικού περιοδικού, κατά την τελευταία δεκαετία αυξήθηκε κατά 35.000.
Αλλά και η Ουάσιγκτον και συγκεκριμένα η περιοχή Αλεξάνδρεια λίγο έξω από την πόλη, αναπτύσσονται κι αποτελούν μια καλή επιλογή μετανάστευσης. Η επέκταση του μετρό βοήθησε στην ανάπτυξη και της Βόρειας Βιρτζίνια.
Ακόμα μια πόλη των ΗΠΑ, που είναι γνωστή για τις αυτοβιομηχανίες της, το Ντιτρόιτ, είναι ανάμεσα στις αμερικάνικες πόλεις που δεν έχει αγγίξει η κρίση.
Τέλος, πόλεις κοντά στο μετρό  και πανεπιστημιακά κέντρα, τραβούν το ενδιαφέρον. Ανάμεσά τους η Νέα Υόρκη, η Φιλαδέλφεια , το Πίτσμπουργκ.
Σύμφωνα άλλωστε με πρόσφατα στοιχεία 53.000 Ελληνες αναζητούν και πάλι το αμερικάνικο όνειρο.

Η Αυστραλία
Η Αυστραλία ήταν η ήπειρος που μαζί με την Αμερική «άνοιξε» την αγκαλιά της σε εκατοντάδες μετανάστες από την Ελλάδα, όπου πραγματικά μεγαλούργησαν εργαζόμενοι σκληρά.
Εκπρόσωπος του αυστραλιανού υπουργείου Μετανάστευσης δήλωσε πως μετά το ξέσπασμα της μεγάλης οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα μεγάλωσε το ενδιαφέρον Ελλήνων για την Αυστραλία, αλλά δεν υπάρχουν ακόμα πολλές αιτήσεις για μετανάστευση.
Ο ίδιος δήλωσε πως το υπουργείο Μετανάστευσης κρίνει ότι στην παρούσα φάση η αυστραλιανή πρεσβεία έχει την υποδομή και το προσωπικό για να ανταπεξέλθει ικανοποιητικά.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας κ. Παπαστεργιάδης, όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Νέος Κόσμος» υποστηρίζει ότι καθημερινά δέχεται αιτήματα από την Ελλάδα για βοήθεια.

Η Αφρική
Στις χώρες της Αφρικής αναζητούν την τύχη τους πλέον οι Έλληνες, καθώς ο Έλληνας Πρόξενος στο Μπουρουντί το τελευταίο διάστημα δέχεται μια “στοίβα από αιτήσεις” για άδεια παραμονής και εργασίας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Γεωργιάδη ανάμεσα στους “πιο δημοφιλείς” προορισμούς για εργασία, εκτός από το Μπουρουντί, συγκαταλέγονται η Ρουάντα, το Κονγκό και η Τανζανία.
"Στην πλειοψηφία τους, είναι συμπατριώτες μας, που έζησαν παλαιότερα στην Αφρική", λέει στον κ. Γεωργιάδη ο Έλληνας πρόξενος στη Μπουτζούμπουρα, Γιώργος Κουκούλης. “Τώρα ζητούν να επιστρέψουν, έχοντας χάσει όλη τους την περιουσία, σε επενδύσεις που έκαναν στη χώρα μας.”
http://www.newscode.g

Χωρίς βιβλία οι μαθητές τον Σεπτέμβριο


http://i.mtbw.gr/t/E75BD6965AA1A1B9D2083C11F54BC94D.jpg

«Τεντώστε τα αυτιά σας» λέγεται το νέο σύστημα εκπαίδευσης των μαθητών όλων των βαθμίδων...

που θα εφαρμοστεί αυτό τον Σεπτέμβριο στη χώρα, για πρώτη φορά από τον καιρό του Κρυφού Σχολείου. Οι μαθητές πρέπει να προσέχουν τι λέει ο δάσκαλος, γιατί δεν θα έχουν βιβλία για να συμπληρώσουν τα κενά με διάβασμα στο σπίτι.

Από τα 45 εκατομμύρια αντίτυπα 1.200 τίτλων που διανέμονται κάθε χρόνο στα σχολεία δεν έχει τυπωθεί ούτε ένα. Στην καλύτερη περίπτωση τα πρώτα τεύχη θα βρίσκονται στα χέρια των μαθητών περί τα τέλη Οκτωβρίου. Προτού κλείσουν τα σχολεία για τα Χριστούγεννα, ενδεχομένως να έχει ολοκληρωθεί η αποστολή των βιβλίων στο μεγαλύτερο μέρος των σχολικών μονάδων. Και αυτό είναι το καλό σενάριο που προϋποθέτει να μην υπάρξουν αιφνίδιες πολιτικές εξελίξεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Τύπου της Κυριακής», σε περίπτωση πρόωρων εκλογών οι μαθητές θα έχουν βιβλία μεταξύ Απόκριας και Πάσχα διότι ο προεκλογικός φόρτος των τυπογράφων δεν θα τους επιτρέψει να τυπώσουν σχολικό υλικό, το οποί άλλωστε αφήνει στις επιχειρήσεις πολύ μικρότερα περιθώρια κέρδους από τα φυλλάδια των υποψηφίων.

Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στην ιστορία των 40 χρόνων του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων που έχει ήδη καταργηθεί με νόμο και φέτος λειτουργεί για τελευταία χρονιά.

Το υπουργείο Παιδείας κινείται ήδη στην κατεύθυνση της απαλλαγής του Κρατικού Προϋπολογισμού από το κόστος του έντυπου βιβλίου τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και τη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Το προσχέδιο του νέου πανεπιστημιακού νόμου που έχει πάρει το πράσινο φως από το Υπουργικό Συμβούλιο και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι το τέλος του μήνα ορίζει σαφώς ότι από το 2014 καταργείται η δωρεάν διανομή των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων. Το κόστος και για την ανώτατη εκπαίδευση θα πολλαπλασιαστεί για τη μέση ελληνική οικογένεια.

Πηγή 24wro

Τρίτη, Ιουλίου 26, 2011

Ανεμιστήρας για τεμπέληδες

Καθώς βρισκόμαστε στο επίκεντρο του καλοκαιριού με τις καυτές ημέρες να είναι συχνό φαινόμενο είναι λογικό να ψάχνει κανείς για στιγμές δροσιάς. Ακόμα και όταν βρίσκεται στο γραφείο και το aircondition – αν λειτουργεί ;) – δεν του αρκεί.

Λύση σε αυτό προσφέρει το monoDO της Synnex, ένας ανεμιστήρας για το USB, o οποίος δεν ενεργοποιείται με το κλασικό τρόπο αλλά ...φωνητικά.

 Το σκεπτικό απλό: όταν κάνει πολύ ζέστη δεν έχουμε όρεξη να κουνήσουμε ούτε το δαχτυλάκι μας :).

Koστίζει περίπου 25 ευρώ

ΠΗΓΗ: ΑkihabaraNews

Δάσκαλοι χρησιμοποιούσαν για κουδούνι μια… βόμβα!

Δάσκαλοι χρησιμοποιούσαν για κουδούνι μια… βόμβα!

Οι δάσκαλοι δεν είχαν σχολικό κουδούνι να σημαίνουν τα διαλλείματα και αντί αυτού προτίμησαν να χρησιμοποιήσουν το στρογγυλό μεταλλικό αντικείμενο που βρήκαν και το οποίο δεν ήταν άλλο από βόμβα!

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν οι υπεύθυνοι ομάδας εθελοντών στην Ουγκάντα όταν επισκέφτηκαν ένα από τα σχολεία της χώρας για να πραγματοποιήσουν ενημέρωση σε μικρούς μαθητές.
Όπως διαπίστωσαν οι δάσκαλοι καλούσαν τα παιδιά να εισέλθουν στις αίθουσες χτυπώντας με μια πέτρα ένα βομβιστικό μηχανισμό!
Η βόμβα ήταν ακόμη ενεργή δεδομένου και από τύχη δεν εξερράγη όσο διάστημα χρησιμοποιούταν αντί κουδουνιού!

πηγη http://www.slap.gr/paraksena/daskaloi-xrisimopoiousasn-gia-koudouni-mia-bomba

SBIRS GEO-1:Δορυφόρος Προειδοποίησης Εκτόξευσης Πυραύλων


Είναι ο νέος ‘υπερδορυφόρος’ κατασκοπίας των ΗΠΑ…Ο δορυφόρος ονομάζεται Space Based Infrared System (SBIRS) geosynchronous (GEO-1) και έχει παραδώσει τις πρώτες του εικόνες.Ο δορυφόρος έχει ξεκινήσει να παραδίδει μια σειρά τις πρώτες εικόνες στο υπέρυθρο φάσμα. Είναι ένα σύστημα που μπορεί να ανιχνεύσει εκτοξεύσεις πυραύλων σε όλο τον κόσμο, να «…βελτιώνει τη συλλογή πληροφοριών και να αυξάνει την ποιότητα της εικόνας στο πεδίο μάχης.» Ο πρώτος δορυφόρος του συστήματος, το διαστημικό σκάφος Space Based Infrared System (SBIRS) geosynchronous (GEO-1) εκτοξεύτηκε πριν από έναν μήνα και παραδίδει υπέρυθρες εικόνες σε έναν σταθμό βάσης SBIRS. Ο δορυφόρος περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας συστήματα σάρωσης και εικονοποίησης και το κάνει σε μια ευρεία περιοχή. Στόχος είναι να μην γίνεται θέαση μόνο εκτοξεύσεων αλλά και τοπικών καιρικών φαινομένων αλλά ταυτόχρονα υπάρχει και ένα άλλο σύστημα που την ίδια ώρα ‘κοιτά’ μια μικρότερη περιοχή με αυξημένη ευαισθησία. Το σύστημα αναμένεται να βελτιώσει την ικανότητα των ΗΠΑ να ανιχνεύει εκτοξεύσεις πυραύλων σε όλο τον κόσμο.

Μετά την εκτόξευση στις 7 Μάιου, η ομάδα της Αμερικανικής Αεροπορίας και της Lockheed Martin SBIRS ολοκλήρωσαν έξι τεστ Liquid Apogee Engine (LAE) με χρήση δηλαδή του κινητήρα ώστε ο πανάκριβος και εξωτικός δορυφόρος να βρεθεί σε γεωσύγχρονη τροχιά.

Η ομάδα μετά ανέπτυξε τους ηλιακούς συλλέκτες του συστήματος, το σύστημα κεραιών και μόλις πριν από λίγες ημέρες άνοιξε τη θύρα του φορτίου και άρχισαν να λειτουργούν οι πολύπλοκοι αισθητήρες για δοκιμές. «Ο SBIRS GEO-1 λειτουργεί αψεγάδιαστα μέχρι στιγμής με την πρώτη εικόνα να είναι καταπληκτική από τον δορυφόρο,» είπε ο κος Jeff Smith, αντιπρόεδρος της Lockheed Martin για το τμήμα Overhead Persistent Infrared (OPIR). Η ομάδα SBIRS διοικείται από τη διεύθυνση Infrared Space Systems Directorate της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας ενώ το Κέντρο Missile Systems Center.

Βασικός ανάδοχος η Lockheed Martin με τη Northrop Grumman να έχει αναλάβει την ενσωμάτωση του φορτίου και τη λειτουργία του SBIRS να είναι στα χέρια τη Air Force Space Command.
Η Lockheed Martin στο αρχικό συμβόλαιο SBIRS έχει αναλάβει την κατασκευή των φορτίων HEO, δύο δορυφόρους γεωσύγχρονης τροχιάς – geosynchronous orbit (GEO) satellites, αλλά και το τμήμα εδάφους για λήψη και επεξεργασία των υπέρυθρων δεδομένων.

Η ομάδα όμως έχει αναλάβει και νέο συμβόλαιο για δύο ακόμη φορτία HEO και τον τρίτο και τέταρτο GEO δορυφόρο.Νέες, πρωτάκουστες δυνατότητες παρακολούθησης στο διάστημα…

Διαβάστε περισσότερα... http://texnologiatoyayrio.blogspot.com

Δευτέρα, Ιουλίου 25, 2011

Είμαστε 10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι







Λιγότερους μας βρήκε η απογραφή πληθυσμού που διενεργήθηκε το 2011 σε όλη την ελληνική Επικράτεια. Σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα ο πληθυσμός της χώρας είναι 10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι, εκ των οποίων 5.303.690 άνδρες (49,2%) και 5.484.000 γυναίκες (50,8%).



Από τα προσωρινά αποτελέσματα προκύπτει ότι οι πέντε Δήμοι με τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή πυκνότητα (μόνιμοι κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο) είναι οι Δήμοι Καλλιθέας (21.067,6), Ν. Σμύρνης (20.740,6), Αθηναίων (16.830,4), Θεσσαλονίκης (16.703,3) και Νέας Ιωνίας (15.109,7). Οι πέντε Δήμοι με τη μικρότερη πληθυσμιακή πυκνότητα είναι οι Δήμοι Πρεσπών (3,05), Ζαγορίου (3,78), Παρανεστίου (3,85), Σφακίων (4,11) και Νεστορίου (4,27). Τα οριστικά αποτελέσματα για το μόνιμο πληθυσμό, σε επίπεδο οικισμού, θα είναι διαθέσιμα το δεύτερο εξάμηνο του 2012.http://alldaynews4you.g 

Σκότωσε τον άντρα της πυροβολώντας τον σκύλο


  Μια γυναίκα στην πολιτεία Μισισίπι των ΗΠΑ, ήθελε να πυροβολήσει έναν σκύλο που επιτέθηκε στα παιδιά της, το αποτέλεσμα όμως ήταν τραγικό καθώς κατά λάθος τραυμάτισε θανάσιμα τον άντρα της.
 Σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας, η Μπέτι Γουόκερ, πυροβόλησε δυο φορές το σκύλο, επειδή είχε προσπαθήσει να επιτεθεί σε παιδιά της γειτονιάς. Ωστόσο, η μία από τις δύο σφαίρες βρήκε τον άντρα της στο στήθος.
Σύμφωνα με την αστυνομία, επρόκειτο για ατύχημα ενώ αναμένεται και η απόφαση εισαγγελέα για την ενδεχόμενη επιβολή ποινών.
Προς το παρόν πάντως ο σκύλος έχει απομακρυνθεί από το σπίτι και δεν αποκλείεται να απαγγελθούν κατηγορίες στην Μπέτι Γουόκερ και για το γεγονός ότι θέλησε να σκοτώσει το σκύλο.

cosmo.gr

Η μεταμόρφωση της πικραλίδας. (Vid)


Δείτε ένα υπέροχο time lapse βίντεο, που είναι αποτέλεσμα κινηματογράφησης ενός μήνα και δείχνει πως δημιουργείται μία πικραλίδα. 

Κυριακή, Ιουλίου 24, 2011

Η λίστα με τα επαγγέλματα που βγαίνουν από τα βαρέα

Kαταργούνται τα ΒΑΕ για τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις όπως:

Παραγωγής και παρασκευής φαρμάκων και καλλυντικών αρωμάτων,
κτηνιατρικών φαρμάκων και θειικού αργίλου,
στην σπορελαιουργία,
σαπωνοποιία,
ελαιουργία και πυρηνελαιουργία,
στη βιομηχανία ελαστικού,
στη βιομηχανία τεχνητής μετάξης,
στη ζυθοποιία,
κατεργασίας του ξηρού ασβέστη,
στην επεξεργασία στόκου γύψου, καολίνης,
οι εργαζόμενοι σε βιοτεχνίες και βιομηχανίες πτηνοτροφών,
οι πλύντες σε πλυντήρια γκαράζ και πρατήρια βενζίνης.

Aκόμα στις εταιρείες πετρελαιοειδών εξαιρούνται οι γεμιστές βυτιοφόρων, οι πλύντες και καθαριστές εγκαταστάσεων, οι πλύντες βαρελιών, θερμαστές υγρών καυσίμων, πυροσβέστες κ.ά.

Επίσης, υπάλληλοι που μέχρι τώρα οι χώροι εργασίας υπάγονται στα ΒΑΕ, όπως οι φύλακες και θυρωροί σε μεταλλεία, λιγνιτωρυχεία, ορυχεία και λατομεία, οι υπάλληλοι γραφείου στις τσιμεντοβιομηχανίες, οι εργαζόμενοι σε σφαγεία που απασχολούνται εκτός του χώρου των σφαγείων, οι επιστάτες στη βιομηχανία χημικών λιπασμάτων, οι υπάλληλοι γραφείων, φύλακες και θυρωροί στα διυλιστήρια πετρελαίων, το ίδιο στις εταιρείες εμφιάλωσης υγραερίων.

Επιπλέον εξαιρείται μέρος ειδικοτήτων που το επάγγελμα είναι στα ΒΑΕ, όπως οι εργαζόμενοι στη συσκευασία φυτοφαρμάκων και εντομοκτόνων, οι εργαζόμενοι στην παραγωγή και παρασκευή μαρμαροψηφίδων και μαρμαρόσκονης, στην Υαλουργία εξαιρούνται οι κόφτες καθαριστές, καλουπιέρηδες διαλογείς, στη βιομηχανία απορρυπαντικών οι εργάτες συσκευασίας, στην Οινοπνευματοποιία εξαιρούνται οι θερμαστές και βοηθοί στερεών καυσίμων κ.ά.

Στις ξενοδοχειακές μονάδες εξαιρούνται οι καμαριέρες, όπως και οι σερβιτόροι που εργάζονται σε ξενοδοχειακές μονάδες. Το ίδιο οι ψηστιέρηδες και λατζέρηδες σε εστιατόρια και επιχειρήσεις προσφοράς φαγητού.

Ακόμα:
οι καθαριστές και καθαρίστριες που δεν είναι πλήρους απασχόλησης στα δημόσια ιδρύματα παιδείας, δηλαδή στα σχολεία, γυμνάσια και λύκεια, στα πανεπιστήμια, ΤΕΙ, ακαδημίες, δημόσιες βιβλιοθήκες, σχολές ΟΑΕΔ, στις στρατιωτικές σχολές καθώς και στις σχολές των σωμάτων ασφαλείας και ναυτικών δοκίμων.

Στις ειδικότητες που προτείνεται να αποχαρακτηριστούν βρίσκονται και οι κουρείς και κομμωτές, οι υποδηματεργάτες, οι συντηρητές - επισκευαστές ακτινολογικών μηχανημάτων, οι δασεργάτες, οι ρητινοσυλλέκτες, οι υδραυλικοί, ακόμα και οι εργάτες καθαριότητας των νεκροταφείων και οι νεκροπομποί.

Πηγή

VIDEO .Ο παρουσιαστής πυροβόλησε κατά λάθος τον εαυτό του !!!!

Ο ίδιος ετοίμαζε εκπομπή για το πως θα προστατευτούμε σε περίπτωση επίθεσης όμως κατάφερε να πυροβολήσει τον ίδιο του τον εαυτό…

Δείτε το βίντεο με τον πυροβολισμό.

Ο Ντέρεκ Τεξ Γρένμπερ είναι παρουσιαστής σε ένα κανάλι του διαδικτύου και ετοίμαζε μια εκπομπή για αυτοάμυνα και πως να χρησιμοποιούμε το όπλο, εφόσον έχουμε άδεια οπλοκατοχής.
Είχε στήσει λοιπόν ένα στόχο και στην προσπάθεια του να τραβήξει γρήγορα το όπλο για να “προστατευτεί” από την υποτιθέμενη επίθεση πυροβόλησε το μπούτι και το πόδι του. Ο ίδιος ανέβασε το βιντεάκι στο ίντερνετ για να δείξει στον κόσμο πόσο επικίνδυνα είναι τελικά τα όπλα.
“Το πάθημα θα μου γίνει μάθημα” λέει ο ίδιος. “Ευτυχώς δεν τραυματίστηκα σοβαρά αλλά σίγουρα θα το θυμάμαι αυτό και δεν ξέρω αν θα πιάσω ξανά όπλο στα χέρια μου”, είπε γελώντας.
Ωστόσο κάλεσε τους πολίτες να μην σταματήσουν να υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους και τις περιουσίες τους ακόμη και να χρειαστεί να πυροβολήσουν. Πάντοτε όμως με προσοχή.
http://totefteri.blogspot.com

Πεδίο του Άρεως: εικόνες εγκατάλειψης σε πολλά σημεία

Εικόνες εγκατάλειψης παρουσιάζει το Πεδίο του Άρεως σε πολλά σημεία, μόλις 7 μήνες μετά την ολοκλήρωση της ανάπλασης του από την τότε Υπερνομαρχία Αττικής-Πειραιά.
Συγκεκριμένα, υπάρχουν προβλήματα στην ύδρευση των φυτών και των δέντρων, πολλά από τα οποία έχουν ήδη ξεραθεί, σπασμένα φώτα, άνυδρα ποταμάκια και συντριβάνια, και κλειστές τουαλέτες.
Οι κάτοικοι της περιοχής κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον του πάρκου.
«Διαπιστώσαμε ότι πληρώσαμε σχεδον δέκα εκατομμύρια ευρώ για την ανάπλαση του πάρκου, που αρχίζει σταδιακά να ριμάζει», δήλωσε ο Γιώργος Αμυράς, δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος περιηγήθηκε στο πάρκο με πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο διαδικτυακό κάλεσμά του (γεωπόνους, υπεύθυνους του έργου, βιοκαλλιεργητές και εθελοντές ) προκειμένου να διαπιστώσουν από κοινού τα προβλήματα και να προτείνουν λύσεις.
Πηγή: econews, ota.gr

Το πιο θορυβώδες πλάσμα στον κόσμο


Το έντομο με την ονομασία Micronecta scholtzi, μήκους 2 μόλις εκατοστών είναι ικανό να παράγει ήχους έντασης 99,2db, με το να τρίβει το μόριο του στην κοιλιακή του χώρα. Κατατάσσεται έτσι ως το πλέον θορυβώδες πλάσμα στον πλανήτη, αναλογικά και με το μέγεθός του.

Το συγκεκριμένο πρόκειται για ένα αρκετά διαδεδομένο έντομο σε όλη την Ευρώπη. Τον ήχο τον δημιουργεί ενώ βρίσκεται στο βυθό κάποιας λίμνης ή κάποιου ποταμού και πρόκειται για ένα ερωτικό κάλεσμα. Ο μέσος όρος έντασης του τραγουδιού τους είναι τα 78,9 db, δηλαδή ένταση ήχου ίση με αυτή ενός φορτηγού τρένου που περνάει.

Στην πραγματικότητα σε απόλυτους αριθμούς το πιο θορυβώδες πλάσμα στον πλανήτη είναι η μπλε φάλαινα με το τραγούδι της να φθάνει τα 188db. 




Πηγή: newsbeast.gr

Σάββατο, Ιουλίου 23, 2011

Ξεκίνησαν τα έργα για το φράχτη στον Έβρο.

Τις βάσεις για τον φράκτη στον Έβρο άρχισε να κατασκευάζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ελπίζοντας πως θα ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα και το έργο θα μπορέσει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος τους έτους.



Τα έργα για την κατασκευή του φράκτη μήκους 12,5 χλμ. στη συνοριακή γραμμή Ελλάδας - Τουρκίας ύστερα από 8μηνη απραξία ξεκίνησαν με τη διάνοιξη, σε πρώτη φάση, 18 μεγάλων οπών στο έδαφος όπου θα στηθούν οι βάσεις. Παράλληλα, τεχνικοί της αναδόχου εταιρείας βρίσκονται στον Έβρο και κάνουν τις τελικές μελέτες για την κατασκευή του φράκτη...»

Στις 18 τρύπες που έχουν ανοιχθεί θα τοποθετηθούν οι ενισχυμένες κολόνες στήριξης στις οποίες θα μπει το διπλό ατσάλινο συρματόπλεγμα και στο πάνω μέρος αυτών οι θερμικές κάμερες που θα σαρώνουν τα περάσματα του Έβρου.

Στο επίπεδο της μελέτης βρίσκεται η τοποθέτηση του φράκτη σε σημείο που θα περιλαμβάνει και τις 23 συνοριακές πυραμίδες κατά μήκος του ποταμού και που οριοθετούν τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Οι πυραμίδες αυτές είναι τοποθετημένες μέσα στο ποτάμι και καταβάλλονται προσπάθειες ώστε ο φράκτης να κατασκευασθεί με τέτοιο τρόπο που να μην αφήνει ακάλυπτο κανένα τμήμα της ελληνικής επικράτειας.

Ως τελική πρόταση έχει επιλεγεί το ισπανικό μοντέλο φράκτη, παρόμοιο με αυτό που έχει στηθεί στο νότιο τμήμα της ιβηρικής χώρας και στους θύλακές της στην Αφρική προκειμένου να ανακοπεί η ανεξέλεγκτη ροή λαθρομεταναστών. Ο φράκτης θα έχει διπλή πλέξη συρματοπλέγματος, ύψους 3 μέτρων, ενώ μεταξύ των δύο πλέξεων θα υπάρχει διάδρομος όπου θα περιπολούν αστυνομικοί. Το συνολικό κόστος του έργου, το οποίο θεωρείται από τον Χρ. Παπουτσή ως ιδιαίτερα σημαντικό για να λειτουργήσει αποτρεπτικά στα κύματα των λαθρομεταναστών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιτελών του υπουργείου δεν θα ξεπεράσει τα 5 εκατ. ευρώ.

Κάτοικοι και φορείς του Έβρου πάντως επισημαίνουν πως από τότε που ακούστηκε πως θα δημιουργηθεί ο φράκτης στην περιοχή της Νέας Βύσσας οι διακινητές έχουν αλλάξει δρομολόγιο και χρησιμοποιούν τα περάσματα κοντά στο Σουφλί.

Μεγάλη δυστοκία παρατηρείται όμως στη δημιουργία και λειτουργία των κέντρων κράτησης και των κέντρων πρώτης υποδοχής την οποία είχε ανακοινώσει επισήμως τον Μάιο ο Χρήστος Παπουτσής.

Παρότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεσμεύτηκε πως αυτή τη φορά δεν θα επαναλαμβάνονταν τα λάθη της περιόδου 2008-2009 όταν η εξαγγελία για τη δημιουργία των κέντρων κράτησης κόλλησε στις διαβουλεύσεις με τους τοπικούς φορείς, εντούτοις βρίσκεται στο ίδιο σημείο.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσω του περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα δημοσιοποίησε την αντίθεσή της στη δημιουργία κέντρου κράτησης σε εγκαταλειμμένο στρατόπεδο στην περιοχή Στάνος Αιτωλοακαρνανίας. Ίδιες, οξύτατες, αντιδράσεις και από τους φορείς του Έβρου που διαμαρτυρήθηκαν και αντιστέκονται στη λειτουργία των αντίστοιχων κέντρων που εξαγγέλθηκαν στην Καρωτή και την Ορεστιάδα. Ακόμη και έτοιμα κέντρα κράτησης όπως αυτό της Σπάρτης χωρητικότητας 40 ατόμων δεν έχουν παραδοθεί προς χρήση.

«Κάνουμε διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες, αν και πολλές φορές δεν κατανοούμε τους λόγους των αντιδράσεων τους. Όλοι διαμαρτύρονται για την παρουσία των λαθρομεταναστών στις περιοχές τους, αλλά κανένας δεν επιθυμεί τη δημιουργία των κέντρων σε αυτές», αναφέρει στα «ΝΕΑ» στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Πηγή: Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

 

24ωρο τρόμου στο Όσλο

Σκηνές απόλυτου χάους εκτυλίχθηκαν το απόγευμα στην καρδιά της νορβηγικής πρωτεύουσας, μετά την ισχυρότατη έκρηξη που σημειώθηκε σε κυβερνητικό κτίριο και το μακελειό σε παιδική κατασκήνωση στο νησί Ουτόγια.

Λίγα λεπτά μετά τις 16:00 το απόγευμα, ένας εκκωφαντικός θόρυβος ακούστηκε μέχρι την πιο απομακρυσμένη συνοικία του Όσλο. Ένα παγιδευμένο, με πολλά κιλά εκρηκτικά, όχημα που ήταν παρκαρισμένο έξω από ένα κυβερνητικό κτίριο εξερράγη, σκορπίζοντας τον τρόμο και τον όλεθρο στο κέντρο της πόλης.

Μέχρι στιγμής επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 10 τραυματίστηκαν από τα θραύσματα, με ασθενοφόρα να τους μεταφέρουν εσπευσμένα στο νοσοκομείο.
Η τραγωδία δεν είχε τέλος. Λίγη ώρα αργότερα, ένοπλος, με στολή αστυνομικού, άνοιξε πυρ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Εργατικού Κόμματος, σε παιδική κατασκήνωση στο νησί Ουτόγια παρασύροντας στο θάνατο τουλάχιστον 87 αθώους ανθρώπους, μεταξύ αυτών και παιδιά, σύμφωνα τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Επισήμως η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί έχουν φθάσει τους 80.

«Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται μέχρι στιγμής στους 80. Ωστόσο, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι αυτός ο αριθμός δε θα αυξηθεί», σημείωσε ο αρχηγός της Αστυνομίας, Oάιστάιν Μέιλαντ.




(Συγκλονιστικές εικόνες με τους νεκρούς στο νησί Ουτόγια)
http://www.zougla.g


Παρακολουθήστε τα iPhones να ταξιδεύουν στην Ευρώπη

Περισσότεροι από 800 κάτοχοι iPhone παραχώρησαν τα αρχεία με τις πληροφορίες τοποθεσίας της συσκευής τους στον Michael Krell από το Crowdflow, ο οποίος απεικόνισε τα δεδομένα αυτά στον χάρτη και τα έθεσε σε κίνηση. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το εκπληκτικό βίντεο παρακάτω:

http://www.iphonehellas.gr

Κελάηδισμα με βάση γραμματικούς κανόνες.


Δεν είναι τελικά μόνο οι άνθρωποι που γνωρίζουν από γραμματική και συντακτικό. Ακόμα και τα πουλιά, έστω κι αν δεν έχουν ουσιαστικά ή ρήματα, φαίνεται πως έχουν «κανόνες» γραμματικής και συντακτικού όταν τιτιβίζουν, σύμφωνα με μια νέα πρωτοποριακή ιαπωνική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Κιότο μελέτησαν τους σπίνους της Βεγγάζης και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι έχουν δικές τους μορφές συντακτικών κανόνων. «Τα ωδικά πουλιά έχουν μια αυθόρμητη ικανότητα να επεξεργάζονται συντακτικές δομές στα τραγούδια τους», σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας Κεντάρο Άμπε.

Οι ερευνητές έκαναν στο εργαστήριο πειράματα για να διαπιστώσουν σε ποιο βαθμό οι σπίνοι είναι σε θέση να αντιληφθούν και να αντιδράσουν, όταν ακούνε τραγούδια άλλων σπίνων που είναι «ασύντακτα» και χωρίς γραμματική. Διαπιστώθηκε ότι τα πουλιά αντιδρούσαν μόνο στα κελαηδίσματα όπου υπήρχε διαδοχή των συλλαβών.



Η έρευνα κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα ότι αυτοί οι κανόνες δεν είναι έμφυτοι, αλλά τα πουλιά έπρεπε να τους μάθουν. Τα πουλιά που είχαν απομονωθεί από τα υπόλοιπα, δεν αντιδρούσαν στα τραγούδια με τους συγκεκριμένους κανόνες και το έκαναν μόνο όταν είχαν βγει από την απομόνωση και είχαν πια ζήσει για δύο εβδομάδες μαζί με τα άλλα.

Το μόνο άλλο ζώο για το οποίο οι επιστήμονες έχουν ισχυριστεί κάτι ανάλογο, είναι η φάλαινα.

Παρασκευή, Ιουλίου 22, 2011

Και λίγο γέλιο !!!

Έως τις 30 Αυγούστου η ταλαιπωρία των οδηγών στην Αθηνών-Κορίνθου

Παρατείνονται τα έργα στην Αθηνών-Κορίνθου

Έως τις 30 Αυγούστου παρατείνονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, στους δήμους Χαϊδαρίου και Ασπρόπυργου, με διακοπή εργασιών λόγω καλοκαιρινών αδειών από 5 έως 28 Αυγούστου.

Οι εργασίες θα εκτελούνται τις βραδινές ώρες, από τις 22:00 έως τις 6:00 στα παρακάτω οδικά τμήματα:

α) Λεωφόρος Αθηνών - Κορίνθου, μετά τη Γέφυρα Σχιστού έως τα Διυλιστήρια ΕΛΠΕ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας


β) Λεωφόρος Αθηνών - Κορίνθου από Διυλιστήρια ΕΛΠΕ έως το ύψος της πεζογέφυρας Ελληνική Χαλυβουργία, σε μήκος 300μ. και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας


γ) Λεωφόρος Αθηνών - Κορίνθου από την οδό Αγ. Αναργύρων έως και την γέφυρα Σαρανταπόταμου στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Μεσολόγγι| Έργα τέχνης πάνω στους κάδους απορριμμάτων

Όταν υπάρχει καλή θέληση, όμορφες ιδέες και δημιουργικές τάσεις, μπορεί το «άσχημο» να γίνει κάτι τόσο «θαυμαστό».
Αυτό είχαν στο μυαλό τους αυτοί που «άλλαξαν» την οπτική αισθητική στους κάδους των απορριμμάτων, δημιουργώντας πληθώρα σχεδίων σε όλους τους κάδους της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου.

Τα σχέδια πάνω σε αυτούς είναι πραγματικά ευρηματικά και ευχάριστα. Οι κάτοικοι του Μεσολογγίου βρίσκουνε πολύ θετική αυτήν την δράση καθώς νιώθουνε μια πιο ευχάριστη διάθεση όταν πετάνε τα σκουπίδια τους ή περπατάνε στους δρόμους της πόλις και αντικρίζουν αυτά τα όμορφα σχέδια.


http://kioskinews.blogspot.comvia 

Πέμπτη, Ιουλίου 21, 2011

Έδωσε το φιλί της ζωής σε…… αετό!


Όπως ένας γιατρός δίνει το φιλί της ζωής στους ασθενείς του εφόσον κριθεί απαραίτητο, έτσι και ένας κτηνίατρος έδωσε το φιλί της ζωής σε έναν …αετό!

Ο λόγος για τον κτηνίατρο Τζεφ Κούνι, ο οποίος έπρεπε να κάνει το καθήκον του και να σώσει το αρπακτικό, το οποίο βρέθηκε τραυματισμένο σε δρόμο του Όρεγκον των ΗΠΑ!

Έβαλε λοιπόν το ράμφος του πουλιού μέσα στο στόμα του και του παρείχε αέρα, ενώ ταυτόχρονα του έκανε παλμικές κινήσεις στο στήθος!
Τελικά ο αετός χάρις στην επέμβαση του Τζεφ κατάφερε να επιβιώσει! Ευτυχώς για τον κτηνίατρο που δεν χρειάστηκε να δώσει το φιλί της ζωής σε κανένα άλλο ζώο!
http://ierosagon.org

Η Κρανιά... δίνει λεφτά!



Μια νέα προσοδοφόρα καλλιέργεια για την αξιοποίηση ορεινών και ημιορεινών εκτάσεων αποτελεί η κρανιά, που πρόσφατα μάλιστα εντάχθηκε στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για τα σχέδια βελτίωσης και προβλέπει ενισχύσεις για τις δαπάνες εγκατάστασης της φυτείας.
Η εκμετάλλευση των ορεινών εκτάσεων είναι δυνατή μόνο με καλλιέργειες που δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικές, δεν χρειάζονται, δηλαδή, εντατική φροντίδα και είναι δυνατόν να αναπτυχθούν στους οριακής απόδοσης μικρούς αγρούς που συνήθως συναντώνται στην ορεινή και ημιορεινή Ελλάδα.
Η κρανιά -σύμφωνα με τους ειδικούς- αποτελεί μια τέτοια λύση για την υψομετρική ζώνη των 300-800 μέτρων.
Η καλλιέργεια της κρανιάς απευθύνεται σε αγρότες των ορεινών περιοχών, οι οποίοι θα μπορέσουν να έχουν ένα καλό εισόδημα από μία καλλιέργεια της οποίας η απόδοση σε πλήρη ανάπτυξη των δέντρων φτάνει σε 1-1,5 τόνους ανά στρέμμα. Βέβαια, θα πρέπει να επισημανθεί ότι η καρποφορία αρχίζει από το 4ο-5ο έτος, ενώ στο 15ο έτος μπορεί να φτάσει σε 1,5 τόνο. Μια παραγωγή που σε βάθος κάποιων χρόνων μεταφράζεται σε 1.500 ευρώ απόδοση ανά στρέμμα. Σημαντικό στοιχείο είναι ότι η καλλιέργεια δεν επιβαρύνει το περιβάλλον με φυτοφάρμακα και λιπάσματα και μπορεί να εκμεταλλευτεί τους εγκαταλελειμμένους αγρούς.

H καλλιέργεια της κρανιάς αποκτά ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι εντάχθηκε και στα σχέδια βελτίωσης και προβλέπει ενισχύσεις για την εγκατάσταση φυτείας από 40% έως και 75%, ανάλογα με την ιδιότητα του δικαιούχου και τον τόπο της μόνιμης κατοικίας ή έδρας.
Σε ό,τι αφορά τα προϊόντα της κρανιάς, αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν τουλάχιστον 12 διαφορετικά προϊόντα. Μερικά από αυτά είναι το συμπυκνωμένο εκχύλισμα κράνων, το λικέρ κράνων και η μαρμελάδα. Τα κράνα χρησιμοποιούνται από την αρχαιότητα έως σήμερα για φαρμακευτικούς σκοπούς. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, καθώς και βιταμίνη C.
Σήμερα νέα έρευνα έχει δείξει ότι τα κράνα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή, ανθοκυάνες και φαινολικά παράγωγα κατά την περίοδο ανάπτυξης και ωρίμανσης των καρπών. Σε άλλες εργαστηριακές έρευνες βρέθηκε μεγάλη περιεκτικότητα σε σίδηρο (Fe), σε βιταμίνη C (103 mg/100 g), υψηλή περιεκτικότητα σε ασκορβικό οξύ (48-73 mg/100g, περισσότερο από τις φράουλες, τα πορτοκάλια και τα ακτινίδια), καροτίνη και τανίνες.
Η κρανιά, καθώς πρόκειται για δέντρο δασικό, που αυτοφύεται σε πολλές περιοχές της χώρας μας, ουδέποτε κατά το παρελθόν καλλιεργήθηκε σε εμπορική κλίμακα.
Τη «σκυτάλη» άρχισαν να παίρνουν ήδη αρκετοί παραγωγοί σε Ορεστιάδα, Κομοτηνή, Ξάνθη, Δράμα, Ιωάννινα, Πελοπόννησο και Κρήτη, ξεκινώντας την καλλιέργεια της κρανιάς. Μεγάλο ενδιαφέρον παρατηρείται και στην Ηπειρο, από παραγωγούς που έχουν εκτάσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές που ήταν ακαλλιέργητες επί σειρά πολλών ετών.
Η Κρανιά... δίνει λεφτά!
Ιδιαίτερα σημαντική είναι η ύπαρξη στην αγορά εταιρειών που μέσω συμβολαιακής γεωργίας προσφέρουν στους παραγωγούς που θα εγκαταστήσουν φυτείες με κράνα την εξασφαλισμένη απορρόφηση της παραγωγής τους.
Τα οικονομικά αποτελέσματα από τη μεταποίηση των κράνων είναι πολλαπλά, όπως σημαντική θα είναι και η προστιθέμενη αξία. Εάν, λοιπόν, η καλλιέργεια της κρανιάς οργανωθεί σωστά, είναι βέβαιο πως λόγω των εξαιρετικών ιδιοτήτων της θα αξιοποιήσει τις συνεχώς αυξανόμενες εκτάσεις εγκαταλελειμμένων ορεινών και ημιορεινών αγρών.
Η κρανιά είναι ένα αυτόχθονο, μακρόβιο φυλλοβόλο δένδρο, καλά προσαρμοσμένο στις κλιματεδαφικές συνθήκες της χώρας μας, που ευδοκιμεί σχεδόν σε όλα τα είδη των εδαφών. Αντέχει σε χαμηλές θερμοκρασίες (-30ο C). Ανθίζει τον χειμώνα (Ιανουάριο - Φεβρουάριο), ενώ οι καρποί ωριμάζουν στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου. Τα δενδρύλλια φυτεύονται στα τέλη Οκτωβρίου σε χαμηλά υψόμετρα ή στις αρχές Μαρτίου σε μεγαλύτερα υψόμετρα με πιο χαμηλές θερμοκρασίες (60-85 δενδρύλλια/στρέμ.). Επιθυμητό είναι να υπάρχει νερό και να αρδεύονται κάθε 10-15 ημέρες κατά τη θερινή, άνομβρη περίοδο. Η κρανιά σπάνια κλαδεύεται. Η συλλογή του καρπού γίνεται με άπλωμα διχτύων και δόνηση των κλαδιών.
http://www.diananews.gr/

Ηλεκτρικό ποδήλατο από την Audi


Σας έχουμε παρουσιάσει αρκετά πράσινα οχήματα, αλλά αυτή τη φορά πρόκειται για ένα όχημα από μία μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, την Audi. Καταλαβαίνοντας ότι ο κόσμος έχει ανάγκη να εγκαταλείψει το αυτοκίνητο στους αστικούς χώρους, σχεδίασε ένα ηλεκτρικό ποδήλατο ιδανικό για τη πόλη. 






Πηγή

Τετάρτη, Ιουλίου 20, 2011

Καστοριά... Επίθεση αρκούδας σε κτηνοτρόφο, Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Καστοριάς !

Χθες το βράδυ κτηνοτρόφος, στο δημοτικό διαμέρισμα Γέρμα του Δήμου Ορεστίδος, δέχτηκε επίθεση από αρκούδα αφού είχε προηγηθεί επίθεση από δυο αρκούδες στο κοπάδι του.


Σύμφωνα με γιατρούς του νοσοκομείου Καστοριάς ο κτηνοτρόφος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο.
δεν υπάρχουν άλλα άρθρα με παρόμοιο θέμα Επίθεση αρκούδας σε κτηνοτρόφο. Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Καστοριάς.

πηγή: alphafm.gr  

Ανταλλαγή πυρών αστυνομικών-κτηνοτρόφων στην Κρήτη

"Μάχη" δόθηκε ανάμεσα σε αστυνομικούς και κτηνοτρόφους στην περιοχή του Ζάρου στην Κρήτη, με ανταλλαγή πυροβολισμών, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο και για τραυματισμούς από την πλευρά των αστυνομικών.
Σύμφωνα με το Cretalive.gr, όλα ξεκίνησαν στην διάρκεια συγκέντρωσης κτηνοτρόφων για το κούρεμα των προβάτων την Τρίτη (19/07)...
Στο πλαίσιο του γλεντιού που στήθηκε , κάποιοι εκ των συμμετεχόντων άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα, ωστόσο η κατάσταση φαίνεται οτι ξέφυγε από τον έλεγχο, με αποτέλεσμα εντρομοι περίοικοι να ειδοποιήσουν την αστυνομία
Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις κυρίως των ΤΑΕ και τότε ήταν που ξεκίνησε μία "σφοδρή" ανταλλαγή πυροβολισμών , η οποία, όπως λένε οι αυτήκοοι μάρτυρες διήρκησε για αρκετή ώρα.Μάλιτα υπήρξαν και τραυματισμοί από την πλευρά αστυνομικών που ωστόσο δεν χαρακτηρίζονται σοβαροί.Την Τετάρτη (20/07) το πρωι δυνάμεις των ΤΑΕ ξαναπήγαν για ελέγχους και μένουν ακόμη στην περιοχήΑκόμα πάντως δεν έχει διευκρινιστεί αν υπήρξαν συλλήψειςΑπό νωρίς το πρωί της Τετάρτης (20/07) στην περιοχή έσπευσαν και νέες αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να συνεχιστούν οι έρευνες για τον εντοπισμό αυτών που συμμετείχαν στο επεισόδιοΣτην περιοχή παραμένει μέχρι αυτήν την ώρα ισχυρή αστυνομική δύναμη

http://apolitistosteki.blogspot.com/

Μια εικόνα… χίλιες λέξεις

Η ελληνική φαντασία στο μεγαλείο της… Λέτε αυτό να είναι το νέο όχημα μεταφοράς υπουργών, υφυπουργών και βουλευτών από και προς την Βουλή;
Τελικά, όσο και να μας πληγώνουν οι πολιτικοί μας, πάντα βρίσκουμε το κουράγιο να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες καταστάσεις… έστω και με τόσο πικρόχολο χιούμορ.

Εξαφανίζονται τα χελιδόνια!

Μειώνεται δραματικά ο αριθμός του υπέροχου πουλιού της άνοιξης! Κάποτε ακόμη και στην Πανεπιστημίου, στη Σταδίου, στην Ακαδημίας έβλεπες τα μικρά μαύρα πουλιά με το λευκό στήθος και τα μακριά φτερά, να φεύγουν από τις φωλιές που είχαν χτίσει διακριτικά στα προστατευμένα τσιμεντένια καταφύγιά τους και να πετάνε χαμηλά στον ουρανό κατά εκατοντάδες! Τώρα, μάταια ψάχνεις στα περβάζια του κέντρου της πόλης, μάταια σηκώνεις το κεφάλι προς τον κρυμμένο απ’ τα κτίρια ουρανό. Η άνοιξη είναι εδώ, αλλά τα χελιδόνια όχι.

Τα χελιδόνια έρχονται την άνοιξη για να ξαναφύγουν το χειμώνα έχοντας προορισμό ζεστούς και φιλόξενους τόπους. Μόνο που τα χελιδόνια δε θα είναι ποτέ όπως πριν κι η μαγευτική ανοιξιάτικη εικόνα αλλάζει για πάντα. Ο αριθμός τους μειώνεται δραματικά και γρήγορα, όπως άλλωστε και πολλά άλλα είδη πουλιών.

Οι κλιματολογικές αλλαγές, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, η ερημοποίηση –αποτέλεσμα του φαινομένου του θερμοκηπίου- δεν επιτρέπουν στα χελιδόνια να φτάσουν στον προορισμό τους. Στις πόλεις δε βρίσκουν τροφή λόγω της ρύπανσης, ούτε φωλιές μπορούν να φτιάξουν ελλείψει χώρων και υλικών.

Πού θα βρουν χώρους, που θα βρουν χώμα και λάσπη για να χτίσουν τα «σπίτια» τους; Η Ορνιθολογική Εταιρεία κατασκευάζει τεχνητές, πήλινες φωλιές σε μπαλκόνια για να μπορέσουμε ίσως να ξαναδούμε τη μαμά χελιδόνα να ξεμυτίζει, να ελέγχει τον χώρο και να αφήνει τα μικρά της να βγουν από τη φωλιά στο φως του ήλιου.

Αυτά βέβαια για όσα καταφέρουν να φτάσουν ως εδώ. « Ο ρόλος τους είναι να μετακινούνται κατά εκατομμύρια για να φτάσουν στον προορισμό τους αλλά τώρα ταξιδεύουν χωρίς τη μεγάλη τους ΄΄παρέα΄΄», μας λέει ο ορνιθολόγος Κώστας Παπακωνσταντίνου, συνεργάτης της Ορνιθολογικής Εταιρείας.

«Δυστυχώς άλλα χάνουν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού από ξαφνικά ακραία καιρικά φαινόμενα ή πεθαίνουν περνώντας από την Αφρική. Στις τριτοκοσμικές χώρες ψεκάζουν ακόμα με φυτοφάρμακα που στην Ευρώπη έχουν απαγορευτεί και τα χελιδόνια τρώνε τα φαρμακωμένα έντομα».

Ο κυριότερος λόγος όμως που τα χελιδόνια χάνονται σιγά σιγά είναι η επέκταση της Σαχάρας. Κάθε χρόνο η έρημος απλώνεται νότια κατά πολλά χιλιόμετρα. Τα χελιδόνια όμως προορίζονται για συγκεκριμένο δρομολόγιο ως προς την έκταση και τον χρόνο. Στο δρόμο χάνουν τις δυνάμεις τους αφού το ταξίδι τους είναι απέραντο πια! Τα χιλιόμετρα που προστίθενται στο δρόμο τους συνεχώς, τα καταδικάζουν εις θάνατον στη μέση της καυτής ερήμου.

Πηγή : TNSit

27 υπουργοί παιδείας συνιστούν αναπληρωτές. Αυτοί ξέρουν

Απόσπασμα σεμιναρίου προς υπουργούς παιδείας…

Γιατί προτιμούμε  τους αναπληρωτές; Ποια είναι τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα που τους έχουν αναγάγει, αυτούς και όχι τους σκύλους, στους καλύτερους φίλους του ανθρώπου και κυρίως των υπουργών παιδείας.

  1. Είναι, κατά κανόνα, νέοι σε ηλικία, υγιείς με ωραία εμφάνιση και όρεξη για δουλειά.
  2. Έχει κανείς όσους χρειάζεται από αυτούς, όποτε τους χρειάζεται και σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας.
  3. Είναι παντός καιρού και ταχείας επέμβασης, αφού μέσα σε τρεις, το πολύ, μέρες από τη στιγμή που τους ανακοινώνεται η πρόσληψή τους, παρουσιάζονται και αναφέρονται στο διοικητή-προϊστάμενο της περιοχής που έχουν προσληφθεί.
  4. Δεν μπορούν να αρνηθούν την πρόσληψή τους. Ή μάλλον μπορούν αλλά τότε τιμωρούνται με υποβιβασμό και διετή αποκλεισμό από όλες τις αντίστοιχες διοργανώσεις-προσλήψεις.
  5. Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τα δικαιώματά τους και δεν φροντίζει κανένας από την επίσημη (ή την ανεπίσημη) διοίκηση να τους τα μάθει.
  6. Οι περισσότεροι γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους και για όσους δεν τις γνωρίζουν φροντίζει η επίσημη (ή ανεπίσημη) διοίκηση να τους τις κάνει γνωστές.
  7. Οι πιο πολλοί προέρχονται από έναν τουλάχιστον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, οπότε η σπονδυλική τους στήλη, λόγω διαβάσματος και λοιπών εσωτερικών αναζητήσεων, δεν πρόλαβε ακόμη να ευθυγραμμιστεί (ή τουλάχιστον αυτό θέλουν να πιστεύουν οι κυβερνώντες).
  8. Τοποθετούνται εύκολα και γρήγορα, πολλές φορές χωρίς ΠΥΣΔΕ και κατόπιν εντολής του διοικητή-προϊσταμένου.
  9. Κρίνονται ως ικανοί και άξιοι να αναπληρώσουν επάξια τα κενά των μόνιμων συναδέλφων τους αλλά ως ανίκανοι και ανάξιοι για να πάρουν και οι ίδιοι τον τίτλο του μόνιμου εκπαιδευτικού.
  10. Τους συναντάει κανείς σε δύο συσκευασίες. Πλήρους ωραρίου αλλά και μειωμένου ωραρίου με λιγότερα λιπαρά, σε μικρότερη τιμή με λιγότερα δικαιώματα, ιδανικοί για οικονομικές δίαιτες.
  11. Τους προσλαμβάνει κανείς είτε πληρώνοντας τοι μετρητοίς, είτε επί πιστώσει (ΕΣΠΑ).
  12. Συνήθως είναι ανύπαντροι χωρίς άμεση προοπτική να κάνουν οικογένειες, παιδιά και τέτοια ανεπίτρεπτα εμπόδια. Το καθήκον βλέπετε πάνω απ’ όλα. Όσοι είναι παντρεμένοι, δεν μπορούν να κάνουν παιδιά για καθαρά πρακτικούς λόγους (δεν ζουν με τους συντρόφους τους) και για καθαρά λόγους οικονομικής φύσεως (τα παιδιά θέλουν να τρώνε τα σκασμένα). Έτσι το κράτος γλυτώνει από την καταβολή ενοχλητικών οικογενειακών επιδομάτων και μπορεί να στηρίζει τους μεγαλοτραπεζίτες που χρήζουν άμεσης και συνεχούς οικονομικής βοήθειας. Όσοι έχουν ήδη παιδιά ούτε που σκέφτονται να κάνουν και άλλα.
  13. Ενισχύουν πολλούς τομείς της εγχώριας οικονομίας (ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα, εισιτήρια για μετακινήσεις, εταιρείες μεταφορών, εστιατόρια γρήγορου, κυρίως, φαγητού κλπ).
  14. Γεμίζουν εύκολα και γρήγορα τα φροντιστήρια προετοιμασίας για τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ προσφέροντας δουλειά σε εκατοντάδες συναδέλφους που εργάζονται σ’ αυτά.
  15. Συνήθως είναι βολικοί και υπάκουοι με τους σχολικούς διευθυντές και τους άλλους μόνιμους συναδέλφους, αναλαμβάνοντας πρόθυμα τα μαθήματα και τις εργασίες που οι μόνιμοι, ως «παλαιοί», δεν μπορούν, μερικές φορές, να αναλάβουν οι ίδιοι (ο παλιός είναι αλλιώς).

Όμως, επειδή κανένα εξάρτημα-εργαζόμενος δεν είναι, ακόμη, τέλειος, έχουν και οι αναπληρωτές ορισμένα μειονεκτήματα τα οποία όμως, με σωστές ενέργειες εκ μέρους της διοίκησης και της επιστασίας (υποταγμένοι συνδικαλιστές) μπορούν να μετατραπούν σε πλεονεκτήματα.

  1. Είναι σκεπτόμενοι. Άρα, πρέπει να σκέφτονται επιλεκτικά, π.χ υπάρχει μεγάλη ανεργία και ανασφάλεια, όποιος μιλάει βρίσκει το μπελά του οπότε, τα κεφάλια μέσα.
  2. Ψηφίζουν, αν και αυτό δεν είναι το κύριο.
  3. Εκλέγονται, αν και αυτό δεν είναι το κύριο.
  4. Έρχονται σε επαφή με παιδιά και διαμορφώνουν συνειδήσεις. Αυτό μπορεί να γίνει επικίνδυνο αν οι συνειδήσεις βγαίνουν εκτός «ορίων».
  5. Επειδή δεν έχουν να χάσουν τίποτα εκτός από μία θέση, ίσως, στο ταμείο ανεργίας, είναι απρόβλεπτοι και άρα μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνοι. Σε μια τέτοια έσχατη περίπτωση επιστρατεύουμε τα επιτεύγματα της χημείας.

Συνίσταται σε όλους του υπουργούς παιδείας να μην παίζουν με την υπομονή τους γιατί το κυριότερο μειονέκτημά τους είναι ότι όλοι τους αγαπούν την παιδεία και, κυρίως, όλοι τους κάνουν όνειρα. Αλίμονο σε όποιον τολμήσει να τους τα κλέψει!
Χρήστος Επαμ. Κυργιάκης   
http://www.alfavita.g
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);